
Луната е естественият спътник на Земята. Тя ни дава невероятна гледка и има хиляди истории за нея. Но, как Луната влияе на човека и как го вдъхновява? Луната влияе на приливите и отливите, но също се вярва, че тя има…
Сложете го в съд, пълен с вода: ако потъне бързо, значи е прясно, ако се спуска бавно и остане вертикално на дъното, ви съветваме да не рискувате
Как да разберете дали яйцата са развалени?
Тъй като температурите се повишават, храната се разваля по-бързо.
Ако искате да разберете дали яйцата, които имате в хладилника от известно време все още са подходящи за ядене, разгледайте тези съвети.
Яйцата заслужават специално внимание, защото ако ги ядете, когато са се развалили, може да се разболеете.
Затова е важно да се уверите, че са в подходящо състояние преди консумация.
Има няколко начина да разберете дали едно яйце все още е годно за консумация или е най-добре да го изхвърлите. Например, ако го разтърсите и чуете жълтъка да се удря във вътрешността на черупката, все още е в добро състояние.
Ето някои други тестове.
Първото нещо, което можете да направите, за да разберете дали яйцата са развалени, е да поставите яйцето в съд, пълен с вода, идеално прозрачен, за да можете да видите резултата по-лесно.
Имайте предвид тези неща:
Прочетете и: Защо трябва да ядете често яйца
Друг лесен начин да разберете дали яйцето е все още подходящо или не е като го счупите сурово върху чиния.
Препоръчваме ви да прочетете и: Колко яйца седмично можем да ядем?
Нещо, което трябва да имате в предвид, е времето, когато кокошката снася яйцата. Това е известно като „седмица 0.“ От 3-та седмица яйцата не трябва да се продават.
Причината е, че срокът на годност на яйцата изтича в седмица 4, в зависимост от датата на етикета.
Оттогава нататък започват да губят органолептичните си свойства и трябва да се ядат предпазливо след седмица 6.
Някои препоръки за съхраняване на яйцата са да ги държите в оригиналната им опаковка и винаги на хладно и сухо място.
Те могат да останат в перфектно състояние до три седмици.
Ако готвите яйцата, оставете остатъците в хладилника, съхранени в херметически затворен съд. Те могат да се консумират до 3 или 4 дни, ако се съхраняват по този начин. Въпреки това, винаги е добра идея да проверявате неща като миризмата им и т.н.
Не забравяйте, че храната остава годна за консумация за по-малко време, когато е горещо навън. В този случай е най-добре да съхранявате яйцата само 2 дни.