5 неща, които партньорите от една щастлива връзка правят преди лягане

Ние всички искаме да имаме хубава и здрава връзка. Ето защо, ще споделим с вас 5 неща, които щастливите двойки правят, преди лягане.
5 неща, които партньорите от една щастлива връзка правят преди лягане

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 26 август, 2022

Думите, които казваме и това, което мислим и правим преди лягане, може да е от голямо значение. Положителните неща, които партньорите от една щастлива връзка правят, поддържат и развиват връзката. Също така, създават благоприятна и здравословна среда.

За да имаме трайна, здрава романтична връзка е важно да полагаме достатъчно грижи за това. Трябва постоянно да търсим начини да подобрим връзката. Разбира се, става въпрос за работа в екип.

Ако се съмнявате, задайте си следния въпрос: полагаме ли и двамата достатъчно усилия за да имаме една страхотна връзка, или чакаме това да се случи, без да правим дори и минимални усилия?

Никой не може да отрече, че рутината е един от най-големите врагове на двойките. Поради тази причина е важно да се борим със скуката и да заздравим връзката и обичта по всички възможни начини. Щастливата връзка не пада от небето, тя се изгражда ден след ден.

Ако нямате представа какво да правите и в последно време най-вълнуващото нещо, което правите, е да сменяте телевизионните канали, вижте списъка с нещата, които щастливите двойки правят, преди лягане, за да се вдъхновите.

Не става въпрос за това да си досаждате един на друг и да правите всичко заедно, а по-скоро да сте полезни един на друг, в полза на връзката. Сигурни сме, че ако приложите на практика някои от тези неща, ще се почувствате по-добър човек и по-добър партньор.

5 неща, които партньорите от една щастлива връзка правят, преди лягане

1. Партньорите от една щастлива връзка разговорят

Партньорите от една щастлива връзка разговарят

Това е едно от най-важните неща, които щастливите двойки правят, преди лягане. Състои се в това, просто да отделите време да поговорите с партньора си. Не по задължение, а за да зарадвате любимия човек.

Опитайте се да говорите искрено на каквато и да е тема; това е важно, за да опознаете по-добре партньора и да покажете, че се интересувате от неговия емоционален свят.

Някои основни мерки

  • Толерантност и уважение. Да знаете как да изслушвате другия човек и да уважавате неговите идеи. Въпреки, че може да мислите различно, има място и за двете мнения. Няма причина да порицавате или да изнасяте лекции на другия.
  • Погрижете се да бъдете любезни. Важно е да разговаряте внимателно.
  • Търпение. Няма нужда да налагате своите идеи или аргументи.
  • Преживейте забавни, удовлетворяващи и щастливи моменти заедно.
  • Смехотерапия. Няма нищо лошо в това да се посмеете малко, преди лягане!

Разбира се, най-добре е да говорите за неща, които предизвикват стрес или конфликт, преди да заспите. Обаче, това не означава да говорите за измислени неща и да избягвате да говорите по определени критични теми, които са необходими за вашето развитие.

Честото разговаряне с партньора подобрява качеството на общуването, намалява напрежението и укрепва връзката.

2. Партньорите от една щастлива връзка оставят мобилните телефони и електронните устройства настрана

Не е необходимо да правите няколко задачи едновременно (проверете социалните мрежи, да взимате дрехи и да говорете с вашия партньор, например), преди лягане. Всъщност, ако наистина уважаваме другия човек, най-подходящо е да оставим мобилните телефони настрана и да оценим компанията на партньора. Няма значение дали разговаряте или седите мълчаливо, с хванати ръце, на дивана.

Спрете за момент и помислете: ако гледате филм, четете книга или правите нещо друго заедно, наистина ли е необходимо да гледате телефона си? Отговорът е „не“. Тогава, технологиите могат да бъдат вредни. Те ни дистанцират от това, което искаме да постигнем, като ни отклоняват от постигането на общите ни цели.

3. Партньорите от една щастлива връзка се радват на компанията си

Партньорите от една щастлива връзка: мъж и жена пият кафе заедно

Нещо, което е от съществено значение в живота на щастливите двойки, е че те прекарват качествено времето си заедно. Много е важно да обръщате внимание на детайлите и да сте внимателни с другия човек, като същевременно си позволите да ви поглезят и обичат.

За да се наслаждавате на компанията си е важно да бъдете креативни от време на време, за да внесете някаква магия в отношенията. Да си направите среща извън дома, да се наслаждавате заедно на специално ястие, да предложите просто да се прегръщате един друг, да играете някаква настолна игра или дори видеоигра- това са няколко варианта да прекарате известно време заедно.

4. Правят любов

Ние сме склонни да приемаме за даденост факта, че ако имаме връзка означава редовно да правим секс. Но наистина ли е така? Щастливите двойки отделят време да се откъснат от заобикалящия ги свят и да се опознаят, да се целунат и да правят добър секс.

Това е изключително забавна дейност, която ще ви помогне да запазите фигурата си, да освободите стреса и да подобрите сърдечно-съдовата система. Но емоционалният ефект е още по-важен. Това е, което кара двойките да се чувстват наистина свързани.

Често срещан проблем със секса е, да го считате за нещо задължително. Това се случва по-често, когато жената се опитва да забременее. Проблемът е, че магията изчезва с времето. Важно е да не пренебрегвате честотата.

Дайте си възможност да се насладите на ситуацията. Дори ако имате малко време, опитайте се да го направите забавно и вълнуващо.

5. Партньорите от една щастлива връзка казват „Обичам те“

Мъж и жена легнали и прегърнати

Щастливите двойки не приемат любовта за даденост, а по-скоро я показват с действията и думите си. Ето защо, един добър навик е всяка вечер преди сън е да казвате на любия си човек, че го обичате, че той/тя са важни за вас и че го/я цените.

Много е важно да кажете и да чуете тази фраза. Важно е също да го кажете с чувство.

Можете да го кажете, да го напишете или да го покажете с прост жест. Не го усложнявайте. Понякога малките детайли са достатъчни, като например да направите любимия чай на партньора си или да се сгушите заедно, преди да заспите.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Bolin A., Whelehan P. (2009). Human Sexuality: Biological, Psychological, and Cultural Perspectives. Taylor & Francis.
  • Carroll J. (2009). Sexuality Now: Embracing Diversity. Cengage Learning.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.