Лесен за приготвяне подмладяващ крем с алое вера

Благодарение на свойствата на алое верата и на адаптивността на гела от това растение, може да си направите сами домашен подмладяващ крем, за да се погрижите за кожата си по естествен път.
Лесен за приготвяне подмладяващ крем с алое вера

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Напоследък е доста модерно да се правят домашни кремове за тяло и лице, тъй като те се приготвят от натурални алтернативи, които са изключително полезни за кожата ви. По тази причина бихме искали да ви покажем как да направите свой собствен лесен за приготвяне подмладяващ крем с алое вера.

Алое вера е едно от най-използваните растения за красота, тъй като то съдържа няколко невероятни свойства. Например, това растение може да спомогне за лекуване на раните, предизвикани от акне. Освен това алое вера може да хидратира кожата ви и да противодейства на състояния като екземата.

За какво се използва подмладяващ крем?

Употреби на подмладяващ крем

Подмладяващият крем може да се използва за различни цели. Той може да се бори с акне и да намали белезите, които обикновено остават след спукването на пъпките, които от своя страна могат да бъдат трудни за премахване. Затова, ако имате този проблем, може да го разрешите с помощта на подмладяващия крем с алое вера.

Освен това подмладяващият крем допринася също и за еластичността на кожата, като същевременно прави кожата на лицето ви сияйна. Обикновено с годините губим тези характеристики на кожата си.

Този тип крем се препоръчва обикновено за нощна грижа, защото това е моментът, в който кожата се обновява естествено. С помощта на този крем може да подобрите способността на кожата си да се обновява от само себе си.

Приготвяне на домашен подмладяващ крем с алое вера

Направата на домашен подмладяващ крем с алое вера ще ви даде по-добри резултати от кремовете, които може да си купите от магазина. Този крем е напълно натурален, не съдържа химикали и токсини, което е добре за вашата кожа.

Този продукт може да ви предпази от всякакви възможни алергични реакции, особено ако имате чувствителна кожа.

Съставки

 • 3 супени лъжици гел от алое вера (45 мл)
 • 1 супена лъжица какаово масло (20 г)
 • 1 чаша бадемово масло (250 мл)
 • 3 супени лъжици натурален пчелен восък (45 г)
 • Капки натурални етерични масла (на вкус)

Какво ще ви е необходимо

Съставки за подмладяващ крем
 • Контейнери за крема
 • Запечатан стъклен буркан

Забележка: ако в дома си нямате растение алое вера, винаги може да помолите някой съсед да ви услужи с няколко листа, както и да си купите от магазина или да си засадите саксия с това растение. Определено си струва да имате собствено растение алое вера вкъщи.

Инструкции

 • За да приготвите своя домашен крем с алое вера, трябва първо да нарежете листата алое на малки парчета. След това извадете гела от вътрешността на растението. За целта разрежете листата наполовина и издълбайте сърцевината с помощта на лъжица.
 • След като получите кристалите алое вера, трябва да ги поставите в херметичен стъклен контейнер, след което да добавите какаовото масло и бадемовото масло. Също така може да използвате пчелния восък.
 • След като напълните контейнера, може да го сложите на водна баня. Оставете го за няколко минути и изчакайте съставките да омекнат и да се разтопят.
 • Когато всичко е готово, извадете съда (като внимавате да не се изгорите) и разбъркайте съставките. Ако не харесвате консистенцията или виждате твърде много бучки, може да използвате блендер за цялостно пасиране на съставките.
 • След като кремът е готов, добавете капките етерично масло. Изсипете сместа в контейнер, докато е все още гореща.

Оставете сместа да се охлади и сложете в хладилника контейнерите, които няма да използвате в момента. По този начин няма да изгубите нито едно от подмладяващите свойства на крема, а освен това ще издържи по-дълго, тъй като натуралните кремове се развалят много бързо.

Както споменахме по-рано, приготвянето на домашен подмладяващ крем с алое вера е доста лесно. Можете да се погрижите за кожата си с помощта на няколко натурални съставки, които лесно ще намерите в дома си или в близкия магазин.

Така че, как ви се струва да си направите сами домашен подмладяващ крем с алое вера? Някога приготвяли ли сте обновяващ крем? Ако отговорът ви е да, значи знаете, че удоволствието от направата на собствена козметика е абсолютно безценно.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Khorasani, G., Hosseinimehr, S. J., Azadbakht, M., Zamani, A., & Mahdavi, M. R. (2009). Aloe versus silver sulfadiazine creams for second-degree burns: A randomized controlled study. Surgery Today. https://doi.org/10.1007/s00595-008-3944-y
 • Muller, M. J., Hollyoak, M. A., Moaveni, Z., Brown, T. L. H., Herndon, D. N., & Heggers, J. P. (2003). Retardation of wound healing by silver sulfadiazine is reversed by Aloe vera and nystatin. Burns. https://doi.org/10.1016/S0305-4179(03)00198-0
 • Shahzad, M. N., & Ahmed, N. (2013). Effectiveness of Aloe Vera gel compared with 1% silver sulphadiazine cream as burn wound dressing in second degree burns. Journal of the Pakistan Medical Association.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.