Естествени методи за премахване на нежелано окосмяване

Можете да използвате захар и лимон или копринен конец
Естествени методи за премахване на нежелано окосмяване

Последна актуализация: 11 декември, 2018

Знаехте ли, че съществуват естествени методи за премахване на нежелано окосмяване по тялото? Те носят редица ползи – пестите пари от традиционни използвани техники за премахване на косми, избягвате раздразването на кожата и други странични ефекти. Сред достойнствата на естествените методи е, че с времето косъмът става по-тънък и по-лесен за отстраняване.

Открийте как да премахнете нежелано окосмяване по тялото си по естествен път, като използвате захар и лимон или с помощта на копринен или памучен конец. Ваш приятел в разрешаването на този деликатен проблем е и куркумата, която притежава свойството да отслабва косъма.

Премахване на нежелано окосмяване. Метод със захар и лимон

Този метод за премахване на нежелано окосмяване се използва от древни времена в Египет и други източни страни. Използват се само захар и лимон. Методът е сходен с този на ваксата, но е по-малко болезнен, по-евтин и съвсем естествен.

Какво ви трябва:

  • 2 чаши захар
  • Сокът от един лимон
  • Малко вода, ако лимоновият сок е недостатъчен.

Начин на действие:

  • Сложете лимоновия сок и двете чаши захар в подходящ по размер съд. Желателно е сокът да бъде в достатъчно количество, така че да покрие захарта. Ако не е достатъчен, добавете малко вода.
  • Нагрейте сместа, като използвате от среден до силен огън на котлона. Разбърквайте с дървена лъжица, докато захарта напълно се разтвори. Ако разполагате у дома с термометър за готвене, можете да го използвате, за да установите кога сместа ще достигне 115 градуса по Целзий.
  • Когато сместа започне на кипи, намалете силата на котлона и изчакайте течността да стане по-гъста. Тя трябва да бъде лепкава, но същевременна лесна за манипулиране с ръце. Добре е пастата за обезкосмяване да има лек златист цвят, подобно на мед. Ако цветът стане прекалено тъмен, значи сте прегорили сместа и трябва да започнете процедурата отначало. Съветваме ви да не оставяте сместа да кипи на силен огън повече от минута.
  • Свалете съда от котлона и оставете сместа да се охлади.

Щом захарната вакса се охлади, можете да започнете да я нанасяте, подобно на купешките вакси. Нанасяйте ваксата внимателно, на тънък слой. Без дори да чакате, можете да издърпате ваксата в обратна посока на окосмяването.

За да не се прилепи захарната смес твърде стабилно към кожата ви, можете да използвате малко талк или бебешка пудра за зоните, които предстои да третирате. Важно е кожата да бъде чиста и суха.

Когато процедурата приключи, желателно е да нанесете малко овлажняващ крем или алое вера. Те ще направят кожата ви мека. В случай на следи от ваксата по кожата, отмийте ги добре с топла вода.

Нежелано окосмяване. Метод със захар и лимон

Премахване на нежелано окосмяване. Метод с копринен или памучен конец

Представяме ви един изненадващо ефективен метод за премахване на нежелано окосмяване. Възможно е това да е най-евтиният метод, който някога сте практикували, освен това е лесен за изпълнение. Тази техника, известна още от древна Индия и Египет, се използва и досега от много жени из цял свят.

За да приложите метода успешно, се изисква малко тренировка. Препоръчваме ви да го изпробвате първо в компанията на професионалист, който ще помогне да овладеете техниката. Когато разберете как се прави, можете да я прилагате успешно върху себе си у дома. Обезкосмяването с конец е изключително бързо и безболезнено.

Необходими са ви двойни дълги копринени или памучни конци, които са усукани. Започнете да придвижвате конеца по кожата си и да късате внимателно космите в корена им. По този начин не подхождате към кожата си агресивно и получавате завиден резултат.

Този естествен метод за обезкосмяване притежава редица плюсове. Добрата новина е, че космите ще започнат да се появяват до 6 седмици след процедурата и ще стават все по-тънки с всяка следваща процедура. Технологията позволява този метод да бъде прилаган и върху деликатни зона като лицето.

konec

Премахване на нежеланото окосмяване с маска с куркума

След като приложите някой от естествените методи за обезкосмяване, препоръчваме ви да направите маската от куркума. Тя е идеална за кожата на лицето и тялото. Подправката притежава ценни свойства, които ще допринесат за здравето и красотата на кожата ви. Куркумата по естествен път изтънява косъма, правейки го още по-лесен за отстраняване с помощта на захарната вакса и конеца.

За целта смесете малко куркума на прах с вода. Разбъркайте, докато получите кремообразна паста, която не е твърде течна. Нанесете маската върху кожата си и оставате да действа 20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Нежелано окосмяване. Маска с куркума

 


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.