Алуминиевото фолио: помощник за красива коса

· 08.11.2017
Всички сме виждали как професионалните фризьори използват алуминиевото фолио при правенето на кичури, това далеч не е единственото му приложение, ако искате да направите косата си по-красива у дома. Научете повече по темата и опитайте съветите ни!

Алуминиевото фолио присъства в кухнята на всеки дом. Всички държим по едно руло в някой от кухненските шкафове, но не се замисляме, че можем да го използваме, за да направим косата си по-красива.

Качеството му да запазва храната топла, както и издържливостта му го правят изключително подходящо за целта. И наистина пропускаме голяма част от възможностите, които ни предлага този продукт.

В тази статия ще ви разкажем как с помощта на алуминиевото фолио можете да направите косата си по-красива.

Ако искате косата ви да изглежда като оформена от професионален стилист, без да давате много пари за това, то тази статия е за вас!

Защо точно алуминиевото фолио?

Красива коса с помощта на алуминиевото фолио.
Косата е много деликатна част от тялото, затова лесно се уврежда.  Но освен това е основна черта от външния ни вид.

Всички искаме да изглеждаме перфектно, така че пробваме различни прически, докато открием тази, която ни харесва най-много.

Ето как алуминиевото фолио може да ни помогне за целта:

  • На първо място то е чудесен изолатор. А това е изключително важно, ако искате да попречите смесването на продуктите, които нанасяте.
  • Второ. То запазва топлината по начин, чрез който можем да избегнем изгарянето на косата по време на оформянето й.
  • И накрая алуминиевото фолио е много здраво и устойчиво. Това му качество спомага следните две неща: използва се с всички видове течности и запазва формата си за дълго време.

Как да използвате алуминиевото фолио за косата си

1.Накъдрете косата си лесно

Къдрене на косата
За целта са ви необходими единствено маша за къдрене и листчета от алуминиево фолио с дължина около 20см.

Броят на листчетата зависи от гъстотата и дължината на косата ви. Обикновено 6 броя са достатъчни, но ако мислите, че няма да ви стигнат, си пригответе 8-10 броя.

Вземете алуминиевото фолио и нарежете парчетата на 4 равни части.  След това разделете кичурите коса, които искате да накъдрите на няколко части с шноли от тези, които не искате да къдрите.

Напръскайте със спрей за коса кичурите, които ще къдрите и изчакайте няколко минути. Навийте ги един по един и ги завийте с алуминиевото фолио.

Използвайте машата, пусната на висока степен. След това изчакайте докато фолиото изстине и се насладете на къдриците си!

А ако напръскате отново косата си със спрей ви гарантираме, че къдриците ви ще се запазят още по-дълго.

2.Боядисайте косата си по-бързо

Професионалният стилист Лидиан Силвейра обяснява, че използването на този продукт по време на боядисване е чудесно откритие. Когато косата ви се затопли във фолиото, кутикулите й се отварят и боядисването става много по-бързо.

Важно е да имате представа как правилно да правите това. Трябва да знаете как да разделяте косата си и колко време да я държите с боята, за да не я увредите.

Затова е най-добре да оставите някой професионален стилист да ви покаже процеса.

Прочетете и тази статия:  Открийте как да възстановите изгорялата коса

3.Овлажнете косата си с маска

Маска за коса
Ако косата ви е суха опитайте тази страхотна маска. След като нанесете продукта от корените до краищата на косата, поставете фолиото с матовата част към косата и завийте главата си. Стойте така 30 минути.

След 30 минути махнете фолиото и измийте косата си по обичайния начин. 

Ще забележите разликата, особено ако никога преди не сте опитвали този трик с алуминиевото фолио. Блясъкът и мекотата на косата ви не могат да се сравнят в резултатите от другите подобни терапии.

Опитвали ли сте някога да използвате алуминиевото фолио, за да направите косата си по-красива?  А пробвахте ли сте някои от съветите, за които ви разказахме?  Ако е така, ще се радваме да споделите опита си с нас!