100% натурална напитка за по-здрави бъбреци

С нейна помощ кожата ви ще стане по-здрава и ще ускорите процеса на отслабване.
100% натурална напитка за по-здрави бъбреци

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 25 август, 2022

Бъбреците са ключов орган в човешкото тяло. Те са нагърбени със задачата да филтрират токсините от кръвообращението и да ги елиминират от организма чрез урината. Процесът се случва естествено, когато сме в добро здраве. Понякога обаче този важен орган е претоварен. Ако искате да имате по-здрави бъбреци, доверете се на ценните свойства на тази 100% натурална напитка.

Защо бъбреците започват да не изпълнява коректно функциите си? Защото в тялото остават отпадни вещества, чието задържане води до негативен ефект върху органа.

Всъщност тези вредни вещества могат да провокират комплексни заболявания, например бъбречна недостатъчност или камъни в бъбреците.

И това не е всичко. В редки случаи те заплашват здравето на другите органи, например сърцето и черния дроб.

Добрата новина е, че съществуват натурални начини за поддържане на по-здрави бъбреци и постигане на оптимално ниво на извеждане на токсините.

Сред тях е тази 100% натурална напитка, която притежава антиоксиданти и диуретични свойства. Можете да я приготвяте у дома, следвайки няколко прости стъпки.

Искате ли да опитате?

Цитрусова напитка за прочистване на бъбреците и разбиване на камъните

Цитрусова напитка за по-здрави бъбреци и разбиване на камъните

Тази натурална напитка за прочистване на бъбреците и предпазване от формирането на камъни се приготвя от комбинация от лимон, лайм и портокали.

Тя е богата на фитонутриенти и антиоксиданти. Консумирайки я няколко пъти дневно, ще подобрите функциите на бъбреците.

Приемът на течности е основополагащ за правилната детоксификация, а тази напитка е идеално здравословно средство.

Тя е бедна на калории, богата на витамин С, минерали и диетични фибри. Освен това оказва диуретичен ефект, като стимулира елиминирането на задържаните течности и субстанциите, които формират камъни в бъбреците.

Лимонът, подобно на лайма и портокала, съдържа лимонена и фосфорна киселина.

Тези субстанции придават киселинност на урината и играят важна роля като профилактика срещу формирането на камъни в бъбреците.

Най-хубавото е, че напитката укрепва имунната система и понижава риска от инфекции на пикочните пътища и други заболявания на пикочната система.

Как да приготвите тази напитка за по-здрави бъбреци?

Как да приготвите тази напитка за по-здрави бъбреци?

Приготвяйки я у дома, можете да се радвате на по-здрави бъбреци. В същото време прочиствате храносмилателната система и черния дроб.

Тя представлява отлична алтернатива за всеки от вас, който не обича да консумира чиста вода. Цитрусите придават приятен аромат и вкус.

Освен това тази 100% натурална напитка е полезна за хидратацията, стимулира процеса на отслабване и оздравява кожата.

Съставки:

 • 5 чаши вода (1 1/4 л.)
 • 1 лимон
 • 1 лайм
 • 1 портокал
 • 10 листа мента
 • 1 пълна лъжица оцет или сода бикарбонат (10 гр.)

Приготовление:

 • Разредете оцета или содата бикарбонат във вода. След това използвайте получената смес, за да измиете добре кората на плодовете.
 • Нарежете лимона, лайма и портокала на резени.
 • Сложете плодовете в кана, добавете водата и листата мента.
 • Оставете напитката да престои поне 2 часа. За предпочитане е през цялата нощ.
 • На следния ден консумирайте от водата преди закуска. Повторете 2-3 пъти в продължение на деня.
 • Следвайте този очистителен метод в продължение на седмица, след това направете почивка от 2 седмици.

Имайте предвид!

На следния ден консумирайте от водата преди закуска.

Макар тази напитка да е полезна за здравето на бъбреците, трябва да знаете, че ефектът й варира в зависимост от това, какъв начин на живот водите.

Препоръчително е да внесете промени в начина на хранене и да намалите консумацията на храни, богати на оксалати. Например кафе, газирани напитки, сушени плодове и какао.

Струва си да повишите приема на витамин С. Така не само ще се предпазите от формиране на камъни в бъбреците, но и ще се защитите целия уринарен тракт.

Боровинките са добър избор. Включете ги в диетата. Те са богати на антиоксиданти, а също така на витамини и минерали.

Приемайте 8 чаши вода дневно – неподправена или пък с цитрусови плодове в нея.

Ако страдате от заболяване на бъбреците или приемате лекарства, препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да започнете да консумирате тази 100% натурална напитка.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.