Преборете гъбичките по ноктите с 3 съставки

От самото начало трябва да сте наясно, че търпението е ключът към успеха, когато използвате натурални средства.
Преборете гъбичките по ноктите с 3 съставки

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Гъбичките по ноктите провокират инфекция, позната като онихомикоза. Тя е резултат от наличието на дерматофити, дрожди или плесени. Тези микроорганизми лесно се размножават в топла и влажна среда.

Това състояние е познато още като tinea unguium. Изчислено е, че засяга между 3  и 4% от населението на планетата. Поразява ноктите на ръцете и стъпалата, като най-вече става дума за стъпалата на мъжете. Ноктите стават жълти и дебели. Кожата около тях – червена и възпалена.

Най-тревожното е, че когато онихомикозата не се лекува, тя може да доведе до падане на нокътя. Поради тази причина е абсолютно задължително да обръщате внимание на състоянието на ноктите и да търсите адекватно лечение, когато забележите, че е налице гъбична инфекция.

В следващите редове ще разкрием същността на едно напълно натурално решение на проблема. То се състои от 3 съставки, които се борят с гъбичките по ноктите.

Опитайте го още днес!

Натурално средство за борба с гъбичките по ноктите

Това натурално средство срещу гъбичките се прилага външно. То съдържа антимикотици, които унищожават микроорганизмите, провокиращи инфекция на нокътя.

Лечението изисква минимум 2 месеца в повечето случаи, но е възможно да бъде удължено до 8-12 месеца, за да има пълно елиминиране на гъбичките по ноктите и възстановяване на растежа на нокътя.

От самото начало трябва да сте наясно, че търпението е ключът към успеха, когато използвате натурални средства. Няма да видите положителен резултат веднага. Изисква се постоянно приложение.

Този продукт се приготвя от съставки като водороден пероксид, етилов спирт 90% и бял оцет. Тези 3 съставки са познати с ценните си противогъбични и антисептични свойства, които се прилагат за лечението на различни травми и кожни проблеми.

Ползите от водородния пероксид

Водороден пероксид за борба с гъбичките по ноктите

Водородният пероксид се използва по принцип за дезифнектирането на рани, тъй като притежава мощно антибактериално действие.

Той има един атом кислород повече от водата. Продава се в повечето аптеки под формата на 3% разтвор.

Водородният пероксид е дезинфектант, който щади околната среда и елиминира патогените.

Когато го втривате в ноктите на краката, разрушавате дрождите и дерматофитите, които провокират инфекцията.

Ползите от етиловия спирт 90%

Етиловият спирт се дестилира за медицински цели и можете да го откритие в почти всека аптечка за първа помощ. Представлява мощен антиоксидант, който се използва за третиране на кожни наранявания.

Доказано ефикасен е в борбата с повечето бактерии и гъбички, но не и срещу бактериалните спори.

Използва се от козметиците при правенето на маникюр и педикюр с цел борба с гъбичките по ноктите и дезинфектиране на инструментите.

Ползите от белия оцет

Белият оцет помага при лечение на гъбичките по ноктите

Киселите съставки в белия оцет се използват още от древни времена за лечение на гъбични инфекции по кожата. Той оказва антисептично и антимикотично действия. Способен е да лекува онихомикоза, позната още като „стъпало на атлета“.

Приложението му намалява усещането за сърбеж и пожълтяването, както и премахва неприятните мазоли, които влошават вида на стъпалата.

Как да приготвите това средство за борба с гъбичките по ноктите?

Грижата на ноктите е много важна при лечение на гъбички по ноктите

Сега, след като познаваме по-добре отделните съставки на това натурално средство, следващата стъпка изисква да го приготвим, за да започнем процеса на лечение.

Съставки:

 • 5 с.л. етилов спирт 90%
 • 5 с.л. водороден пероксид
 • 2 с.л. бял оцет

Съдове:

 • 1 стъклен съд

Начин на приготовление:

 • Смесете спирта и водородния пероксид в стъклен съд.
 • След това добавете белия оцет. Разбъркайте добре.
 • Затворете съда и съхранявайте на прохладно и сухо място.
 • Измийте засегната зона и внимателно подсушете с кърпа.
 • Нанесете малко от разтвора, използвайки памучен тампон.
 • Ако нокътят е много дебел, внимателно изпилете повърхността и след това нанесете разтвора.
 • Използвайте 2 пъти дневно.

За оптимален резултат препоръчваме да дезинфектирате обувките, чорапите и всичко друго, което влиза в контакт с инфектираните нокти.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.