3 стъпки за преодоляване на невъзможна връзка

Много пъти се изправяме срещу самите себе си в борбата за някоя невъзможна връзка, само заради нуждата да запълним празнотата, останала в нас.
3 стъпки за преодоляване на невъзможна връзка

Последна актуализация: 31 януари, 2019

Понякога осъзнаваме, че тази връзка, коята толкова желаем е невъзможна и това ни причинява много болка и душевни терзания. Изпълнени сме с отчаяние и мрачни мисли, че щастието никога няма да се превърне в реалност за нас.

Очевидно е лесно да се каже.

Дори и да бъде тежко, когато се намираме в невъзможна и дори отровна връзка, трябва да намерим причината защо не можем да се отървем от нея.

В много от случаите проявяваме  инат   и не позволява на обичания човек да си отиде. “Ако желаеш нещо, трябва да отидеш и да си го получиш” е фразата, която много хора употребяват.

По този начин отваряме дупка в сърцата си, която най-вероятно ще остане дълго там. Ще ни бъде много трудно да живеем в тази невъзможна връзка. В замяна на това ще се съсипем, в желанието този човек  да бъде до нас.

Стъпките за забравяне на невъзможна връзка

1. Погледнете вътре в себе си

Защо не можем да се освободим от тази невъзможна връзка

Понякога забравяме да поглеждаме в себе си, правейки очевидни проблемите и обстоятелствата, които този тип обсебване ни е донесло. Проблеми, състоящи се в това да обичаш някой, който не може да ти отвърне със същото.

“Претърсването” на душата може да ви помогне да откриете, че имате проблем с емоционална зависимост, който застава като препятствие в опитите ви да пуснете човека, с който не ви е писано да сте заедно.

Също така, може да останете изненадани от собствените си нужди. Например, нуждата да получите всичко, към което се стремите. Това може да се дължи на някоя негативна случка от миналото. Всичко може да е причина – от зарязването до възродената наново връзка.

Важно е да разберете дали е обичайно за вас да се влюбвате често в хора, които са във вашето обкръжение. Ако е така, може би самочувствието ви играе лоша шега.

Също така, понякога е възможно да се влюбите в човек, с който никога не бихте могли да се обвържете, тъй като все още не сте готови за връзка.

Погледнете вътре в себе си за да откриете какво се случва всъщност.

2. Чувствате ли се щастливи със себе си?

Освободете се от тази невъзможна връзка и живейте.

Когато погледнете към себе си, ще можете да си отговорите на този толкова важен въпрос. Защото често се случва да вярваме, че се чувстваме добре, а всъщност да сме разрушени отвътре.

Може би сме тъжни и искаме да усетим присъствието на някой друг. Или просто сме хора, които желаят да са винаги влюбени.

Уверете се, че не търсите нечие чуждо одобрение. Защото поради тази причина ще попаднете в капана на невъзможните връзки.

Най-трудната част от това е, когато всичко това се върне към нас обратно с пълна сила. Така то се превръща в начин за самонараняване. Съществуват хора, които буквално се самоунищожават, когато не са щастливи със самите себе си.

Не е задължително това да се вижда: не нужно да си причиняват физически вреди. Проблемите с храненето и потапянето в отровни връзки са други начини да се самобичува човек.

3. Новата болка не заличава старата

Всички сме чували израза "новата болка заличава старата"

Всички сме преминали през някакво любовно разочарование. Както и всички сме чували израза “новата болка заличава старата”. Това са думи, изпълнени с лъжи.

Да се опитвате да забравите някой, като го заменяте с друг, не е нищо повече от лесен начин да развалите новата си връзка. Това влияе както на вас, така и на вашия партньор.

Вярно е, че е лесно  – просто заменяш досегашния си партньор с нов човек. Но дали тогава ще бъдете наистина влюбени? Няма ли да осъзнаете, че по някакъв начин започвате да се изявявате като манипулатор?

И зад тази фраза се крие дълбоко значение. Тя се свързва с това да си сам, както и със страха от това да не си намериш нова половинка. И поради тази причина мисълта за това отчаяно ни кара да търсим нов партньор.

Това е вашият моментен комфорт от това да не бъдете сами. Моментно е и облекчението, че няма да се налага да се показвате пред света без партньор до вас.

Невъзможните връзки ви парализират

Невъзможните връзки ви парализират

Невъзможната връзка ще ви попречи да откриете истинска, здрава връзка с някой. Оставате завързани. Така ще стоите много дълго време, с надеждата, че нещо ще се случи. И тук говорим за години наред.

Да се влюбите в някого по този начин означава да пропускате възможности. Те ще ви подминават, но вие няма да можете да ги видите, защото ще сте заслепени.

Важно е да запомните, че невъзможните връзки ще ви нараняват. Те няма да завършат добре, а вие винаги ще бъдете разочаровани.

Ако постоянно се поддавате на този тип желания, е време да отворите очи.

Обичайте себе си. Не се втурвайте в невъзможни връзки, породени от страх!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.