Домашен мехлем за разширени вени с алое вера и ябълков оцет

Много хора в крайна сметка прибягват до операция, но това не се налага - ние можем да ви дадем няколко прости съвета и насоки, чрез които ще успеете да ги намалите и дори премахнете
Домашен мехлем за разширени вени с алое вера и ябълков оцет

Последна актуализация: 27 ноември, 2018

Търсите рецепти за приготвяне на домашен мехлем за разширени вени?

Имате разширени вени и и скате се отървете от тях ?  Болезнени и грозни, те са наследствени или причинени от някои навици и начин на живот. Много хора прибягват до операция, а тя може да се избегне.  Ще ви дадем няколко прости съвета и насоки, чрез които ще успеете да ги намалите и дори премахнете. Да опитаме.

Как да направим домашна маска за лечение на разширени вени?

приготвяне на домашен мехлем за разширени вени

Появяват се по краката поради влошено кръвообращение, венозна недостатъчност, причинена от ензимна промяна на стената на кръвоносния съд, когато кръвта не циркулира правилно ( т в посока на сърцето ) . Обикновено генетичният фактор е водещ при този проблем, но имайте предвид, че заседналият начин на живот и неправилното хранене също  допринесат за появата на разширени вени. Кръвта застоява в областта на прасеца, където се появява изтръпване, спазми и тежест в краката…

Да погледнем обективно на нещата.  За да се облекчи болката е необходима воля. Чудеса не се случват. Ако вените са много подути, трябва да приемате лекарство, което предотвратява появата на съсиреци и подобрява кръвообращението. Когато вените са особено изпъкнали, тогава се препоръчва операция, за да се избегнат по-сериозни проблеми. Ако разширените   вени не са толкова подути,  с ледва й те съветите ни .  Да започнем с домашно приготвен мехлем за разширени вени .

От какво имате нужда?

домашен мехлем за разширени вени с алое вера

Тази маска се приготвя лесно. Важното е да я прилагате постоянно. Не е скъпа, а съставките ѝ са наистина еф икасни за облекчаване на разширените вени . Н абавите следните продукти:

  • 1морков
  • Алое вера (същото тегло като моркова)
  • 1/2 чаша ябълков оцет

Начин на приготвяне

мехлем за разширени вени с алое и ябълков оцет
  • Поставете моркова в блендер.
  • Добавяте алое вера ( същото количество, като на моркова). За да се извлече максималното от свойствата на алоето, отстранете бодлите, след което разрежете растението напречно и извадете пулпата (прозрачната част) с лъжица.

Препоръчваме ви да прочетете и: 10 невероятни приложения на алое вера

  • Добавете ябълков оцет. Прецените на око какво количество да се сложи ( за да се получи гладка паста от морков и алое). Тя не трябва да бъде много течна, но не и прекалено плътна, защото няма да може да се намаже добре върху разширените вени.
  • Смелете продуктите до получаване на гладка и хомогенна смес. Домашният мехлем за разширени вени е готов! Нанасяйте го по много специфичен начин:  чрез масаж от глезените към прасците. Посоката  трябва да подпомага циркулацията нагоре в тялото.
  • Оставете го да действа за около 1/2 час.След това се измийте с топла вода.
  • Можете да прилагате този мехлем всеки ден, когато се приберете у дома. Ако не разполагате с време или – с всички съставки, използвайте носни кърпички, напоени с ябълков оцет. Сложете ги върху разширените вени за 20 минути. Това също би било много ефикасно.
  • Не забравяйте да спазвате здравословна и балансирана диета и да правите някакви физически упражнения (ходенето от половин до един час всеки ден е достатъчно). Това не струва нищо и допринася много за здравето!

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.