Билкови лекарства за кръвообращение на краката

· 15.06.2016
Накиснете 2 маслинови листа в чаша с вода, oставете ги да престоят 5 минути и изпийте заедно с 1 супена лъжица мед

Страдате от уморени, подути и схванати крака? В тази статия ще ви разкрием кои билкови лекарства могат да помогнат за подобряване на кръвообращението на краката. Така че продължавайте да четете!

Краката ви си уморени? Прибирате се у дома с болезнено напрежение и не знаете какво да направите? Това наистина е често срещана болка, която засяга голяма част от хората. Крампи, изтръпване, скованост… всички тези симптоми могат да бъдат свързани с недостатъчен приток на кръв. Един от начините за преодоляване на този проблем е да използвате прости домашни средства за подобряване на кръвообращението на краката по естествен начин.

Лечебни отвари за подобряване на кръвообращението на краката

kruvoobrashtenie-2

Не можете да се радвате на добро здраве, ако не разполагате с достатъчно приток на кръв към всички органи, системи и клетки в тялото. Витамините и минералите например осигуряват хранителни вещества за костите, косата, ноктите и мускулите и помагат за подобряване на кръвообращението.

Проблемите с кръвообращението обикновено произлизат от начина на живот, който водим; независимо дали е недостиг на хранителни вещества, неправилни физически упражнения и т.н. Съществува и генетичният фактор, който силно влияе и може да предизвика хормонални промени, включително стрес. Кръвоносните съдове стават по-малко гъвкави, имат тенденция към натрупване на мазнини и пречат на правилния приток на кръв. В този момент започват проблемите с кръвообращението. За щастие с малко сила и воля, добра диета и подходящи упражнения можем да подобрим състоянието. Без съмнение билковите лекарства са най-добрият начин да се помогне на кръвообращението.

Глухарче

С него можете да приготвите отлична лечебна отвара. Включвали ли сте го в обичайната диета? Ако не, опитайте. Глухарчето е богато на танинова киселина и успокояващи агенти, то е страхотно за проблеми с кръвообращението на краката. Би било идеално да пиете между 1 и 2 чаши на ден (1 сутрин и 1 следобед). За да го приготвите, не забравяйте, че най-напред ви е нужен цветът от растението. Можете да откриете предварително приготвени отвари, готови за пиене, в магазините за здравословни храни. Смесете 1 чаша вода с 1 чаена лъжичка цвят от глухарче и оставете да ври 5 минути. Можете да приготвите и релаксираща вана, като смесите отварата с водата във ваната. В допълнение към пиенето на чай, накиснете хавлията в отварата и я увийте около краката.

Розмарин

kruvoobrashtenie-3

Тази ароматна билка се използва за овкусяване на месо и ориз. Но знаете ли, че също е страхотна в подпомагането с кръвообращението? Розмаринът се използва и в приготвянето на тоник и за масажи, като помага за облекчаване на болката. Препоръчваме да прилагате това лечебно средство веднъж на ден, всяка сутрин. Всичко, което трябва да направите, е да накиснете 2 стръкчета от растението за около 10 минути, да филтрирате водата и да добавите малко мед за подслаждане на вкуса.

Конска опашка

Не е трудно да го откриете. Това растение е популярно и предлага много здравословни приложения. Можете да го закупите в големите супермаркети и магазини за здравословни храни. То е идеално за намаляване на холестерола, намалява втвърдяването на артериите и подпомага кръвообращението. Вземете го с чаша вода след първото хранене. Важно е да сте постоянни при приемането на лечението. Ще забележите, че малко по малко краката ще бъдат много по-малко уморени и ще чувствате по-малко напрежение.

Глог

kruvoobrashtenie4

Това растение се счита отлично за сърцето. То е е много добре познато и ефикасно, чудесно при сърдечни заболявания и за подобряване на кръвообращението. Можете да го откриете в аптеки и магазини за здравословни храни. Глогът не само подобрява циркулацията, но също регулира всяка възможна аритмия като тахикардия. Лесно е да го приготвите. Приемайте го след първото хранене. Смесете 1 чаена лъжичка с чаша вода, оставете за 5 минути, прецедете и пийте малко по малко. Това ще ви накара да се чувствате много по-добре.

Маслинови листа

Запознати ли сте с това лечебно средство? То се използва отдавна за подобряване на кръвообращението на краката. Маслиновите листа оказват ефект върху хипертонията поради действието си като съдоразширяващо и диуретично средство. Те се използват за облекчаване на напрежението, за предотвратяване на стенокардия и сърдечна аритмия. Ако ги комбинирате с глог например, те ще имат прекрасен ефект. Поставете 2 маслинови листа в чаша с вода. Оставете ги да престоят в продължение на 5 минути и пийте с 1 супена лъжица мед.

Бодлив залист

kruvoobrashtenie-5

Чували ли сте за него? Бодливият залист е добре известно и много мощно лечебно средство за вените. Можете да го откриете в аптеките или билковите магазини. Той е много ефикасен и се използва предимно за лечение и предотвратяване на появата на разширени вени, хемороиди, подуване на краката и глезените – и е с наистина страхотно действие. За да се възползвате, можете да пиете до 2 чаши на ден, като приготвите чай от сушени листа от растението. Смесете 1 чаена лъжичка с чаша вода. Можете също така да направите баня с него. Също ще го откриете под формата на хапче или дори в крем за масаж на краката.