11 изненадващи приложения на мехлема Vicks VapoRub

· 24.02.2018
Освен че облекчава запушения нос, мехлемът Vicks VapoRub успокоява болката в мускулите, действа като репелент и има различни козметични приложения. Вижте за кои интересни приложения на VapoRub става дума.

Мехлемът Vicks VapoRub е продукт използван основно за облекчаване на запушения нос и кашлицата, но той има много повече приложения отколкото си мислите. Сред основните му съставки откриваме камфор, ментол и евкалипт, имащи редица полезни качества.

В тази статия ще ви разкажем за някои други изненадващи приложения на Vicks VapoRub, които се надяваме да ви заинтригуват.

1.Ефикасен репелентрепелент

Този продукт е чудесен репелент. Просто трябва да оставите отворена опаковката му и веднага ще забележите ефекта. Ще изгоните комарите и мухите лесно и бързо. Ако нямате репелент в дома си, не се тревожете – Vicks VapoRub ще ви помогне да се справите с досадните насекоми.

2.Облекчава главоболието

Благодарение на ментола, който съдържа този мехлем облекчава напрежението и намалява главоболието. Просто трябва да намажете челото си с малко количество от продукта и готово!

3.Чудесен ексфолиантVicks VapoRub е чудесен ексфолиант.

За целта трябва да намажете петите си с мехлема преди лягане вечер и да си обуете чорапи. На сутринта измийте краката си със студена вода и ги ексфолирайте с пемза.

Правете процедурата няколко дена и сами ще забележите разликата.

4.Ще ви помогне да стегнете корема си

Когато искате да стегнете корема си смесете една лъжица натрошен камфор, една лъжица алкохол, една лъжица сода за хляб и половин опаковка Vicks VapoRub. Преди да започнете тренировката си намажете корема си или частите от тялото си, които искате да стегнете с тази смес.

След това покрийте намазаното с домакинско фолио. Оставете сместа да подейства няколко минути и след като приключите отстранете фолиото и се измийте с много вода. Ако правите тази процедура два – три пъти седмично ще забележите разликата скоро, тъй като тази смес действа като антицелулитен крем.

5.Ще отблъсне домашния ви любимец от мебелитегрижа за мебелите

Ако това ви се случва често можете бързо и лесно да решите проблема си. Просто намажете с малко мехлем местата, до които не искате да се доближава любимецът ви.

Този начин е ефикасен, защото и кучетата и котките не харесват миризмата на мехлема, затова може да сте сигурни, че ще се погрижите за мебелите си.

6.Намалява стриите

VapoRub намалява стриите. За целта просто трябва да намажете местата по тялото ви със стрии. Ще видите, че след петнадесет дена те ще намалеят значително.

7.Помага при гъбички по ноктитекрасиви ръце

Ако страдате от гъбички по ноктите можете да използвате VapoRub, за да се отървете от тях. Нанесете малко мехлем върху ноктите си и си обуйте чорапи. На сутринта се измийте и изрежете ноктите си. Повтаряйте тези стъпки, докато забележете подобрение.

8.Помага при синини

Ако сте се насинили VapoRub ще ви помогне. Синините ви ще изчезнат много по-бързо.

9.Облекчава болката в ушитеболка в ушите

Можете да облекчите болката в ушите като сложите малко мехлем върху клечка за уши и намажете ухото си. Оставете мехлема да влезе в ухото и повтаряйте процедурата докато можете да посетите лекар, защото това средство облекчава болката само временно.

10.Vicks VapoRub намалява акнето

Благодарение на този продукт можете да подобрите състоянието на кожата си, ако страдате от акне. Нанесете малко мехлем върху пъпките и бързо ще забележите разликата.

За да засилите ефекта на мехлема най-добре го използвайте вечер преди сън.

11.Облекчава болката в мускулите и гърба по невероятен начинболка в мускулите

Този мехлем отпуска напрегнатите мускули по невероятен начин. За целта масажирайте мускулите докато не започнете да усещате облекчение.

Преди да използвате този продукт се уверете, че не сте алергични към него. Нанесете малко от продукта върху кожата и изчакайте, за да видите дали ще се появи парене, зачервяване или някаква подобна реакция. Ако е така, не използвайте мехлема.