Как да стимулираме растежа на миглите

Дългите, красиви и гъсти мигли са мечта на всяка една жена.
Как да стимулираме растежа на миглите

Написано от Ekhiñe Graell

Последна актуализация: 26 август, 2022

Подобно на косата ви, вашите мигли опадат и продължават да растат. В случаите, когато миглите ви опадат или са повредени заради слагането на грим, оскубване или боядисване, ще ви е необходимо търпение, за да си ги възстановите. Искате ли да научите как можете да стимулирате растежа на миглите?

Докато дължината и здравословното състояние тези фини косъмчета са предопределени генетически, съществуват няколко естествени начина за стимулиране растежа на миглите. И така, как можете да накарате миглите ви да растат по-бързо?

В следващите няколко абзаца искаме да ви разкажем за хранителните вещества, които е препоръчително да консумирате, както и други трикове, ако искате да се сдобиете с дълги и здрави мигли.

Витамин Н за стимулиране растежа на миглите

Витамин Н (Биотин) стимулира по-бързия растеж на косата и помага за укрепването й. Витамин Н е от витамините от В групата, които можете да откриете в редица козметични продукти, както и в немалко храни. Този водоразтворим витамин се съдържа в сардините, орехите, бадемите, бирената мая, бананите и пълнозърнестите храни. Както и в яйчения жълтък.

Тук е моментът да подчертаем, че суровите яйчени белтъци съдържат авидин – протеин, който възпрепятства абсорбацията на витамин Н.

Антиоксиданти

Витамин С и Е са два антиоксидантни витамини, които са изключително важни за растежа на косата и нормалното им развитие. Без витамин С косата става суха и крехка. Приемът на витамин С, от своя страна, спира увреждането на косъма и го защитава от въздействието на свободните радикали.

Така той поддържа здравето на косата и помага в процеса на лечение и възстановяване. Витамин Е пък повишава кръвообращението в областта на скалпа и го прави по-здрав.

Тези два витамина се съдържат в големи количества в цитрусовите плодове, авокадото и зеленолистните зеленчуци.

Зехтин

зехтинът стимулира растежа на миглите

Намажете малко зехтин или рициново масло по миглите си. Правете тази процедура всяка вечер преди лягане. По този начин ще стимулирате растежа на миглите и дебелината им. След само един-два месеца ще забележите ясни сигнали, че имате нови мигли. Новите мигли ще са много по-здрави и плътни, отколкото предишните.

Зехтинът също така действа като омекотител/балсам и по този начин стимулира доброто състояние на миглите.

Масло от Ему

Това масло подобрява начина, по който миглите ви изглеждат. То стимулира растежа на косъма, правейки го по-дълъг и плътен.

Намажете върховете на няколко пръста с масло от Ему. След това притиснете между пръстите си миглите. Така ще стимулирате растежа им.

Вазелин

Това алтернативно средство също работи по начина, по който действат зехтинът и рициновото масло.

Нанесете малко количество от вазелина върху основата на миглите ви. Правете тази процедура всяка вечер, преди лягане. Можете да изплакнете вазелина 15 минути след нанасянето му. Ще забележите до няколко седмици новорастящите мигли.

Балансирана диета

Консумирането на здравословна и богата на протеини и витамини храна стимулира миглите и ги прави по-красиви.

Полезни за целта храни са: рибата, яйцата, бобовите храни и киселото мляко. Соевият протеин също е добър избор, тъй като стимулира и се грижи за доброто здраве на миглите.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.