Кокосово масло при затлъстял черен дроб

Ако се чувствате отпуснати и лишени от жизненост, заложете на този натурален продукт.
Кокосово масло при затлъстял черен дроб
Maricela Jiménez López

Написано и проверено от лекар Maricela Jiménez López.

Последна актуализация: 13 януари, 2019

Понякога наричат кокосовото масло „маслото на живота“. То се грижи за здравето на човека отвътре и отвън. Ако до преди години се смяташе, че вреди, благодарение на много изследвания, вече се знае със сигурност, че съдържа есенциални мастни киселини. Именно те допринасят за общото здравословно състояние. В днешната статия ще разкажем защо кокосовото масло е полезно при затлъстял черен дроб.

Кокосовото масло и здравето на черния дроб

Имайте предвид, че може да се снабдите с кокосово масло от магазините за натурални продукти или от диетичните магазини. В тях със сигурност се предлагат органично произведени стоки.

Кокосовото масло се използва от векове в Азия и Тихоокеанския регион, с цел лечение на различни заболявания и подобряване външния вид на кожата и косата.

Днес е доста популярно и се знае, че не представлява заплаха за здравето на сърцето. Можете да използвате кокосовото масло редовно и умерено.

  • То представлява тип наситена мазнина, полезна за оптималното функциониране на тялото. Фактът, че е мазнина, не е основание за тревога. Човешкото тяло се нуждае от есенциални мастни киселини.
  • В маслото от кокос тези мазнини са средноверижни. За ваша информация: повечето мазнини са дълговерижни, оказващи негативен ефект върху нивото на холестерола. Кокосовото масло подобрява здравето на сърцето и подбрява състоянието при затлъстял черния дроб.
  • Освен това съдържа лауринова киселина – съставка, която понижава нивото на холестерола и балансира кръвното налягане.
  • Маслото от кокос е богато на антиоксиданти. То защитава черния дроб от негативното въздействие на свободните радикали и стимулира елиминирането на токсините от организма.

Кокосовото масло може да облекчи симптомите, свързани със затлъстял черен дроб

Кокосовото масло може да облекчи симптомите, свързани със затлъстял черен дроб

То редуцира възпалението и подуването, свързани с такъв сериозен здравословен проблем, като затлъстял черен дроб. Важно да знаете е, че  понижава натоварването върху този орган,  бори натрупването на мазнини.  Маслото от кокос наистина е ефикасно.

Благодарение на своите антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, този продукт  се справя с редица болести на черния дроб и ускорява метаболитната функция.

Изследвания сочат, че редовната консумация на кокосово масло (супена лъжица на ден)  предпазва от увреждане черния дроб, вследствие консумация на алкохол. Лекува и подхранва този орган, снабдявайки човешкото тяло с енергия.

Кокосовото масло зарежда с енергия

Ако се чувствате отпуснати и лишени от жизненост, заложете на този натурален продукт. Обикновено усещаме умора, когато черният дроб страда. Тя е характерен симптом, когато е затлъстял.

Ако този орган складира прекалено много мазнини, това може да бъде изтощаващо. Консумирайте по 1 супена лъжица кокосово масло редовно, мазнините постепенно ще започнат да се разграждат и да се превръщат във въглехидрати, т.е да се трансформират в енергия.

  • Атлетите включват в диетата кокосовото масло, тъй като то представлява хранителна добавка. Използва се под формата на спортна напитка или смути.
  • Ако допълните диетата с кокосово масло, то ще стимулира процеса на отслабване.
  • С колкото повече енергия разполага тялото, толкова по-бърз е метаболизмът. Това означава, че ще бъдете енергични от сутринта. А щом разполагате с нужната енергия, ще сте мотивирани да тренирате повече. Освен това разполагате с естествен начин да понижите телесното тегло.

Кокосовото масло подобрява храносмилането  

Консумирайте по 1 супена лъжица кокосово масло при затлъстял черен дроб

Да, то подобрява функцията на храносмилателната система: стимулира оптималното усвояване на витамините и разтворимите мазнини.

Минералите и аминокиселините в кокосовото масло се борят с редица храносмилателни проблеми: язва, синдром на раздразнените  черва и др.

Интересен факт е, че наситените мазнини в кокосовото масло притежават антибактериални свойства. Те спомагат елиминирането на потенциални бактерии, гъбички и паразити, които могат да влошат храносмилането и да провокират други здравословни проблеми.

Препоръчителна дневна норма за кокосовото масло и потенциални странични ефекти

  • 1 супена лъжица кокосово масло на празен стомах е препоръчителната дневна доза (15 гр.)Можете да го използвате за приготвянето на сокове или смутита.
  • Типичният страничен ефект при консумацията на кокосово масло е гадене или разстроен стомах ( не при всеки реакцията е такава). Обърнете внимание как маслото се отразява на организма.
  • Ако предпочитате, можете да консумирате супена лъжица кокосово масло на няколко пъти. Например на 3 порции по 1 чаена лъжица (5 гр.) в течение на целия ден. Всичко зависи от  реакцията на организма. Ключът при лечение на затлъстял черен дроб е в постоянството и умерената консумация.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.