Алуминиевото фолио: помощник за красива коса

Всички сме виждали как професионалните фризьори използват алуминиевото фолио при правенето на кичури, това далеч не е единственото му приложение, ако искате да направите косата си по-красива у дома. Научете повече по темата и опитайте съветите ни!
Алуминиевото фолио: помощник за красива коса
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да използваме алуминиевото фолио като помощник за красива коса? Алуминиевото фолио присъства в кухнята на всеки дом. Всички държим по едно руло в някой от кухненските шкафове, но не се замисляме, че можем да го използваме, за да направим косата си по-красива.

Качеството му да запазва храната топла, както и издържливостта му го правят изключително подходящо за целта. И наистина пропускаме голяма част от възможностите, които ни предлага този продукт.

В тази статия ще ви разкажем как с помощта на алуминиевото фолио можете да направите косата си по-красива.

Ако искате косата ви да изглежда като оформена от професионален стилист, без да давате много пари за това, то тази статия е за вас!

Защо точно алуминиевото фолио?

Алуминиево фолио за красива коса
Косата е много деликатна част от тялото, затова лесно се уврежда.  Но освен това е основна черта от външния ни вид.

Всички искаме да изглеждаме перфектно, така че пробваме различни прически, докато открием тази, която ни харесва най-много.

Ето как алуминиевото фолио може да ни е от помощ за красива коса:

  • На първо място то е чудесен изолатор. А това е изключително важно, ако искате да попречите смесването на продуктите, които нанасяте.
  • Второ. То запазва топлината по начин, чрез който можем да избегнем изгарянето на косата по време на оформянето й.
  • И накрая алуминиевото фолио е много здраво и устойчиво. Това му качество спомага следните две неща: използва се с всички видове течности и запазва формата си за дълго време.

Как да използвате алуминиевото фолио за красива коса

1. Накъдрете косата си лесно

Алуминиево фолио за красива къдрава коса
За целта са ви необходими единствено маша за къдрене и листчета от алуминиево фолио с дължина около 20см.

Броят на листчетата зависи от гъстотата и дължината на косата ви. Обикновено 6 броя са достатъчни, но ако мислите, че няма да ви стигнат, си пригответе 8-10 броя.

Вземете алуминиевото фолио и нарежете парчетата на 4 равни части.  След това разделете кичурите коса, които искате да накъдрите на няколко части с шноли от тези, които не искате да къдрите.

Напръскайте със спрей за коса кичурите, които ще къдрите и изчакайте няколко минути. Навийте ги един по един и ги завийте с алуминиевото фолио.

Използвайте машата, пусната на висока степен. След това изчакайте докато фолиото изстине и се насладете на къдриците си!

А ако напръскате отново косата си със спрей ви гарантираме, че къдриците ви ще се запазят още по-дълго.

2. Боядисайте косата си по-бързо

Професионалният стилист Лидиан Силвейра обяснява, че използването на този продукт по време на боядисване е чудесно откритие. Когато косата ви се затопли във фолиото, кутикулите й се отварят и боядисването става много по-бързо.

Важно е да имате представа как правилно да правите това. Трябва да знаете как да разделяте косата си и колко време да я държите с боята, за да не я увредите.

Затова е най-добре да оставите някой професионален стилист да ви покаже процеса.

3. Овлажнете косата си с маска

Маска за красива коса
Ако косата ви е суха опитайте тази страхотна маска. След като нанесете продукта от корените до краищата на косата, поставете фолиото с матовата част към косата и завийте главата си. Стойте така 30 минути.

След 30 минути махнете фолиото и измийте косата си по обичайния начин. 

Ще забележите разликата, особено ако никога преди не сте опитвали този трик с алуминиевото фолио. Блясъкът и мекотата на косата ви не могат да се сравнят в резултатите от другите подобни терапии.

Опитвали ли сте някога да използвате алуминиевото фолио за красива коса?  А пробвахте ли сте някои от съветите, за които ви разказахме?  Ако е така, ще се радваме да споделите опита си с нас!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.