5 начина да отслабнем с лимон и джинджифил

Лимоните са полезни не само при отслабване, а и за здравето като цяло. Богати на витамин С и антиоксиданти, тяхната киселинност подпомага доброто храносмилане и предпазва черния дроб.
5 начина да отслабнем с лимон и джинджифил

Последна актуализация: 28 февруари, 2019

1 чаша топла вода с лимон ( сутрин ) подпомага гор енето на мазнини. Коренът от джинджифил е друг  полезен продукт за термогенеза, особено около корема .

Ако искате да отслабнете,  променете навиците –  по-здравословен хранителен режим, по-активен начин на живот, ежедневна консумация на продукти, които помагат за отслабване. Чайове те , шейкове те , плодове те и лечебните растения изгарят мазнини те. В настоящата статия предлагаме п ет начина, по които лимонът и джинджифилът съдействат на отслаб ването.

Как да отслабна с лимон и джинджифил?

Отслабнете с лимон и джинджифил.

Вероятно сте чували , че лимон ът и джинджифил ът ( заедно и поотделно ) поддържа т ф игурата. Няма чудотворни диети. Всички те изискват известно усилие. Ако консумирате двата продукта седмица след седмица, но и не се отказвате от мазните храни, захарта и бързите храни, тогава просто няма да отслабнете. Трябва да се намери баланс, а лимон ът и джинджифил ът ще са ефикасни при правилно използване. Ето как:

Загуба на тегло с лимон

  • Лимоните са полезни не само при отслабване, а и за здравето като цяло. Богати на витамин С и антиоксиданти, тяхната киселинност подпомага доброто храносмилане и предпазва черния дроб. Притежават диуретични и детоксикиращи свойства, улесняващи  изгарянето на мазнините. Съществува строга диета за около пет дни, при която се консумират предимно плодове, зеленчуци и лимонов сок. Не е необходимо да се стига до такава крайност. Консумирането на лимон в различни комбинации, както и балансираният хранителен прием, спомага желаното отслабване.

Загуба на тегло с корен от джинджифил

  • Това растение се радва на почит и дългогодишни традиции в редица лечебни практики. Джинджифилът е идеален за намаляване на възпаления, подобряване на храносмилането, намаляване на холестерола, обща релаксация, и разбира се, изгаряне на мазнини. Някои хора го използват за изгаряне на коремни мазнини, за да се радват на по-плосък корем. Лесно може да се намери и има много различни начини да се приготви и да се възползвате от неговите предимства. След малко ще ви обясним как.

Пет начина да отслабнете с лимон и джинджифил

1. Топла вода с лимон сутрин

Пиенето на топла вода с лимон сутрин може да направи много за вашето здраве.

Пиенето на топла вода с лимон сутрин може да направи много за вашето здраве.

Много е здравословно! Лимонът е идеален за детоксикация на тялото и изгаряне на мазнини . Той е източник на витамин С и антиоксиданти. Този топъл сок леко ще повиши температурата на тялото и ще активира термогенезата. Облекчава възпалението и болките в стомаха, лекува запек.

2. Лимонов сок, лют червен пипер и кленов сироп

Лимонов сок, лют червен пипер и кленов сироп

Ефикасно средство за изгаряне на мазнините ! Сокът действа пречистващо. Леко пикантната напитка ускорява обмяната на веществата и изгаря мазнините. За най-добри резултати, трябва да се консумира около 10 дни. Пийте по 3 чаши на ден: по време на закуска, преди обяд и преди вечеря. Оставите сока на 1 лимон да къкри. Малко след това добавете щипка лют червен пипер и една супена лъжица кленов сироп. Накрая добавете 3 чаши вода към сместа, докато се постигне добра консистенция. Разтворът подсилва отслабването.

3. Чай от лимон, мента, грейпфрут

Направете си чай с лимон, мента, грейпфрут

М ного лесен за правене и много еф икасен! П и йте го по два пъти на ден. Необходими са: сока на ½ половин лимон и 1 грейпфрут. Смесете соковете с чаша вода и ги изсипете в чайник. Добавете две листа от мента и малко лимонова кора. Отавете сместа да заври, а след това я оставете да се охлади. Можете да пиете това с 1 супена лъжица мед – ще се влюбите в този чай.

4. Лимонада с джинджифил

Направете си лимонада с джинджифил.

Със сигурност сте чували за тази диетична класика. Тя с помага из г арянето на мазнини те , подобрява храносмилането, предотвратява задържането на течности .   Поставете сока от 2 лимона на огъня, докато започне да къкри, след което добавете парчета корен от джинджифил. Когато сместта заври, намалете котлона, добавяйки 1 л. вода и две парчета лимонова кора. Съхранявайте в бутилка за вода, за да консумирате преди хранене през деня. Лимонада с джинджифил е ефикасно средство за намаляване на теглото, но не забравяйте, че и здравословното хранене е от съществено значение.

5. Зелен чай с джинджифил

Зелен чай с джинджифил

Б огат на антиоксиданти , той е чудесна напитка в следобедните часове. В ече знаем за отличните свойства на зеления чай за загубата на тегло. Той е бил наричан “чай с 1001 свойства”. Разгражда мазнините, предпазва натрупването им, намалява холестерола и подобрява храносмилането. В комбинация с корена от джинджифил, чаят е грижа здравето и подобрява външния вид. Насладете му се!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.