3 лесни прически с плитки за всякакъв повод

Единственото нещо, от което се нуждаете за тези прически, са ръцете, ластик за коса и няколко фиби за коса.
3 лесни прически с плитки за всякакъв повод

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 25 август, 2022

Когато гледате телевизионно шоу или филм, може би се питате: тези хубави прически как са направени? Затова ви предлагаме 3 лесни прически с плитки за всякакъв повод.

Това, което е най-впечатляващо, са онези кичури коса, които изглеждат небрежни, но всъщност са доста сложни. Всъщност, прическите с плитки често изглеждат доста сложни.

Те ни приковават вниманието до такава степен, че понякога не можем да откъснем поглед от тях. Обаче, тези прически са по-лесни, отколкото си мислите. Просто трябва да знаете някои техники, за да имате зашеметяваща визия.

За да ви помогнем да откриете вашата стилна прическа, решихме да ви покажем някои лесни прически с плитки. Те са много стилни и изглеждат страхотно с всеки стил. Искате ли да пробвате?

Не се притеснявайте за аксесоарите, единственото нещо, от което се нуждаете, са ръцете, ластик за коса и няколко фиби за коса. Нямате нужда от специални или скъпи аксесоари, а само от търпение и желание за учене.

3 лесни прически с плитки

1. Рибена кост

Лесни прически с плитки: рибена кост

Прическите с плитка „Рибена кост“ изглеждат страхотно и затова героините от „Игра на тронове“ ги предпочитат. Но, не се страхувайте да опитате! Много е лесно и можете сами да си ги направите. Трябва само да следвате няколко лесни стъпки.

 • Първо, разделете косата на две еднакви части.
 • След това, вземете един кичур от дясната страна и го прехвърлете към лявата страна (като го свържете  с останалата част от косата, от тази страна).
 • Повторете същото действие, като вземете малък кичур коса от лявата страна и го прехвърлите (оплетете) към кичура коса от дясната страна.
 • Продължавайте да правите това, докато стигнете до края на косата си и не можете повече да оплитате.
 • Накрая, завържете края на плитката с ластик за коса.

Можете малко да разхлабите плитката, като дърпате леко от двете страни на рибената кост. Можете да разхлабите плитката толкова колкото искате, взависимост от това колко небрежно искате да изглежда вашата прическа.

Когато се почувствате по-уверени в плетенето на плитката, ще можете по-свободно да правите различни стилни прически.

2. Плетена корона

Лесни прически с плитки: плетена корона

Ако харесвате хипи визията, тази прическа е точно за вас. Също така е перфектната прическа, ако бързате и нямате много време. Нужни ви са само няколко минути, за да направите тази прическа. Искате ли да знаете как да направите прическа „Плетена корона“?

 • Направете две плитки от двете страни на главата.
 • Оставете по малко неоплетена коса на краищата на двете плитки.
 • Свържете двете плитки за краищата им, около главата, като използвате фиби за коса.

Запомнете, че фибите за коса са част от прическата. Затова можете да ги използвате както намерите за добре.

Можете да си направите различни прически с „Плетена корона“, като използвате същата техника. И така. можете да комбинирате тази небрежна прическа с различни ежедневни дрехи. Всичко е въпрос на креативност!

3. Лесни прически с плитки – френска плитка

Френска плитка

Френската плитка е една от най-подходящите за различни поводи, традиционна прическа. Естествено, тази прическа е идеална за тези, които искат да добавят малко оригиналност към една класическа визия, без да се прекалява.

 • За да започнете, започнете от върха на главата си, разделяйки косата си на три отделни кичура.
 • Започнете да оплитате косата.
 • Като плетете косата, трябва да добавяте по малко от косата към всяка страна. Добавяйте само по малко коса.
 • Продължите да плетете, докато стигнете до края на плитката.

Ако искате да сте малко по-иновативни, можете да направите същото, но от едната страна. По-дебелите плитки са по-характерни за френските плитки. Освен това, те са добър вариант за специални поводи.

Как да подготвите косата си преди да я оплетете

Един от най-често задаваните въпроси относно прическите с плитки е: каква трябва да е косата, за да се правят прически с плитки? Няма съмнение, че правата коса и сухата коса са най-лесни за оплитане. Въпреки това, не всички от нас имат права коса.

Имайте предвид, че ние се стремим да ви предложим възможно най-лесните начини за оформяне на стилни прически. Така че, ако имате къдрава коса, трябва първо да я подсушите само с хавлиена кърпа и веднага след това да я оплетете.

Обаче, жените с чуплива или вълнообразна коса по-трудно оплитат косата си. Ако това е вашият случай, добре е първо малко да подсушите косата си, преди да я оплетете. Косата не трябва нито да е напълно суха, нито да е много мокра.

След това, ще бъде много по-лесно да оплетете косата си, както искате. Ще видите, че ще се получи.

Външният ни вид е много важен. Не трябва да се грижим за него, само когато сме на работа или заради другите, а по-скоро заради себе си. Поглезете се с нашите прически. Ако сте доволни от това как изглеждате, то значи сте направили първата стъпка към доброто психическо и физическо здраве. Самочувствието и позитивното отношение са важни за вашето здраве.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.