10 натурални средства за премахване на брадавиците

Напоете памук с ябълков оцет, приложете върху засегнатата област и оставате да действа през нощта
10 натурални средства за премахване на брадавиците

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 септември, 2022

Търсите натурални средства за премахване на брадавиците?

Брадавиците са досадно заболяване на кожата, причинено от човешкия папиломен вирус (ЧПВ). Въпреки че те обикновено са безвредни, външният им вид е грозен и нерядко – дори отблъскващ.

Този проблем често се появява в области на тялото като гърдите, подмишниците, врата, клепачите, ръцете и краката. Те рядко са болезнени, но пък са изключително заразни. Контактът с кожата на заразения е достатъчен, за да се разпространи вирусът.

Въпреки че най-разпространеното лечение за премахване на брадавиците е изгаряне, има и други природни, ефективни и икономични начини, за да се отървете от този неприятен проблем.

Лимон

Лимоновият сок притежава антисептично и антивирусно действие, което може да помогне за премахване на брадавиците. Нанасяйте лимонов сок върху засегнатата област няколко пъти дневно, за да бъде лечението ефективно.

Сода за хляб за премахване на брадавиците

Содата за хляб помага за премахване на брадавиците.

Свойствата на содата за хляб също помагат за естественото премахване на брадавиците. За да се използва като лечебно средство против брадавици, смесете малко сода за хляб с бял оцет и нанесете сместа директно върху засегнатата област.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е известен със своето антивирусно, антибактериално и противогъбично действие. Благодарение на тях той може да бъде най-добрия ви приятел, когато става въпрос за борба с неприятните брадавици. Потопете памучен тампон в ябълков оцет и намажете засегнатата област, покрийте с превръзка или бинт и оставете така една нощ.

Чесън

чесън и премахване на брадавиците

Чесънът е едно от най-добрите средства за премахване на брадавиците по кожата. Качествата му се борят с вирусите и бактериите, които причиняват те. За да се използва като средство за лечение, чесънът може да се яде, дори още по-добре, ако е суров или ако се прилага директно. Натрошете няколко скилидки чесън и нанесете получената паста директно върху засегнатата област, покрийте с превръзка или бинт и оставете за една нощ.

Алое вера

Алое вера е било използвано в продължение на векове за лечение на различни кожни заболявания. Алое вера е много ефективно средство против брадавици. Просто вземете гела от растението и мажете засегнатата област няколко пъти на ден.

Сок от лук

Сокът от лук е чудесно средство за премахване на брадавиците.

Подобно на чесъна, лукът е страхотно средство за борба с брадавиците и вируса, който ги причинява. Нарежете лука на малки парченца, поръсете ги със сол и оставете за една нощ. На следващия ден извлечете сока и го прилагайте директно върху засегнатата област всяка вечер в продължение на 12 дни. След няколко дни ще започнете да виждате резултатите.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е естествен продукт с много терапевтични приложения, включително премахване на брадавиците. Нанасяйте масло от чаено дърво върху засегнатото място няколко пъти на ден. Не забравяйте да го използвате в малки количества, тъй като е много силно.

Препоръчваме ви да прочетете и: Маслото от чаено дърво: толкова много ползи!

Стъбла от глухарче

глухарче и премахване на брадавиците

Този домашен лек е идеален за брадавици по врата или в близост до лицето. Вземете млечния сок от стъблото на глухарче и го нанасяйте директно върху брадавицата всеки ден.

Рициново масло

Рициновото масло може да помогне за премахване на брадавиците за по-малко от 4 седмици. Смесете малко рициново масло с бакпулвер до образуването на лепкава паста и нанесете върху засегнатата област. Покрийте с парче плат или превръзка.

Витамин С

Киселинността на витамин C е ефективно средство срещу досадните брадавици. Натрошете таблетка витамин С и направете паста, като добавите малко вода. Тази паста трябва да се нанесе директно върху засегнатата област и да се остави да действа в продължение на 20 минути. Повтаряйте процедурата ежедневно.

Запомнете!

  • Тези процедури могат да бъдат много ефективни при премахване на брадавиците, но само ако сте постоянни в прилагането им.
  • Никога и при никакви обстоятелства не се опитвайте да премахвате брадавиците чрез изрязване, горене, късане, отскубване и т.н. Ако продължават да ви притесняват, консултирайте се с лекар за подходящо лечение.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.