Това лесно натурално средство ще ви помогне при гастрит

Нужни са ви само алое вера и мед,толкова е лесно!
Това лесно натурално средство ще ви помогне при гастрит

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Стомахът е покрит със слой клетки познат като стомашна лигавица. Неговата функция е да предпазва от увреждане от стомашните сокове и гастрит.

Този защитен агент пречи на образуването на язви. В същото време има много важна роля за балансиране на храносмилателните нива на рН.

Въпреки това след като бъде изложен на определени фактори, може да се раздразни. Той също може да се отслаби. Ако това не се контролира може да се превърне в нещо, известно като гастрит. Още полезна информация за здравето на стомаха можете да научите от интервюто с д-р Венцеслав Джурков.

Тази храносмилателна болест е една от най-разпространените в света. Характеризира се с неприятно чувство на парене в горната част на стомаха. Това също включва възпаление и болка.

Тя се развива по различни начини при всеки отделен случай. Но повечето хора също страдат от гадене, газове и общ дискомфорт.

Може да бъде причинено от употребата на прекалено много лекарства, лоша диета, използване на тютюн или бактериална инфекция с Helicobacter pylori.

Лечението изисква драстични промени в диетата. Понякога това изисква редовно използване на лекарства.

За щастие съществуват някои натурални средства, чиито свойства ускоряват лечението, като същевременно увеличават функциите на храносмилането.

Сред тези опции намираме лесно лечение. Това използва само две съставки. То успокоява болката и намалява симптомите.

Какво съдържа това натурално средство против гастрит?

Натуралното лекарство, което искаме да споделим в тази статия е лесен сироп от алое вера и мед. Техните свойства правят перфектната комбинация за бързо намаляване на симптомите на това заболяване.

Гелът от алое вера лесно се смесва с мед. Полученият продукт е подходящ за деца и възрастни.

Днес ще споделим някои от основните свойства на тези съставки, които помагат при този проблем.

Свойства на гела от алое вера

гел от алое вера за борба с гастрит

Гелът от алое вера е много популярна съставка. Той е бил високо ценен в историята поради високото си хранително съдържание.

Той съдържа голям брой антиоксиданти, витамини и минерали. Те имат противовъзпалителни, детоксикиращи и антимикробни свойства.

Консумацията му подобрява храносмилателните процеси, намалява възпалението и има леко слабително действие. Това помага за облекчаване на отстраняването на отпадъците.

Съдържа вещество, известно като алоин. Неговите ефекти увеличават чревното движение и помагат на микробната флора.

Той също така придава лепкавост. Това е една от активните съставки, които възстановяват и защитават стомашната лигавица. В резултат това намалява язвите и прекомерната киселина.

Неговият лечебен ефект подобрява лечението на тъканите, засегнати от гастрит. Освен това предпазва от бъдещи атаки.

Това се смята за алкална съставка. Тя е чудесна за балансиране на нивата на рН на тялото.

Свойства на меда

медът помага за борба с гастрит

Когато е органичен медът е пълноценна храна. Той е пълен с огромно количество основни хранителни вещества.

Отличава се със своята енергийна сила и многобройни приложения. Някои от тези приложения са свързани със здравето и красотата.

Той има големи количества глюкоза и фруктоза. Това са два вида натурални захари, които лесно се абсорбират в червата.

Съдържа фибри и натурални ензими. Те подпомагат разграждането и контролират възпалението.

Не е известно научно какви са активните съставки, които контролират симптомите на гастрит. Някои обаче смятат, че това се дължи на способността му да забавя растежа на бактериите.

Как да приготвите това натурално средство за борба с гастрит

натурално средство за борба с гастрит

Лечението с алое вера и мед е много добро допълнение към други лечения за гастрит. Особено помага на онези, които трябва постоянно да се борят с проблемите, причиняващи гастрит.

То е много лесно за приготвяне. Плюс това може да ги набавите неговите съставки много лесно от магазина.

Съставки

 • 2 чаши вода
 • 1/4 чаша гела от алое вера
 • 2 супени лъжици органичен мед

Приготовление

 • Извадете гела от цялото листо от алое вера. Поставете го в миксера с мед и вода.
 • Смесете всичко за няколко секунди, докато получите гладка смес.

Как да го пиете

 • След като усетите първите признаци на гастрит изсипете тази напитка в чаша и изпийте.
 • Пийте колкото е нужно, до 2 пъти на ден.
 • Избягвайте да приемате повече, отколкото се препоръчва. Това е така, защото неговият слабително ефект може да причини нежелани странични ефекти.

Имайте предвид, че макар и да е ефикасно, това смути не замества лекарствата или препоръките на личния лекар.

Също така, от жизненоважно значение е да следвате здравословен и балансиран хранителен режим, за да се възползвате от всичките му предимства.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Eamlamnam, K., Patumraj, S., Visedopas, N., & Thong-Ngam, D. (2006). Effects of Aloe vera and sucralfate on gastric microcirculatory changes, cytokine levels and gastric ulcer healing in rats. World Journal of Gastroenterology. https://doi.org/10.3748/wjg.v12.i13.2034
 • Bush, J., van den Boom, R., & Franklin, S. (2018). Comparison of aloe vera and omeprazole in the treatment of equine gastric ulcer syndrome. Equine Veterinary Journal. https://doi.org/10.1111/evj.12706
 • Cellini, L., Di Bartolomeo, S., Di Campli, E., Genovese, S., Locatelli, M., & Di Giulio, M. (2014). In vitro activity of aloe vera inner gel against helicobacter pylori strains. Letters in Applied Microbiology. https://doi.org/10.1111/lam.12241
 • Nzeako, B. C., & Al-Namaani, F. (2006). The antibacterial activity of honey on helicobacter pylori. Sultan Qaboos University Medical Journal. https://doi.org/Yüksek Lisans Tezi
 • Molan, P. (2009). Honey: Antimicrobial Actions and Role in Disease Management. In New Strategies Combating Bacterial Infection. https://doi.org/10.1002/9783527622931.ch9

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.