Как да изберете точния парфюм за вас

Невинаги високият интензитет е определящ при избора на аромат.
Как да изберете точния парфюм за вас

Последна актуализация: 10 февруари, 2019

Избирането на парфюм е много лично преживяване.  Много хора си позволяват по повод празник да подарят интересен аромат или конкретна марка парфюм, но когато той се впръсне по кожата, ефектът е по-скоро неудачен, отколкото завладяващ.
Малко са нещата, които са толкова интимни, колкото изборът на парфюм. Казват, че той трябва да съответства на личността, а всъщност магията се случва в мозъка . Той решава дали един аромат е добър или не.

Понякога съставка от него, като дърво или цитрусов плод, може да не пасва на тялото и то веднага  провокира реакция.

Затова днес решихме да поговорим на тази тема и да дадем няколко препоръки за избора на ароматната течност. Надяваме се да се впечатлите от полезната информация, с която разполагаме.

Класификация на парфюмите според интензитета

Избирането на парфюм е много лично преживяване

Наясно сте, че нтензитетът на парфюма определя не само неговата цена, но и концентрацията на аромата. Това не означава, че най-интензивните продукти са най-добрите. Определено не. Някои хора използват средна до ниска концентрация за всекидневна употреба, оставяйки по-силните аромати за „специални случаи“.

Макар тази информация да е основополагаща, струва си да я припомним. Става дума за класификацията.

Спрей за тяло

Той обикновено е с концентрация около 1 %. Трайността е кратка, но осигурява усещане за свежест. Спреят е идеален за употреба след физическа активност и спортни занимания.

Одеколон

Концентрацията при него е между 3-6 % и най-често ароматите се произвеждат от парфюмерии. Често за основа се използват цитруси. Ароматът е лек и е подходящ за ежедневна употреба.

Тоалетна вода

Тук концентрацията е малко по-висока, отколкото при одеколоните. Тя варира между 7 % и 15 %. Тоалетната вода е подходяща за ежедневна употреба.

Парфюм

Предлага най-висок интензитет, който варира между 15 % и 40 % концентрация.

Как да изберете точния парфюм за себе си

Изберете точния парфюм за себе си

Съществуват няколко важни аспекта, които трябва да отчетете. Един и същ парфюм ухае различно на двама души. Защо? Тъй като е от значение типът кожа  суха или мазна.

Трябва да помните –  сами избирайте парфюма си. Той е част от личносттаОсвен това е нещо, което искате другите да забележат .

Не е рядкост някой човек да се запечата в съзнанието , тъй като е ухаел прекрасно. Затова е препоръчително да търсите аромат, който не само изразява личността, но и мирише хубаво върху кожата. Ароматът не бива да  провокира неприятно впечатление, а да създава приятни спомени у хората.

Активен и забавен човек ли сте?

Този тип хора обикновено предпочитат приятните и свежи цитрусови ароматиМиризмата на портокал, лимон, върбинка… винаги са ободряващи и привлекателни.

На пазара можете да откриете редица унисекс парфюми с такава комбинация.

Искате ли да създадете атмосфера на елегантност?

Всеки се оказва в ситуацията, в която иска да създаде усещане за мистериозност, елегантност и чар. Тогава е добра идея да потърсите екзотичен аромат с по-висока концентрация. Той е по-дълготраен и оставя следи от цветя, тропически плодове и дърво.

Младежки настроена и секси личност

Възрастта няма значение. В определени моменти всеки иска да бъде малко по-смел, секси и привлекателен. Защо не?

В тези случаи е препоръчително да изберете парфюм със сладникъв аромат … бонбон, ориенталски цветове, ябълка, роза…

Парфюми, които винаги са удар в десетката

Съществуват два вида аромати, които винаги са печеливши. Те са приятни и ухаят прекрасно.

  • Фреш аромат: Познат още като „зелен“ аромат, с ухание на току що отрязана трева и на цитрусови плодове …
  • Флорален аромат: Усещането е като в рая и на нещо, което никога няма да омръзне: рози, жасмин, гардения, портокалов цвят, лилия…

Прочетете и това: Подмладете се с прическа

Според типа кожа

Ако кожата е мазна, потта може да промени аромата на самия парфюм. Трябва да имате предвид това, когато навън е лято. Какво да направите по въпроса?

  • Изберете по-лек парфюм или такъв с цитрусова база.
  • През зимата ( или ако имате суха кожа), ориенталските цветя ще придадат прекрасен аромат на тялото. Подберете по-висок интензитет.

Както виждате, изборът на парфюм не е проста задача. Добра идея е да отделите време, когато търсите идеалния аромат. Така ще избегнете възможността да купите такъв който при ежедневна употреба, би се оказал неудачен.

Това  се е случвало вече , нали ?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.