Забавни домашни трикове за по-лек живот

Всеки път, когато слагате нов чувал в кофата за боклук, не забравяйте да поставите и малко вестници на дъното.
Забавни домашни трикове за по-лек живот

Последна актуализация: 21 февруари, 2019

Искате ли да направите живота песен? Днес сме подготвили няколко забавни домашни трикове, с които ще направите по-лек деня си. Те са толкова оригинални, че със сигурност ще искате да запознаете с тях децата си. Готови ли сте? Грабнете хартия и молив. Не бива да пропускате нито една подточка от плана за работа.

1. Къде са ми ключовете? А кой ключ е за гаража?

Вероятно някъде из вас се търкаля позабравена тенис топка. Децата нямат намерение да я използват. Ако е така, пред вас се откриват 2 възможности: можете да я предложите на кучето, то ще се зарадва на новата играчка, или пък да направите сами закачалка за ключове и всякакви други малки вещи, които често се губят от погледа ви. Можете да я използвате за почти всичко – ключове, химикалки, зарядното на телефона, касовата бележка, която трябва да запазите, в случай че решите да смените новозакупена дреха и т.н.

Необходими продукти:

  • 2 стари тенис топки
  • 2 пирона
  • Ножица

Как мога да превърна тенис топка в “закачалка за ключове”?

  • Лесно е. Първото нещо, което трябва да направите, е да срежете топката в центъра й. Получава се нещо като уста. Трябва да е достатъчно удобно, за да можете да отваряте “устата” и да поставяте вътре вещи.
  • Сега е време да вземете пирон. Сложете го във вътрешността на устата. Забийте го в стената, за да прикрепите топката към нея. Готови сте! При желание и въображение можете да нарисувате на топката очи.

Как мога да различа ключовете според предназначението им?

Ключът за входната врата, ключът за вратата на апартамента, този за гаража или за мазето… Как можете да ги различите? Лесно. Трябва да боядисате известна част от ключа с помощта на лак за нокти. Всеки ключ задължително трябва да бъде с различен цвят. Така лесно ще разпознавате кой ключ ви трябва и няма да губите излишно време.

2. Нямам тирбушон!

Домашни трикове - отваряне на вино без тирбушон

Семейството се е събрало около масата. Вечерята е тържествена. Всичко е приготвено специално за събитието. Идва моментът, в който ще бъде отворена бутилка с вино и… осъзнавате, че няма тирбушон! Не се паникьосвайте. Все още можете да спасите положението, стига да знаете един домашен трик. Уверяваме ви, че ще бъдете щастливи да го науите, защото е много ефикасен.

Необходимо е само да забодете голям пирон в корковата тапа, а след това да го премахнете с помощта на клещи или малък чук, който виждате на снимката. Ще отворите виното само след 2 секунди!

3. Тези неприятни течности в кофата за боклук

Домашни трикове - вестници на дъното на кофата за боклук

Със сигурност това неприятно преживяване ви се е случвало поне няколко пъти. Решавате да изпразните кофата. Вадите чувала за боклук и виждате, че по дъното на кофата се е разтекла някаква течност. Вероятно са налице и други отпадни елементи. Решението? Много просто е. Вадим още нещо от торбата с домашни трикове. Всеки път, когато слагате нов чувал в кофата, не забравяйте да поставите и малко вестници на дъното. Няма да съжалите!

4. Когато настане време за боядисване…

Домашни трикове - боядисване

У дома все ще се намери нещо, което трябва да бъде боядисано: кутии, стол, къщата на кучето, дървената дограма… В един дом винаги има какво да се отремонтира, нали така? Боядисването е част от списъка със задачи; освен това представлява мръсна и често неприятна работа.

Един много лесен домашен трик изисква да поставите ластик – така, както е показано на снимката. По този начин елиминирате излишното количество боя по четката и я предпазвате от падане в боята. Пробвайте! Много е удобно.

5. Заключих ли външната врата? Дали да не се върна и да проверя?

Заключих ли външната врата?

Прочетете и това: 6 начина да направите стаята си по-приятно и здравословно място

Това се е случвало на всеки един от нас. Напускате дома си, отивате на работа или, още по-лошо, заминавате извън града. Качили сте се в колата, изминали са няколко часа от пътешествието и изведнъж изниква питането: Заключих ли вратата на апартамента?

Малко са нещата, които могат да ви накарат да се чувствате толкова безпомощни за нула време. Тази внезапна паника, свързана с подобен пример за къса памет, е често срещана. Трябва да знаете, че проблемът не се изчерпва само с “къса памет”, но е свързан и с факта, че извършвате ежедневните задачи автоматично и не обръщате достатъчно внимание.

Ще представим ефикасна техника, която ще бъде от помощ за избягването на такъв тип ситуации. Ще се почувствате по-уверени, когато става дума за направеното от вас и ще ви служи като подсказка, когато се чудите свършили ли сте нещо, или не. Искате пример? Докато затваряте и заключвате вратата, изпейте песен на тих глас. По-късно, ако се позачудите дали сте заключили, ще си спомните, че сте си припявали тази песен, точно когато сте излизали. Така ще помните, че сте заключили!

6. Изгубих си обецата! И за това има домашни трикове!

Домашни трикове - изгубена и намерена обеца

Случвало ли ви се е? Намирате се в банята, приготвяте се за излизане, слагате си любимите обеци и изведнъж осъзнавате, че една от тях е паднала някъде. Какво да направите? Започвате да оглеждате пода, умивалника и всяко друго местенце, на което може да е попаднала. Изпадате в безпомощност. Не можете да я откриете.

Не се притеснявайте. Имаме още домашни трикове. Този е лесен и ефикасен, ще спести голяма доза от внезапния дискомфорт. Необходимо е да поставите копринен чорап или найлоново фолио на тръбата на прахосмукачката. Включете я и минете с нея по пода. Всеки един малък детайл ще бъде засмукан. От вас се изисква да наблюдавате внимателно какво полепва по найлона. Само за няколко секунди обецата ще бъде отново на мястото си. На ухото ви!

Прилагайте тези забавни домашни трикове и ще се уверите колко по-лесен може да бъде животът. Харесаха ли ви? Горещо ви ги препоръчваме.

А вие имате ли домашни трикове, които да споделите с нас?

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Gordon-Smith, Jane. Cómo decorar y reciclar objetos usados. No. 745.7 G662c. Madrid, ES: Celeste Ed., 1998.
  • Liso, M., Torres, E. y Sánchez, M.A. “La ciencia en los trucos caseros de limpieza: ¿para qué y cómo llevarla al aula?.” Educación científica: tecnologías de la información y la comunicación y sostenibilidad. Prensas Universitarias de Zaragoza, 2006.
  • Schacter, D. Los siete pecados de la memoria: cómo olvida y recuerda la mente. Grupo Planeta Spain, 2012.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.