Кокосово масло при затлъстял черен дроб

· 30.07.2016
Ако се чувствате отпуснати и лишени от жизненост, заложете на този натурален продукт

Понякога наричат кокосовото масло „маслото на живота“. То се грижи за здравето на човека отвътре и отвън. Ако до преди години се смяташе, че вреди, благодарение на много изследвания, вече се знае със сигурност, че съдържа есенциални мастни киселини. Именно те допринасят за общото здравословно състояние. В днешната статия ще разкажем защо кокосовото масло е полезно при затлъстял черен дроб.

Кокосовото масло и здравето на черния дроб

Имайте предвид, че може да се снабдите с кокосово масло от магазините за натурални продукти или от диетичните магазини. В тях със сигурност се предлагат органично произведени стоки.

Кокосовото масло се използва от векове в Азия и Тихоокеанския регион, с цел лечение на различни заболявания и подобряване външния вид на кожата и косата.

Днес е доста популярно и се знае, че не представлява заплаха за здравето на сърцето. Можете да използвате кокосовото масло редовно и умерено.

  • То представлява тип наситена мазнина, полезна за оптималното функциониране на тялото. Фактът, че е мазнина, не е основание за тревога. Човешкото тяло се нуждае от есенциални мастни киселини.
  • В маслото от кокос тези мазнини са средноверижни. За ваша информация: повечето мазнини са дълговерижни, оказващи негативен ефект върху нивото на холестерола. Кокосовото масло подобрява здравето на сърцето и черния дроб.
  • Освен това съдържа лауринова киселина – съставка, която понижава нивото на холестерола и балансира кръвното налягане.
  • Маслото от кокос е богато на антиоксиданти. То защитава черния дроб от негативното въздействие на свободните радикали и стимулира елиминирането на токсините от организма.

Кокосовото масло може да облекчи симптомите, свързани със затлъстял черен дроб

kokosovo maslo

То редуцира възпалението и подуването, свързани със здравословен проблем, като затлъстял черен дроб. Важно да знаете е, че понижава натоварването върху този орган, бори натрупването на мазнини. Маслото от кокос наистина е ефикасно.

Благодарение на своите антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, този продукт  се справя с редица болести на черния дроб и ускорява метаболитната функция.

Изследвания сочат, че редовната консумация на кокосово масло (супена лъжица на ден)  предпазва увреждането на черния дроб, вследствие консумация на алкохол. Лекува и подхранва този орган, снабдявайки човешкото тяло с енергия.

Кокосовото масло зарежда с енергия

Ако се чувствате отпуснати и лишени от жизненост, заложете на този натурален продукт. Обикновено усещаме умора, когато черният дроб страда. Тя е характерен симптом, когато е затлъстял.

Ако този орган складира прекалено много мазнини, това може да бъде изтощаващо. Консумирайте по 1 супена лъжица кокосово масло редовно, мазнините постепенно ще започнат да се разграждат и да се превръщат във въглехидрати, т.е да се трансформират в енергия.

  • Атлетите включват в диетата кокосовото масло, тъй като то представлява хранителна добавка. Използва се под формата на спортна напитка или смути.
  • Ако допълните диетата с кокосово масло, то ще стимулира процеса на отслабване.
  • С колкото повече енергия разполага тялото, толкова по-бърз е метаболизмът. Това означава, че ще бъдете енергични от сутринта. А щом разполагате с нужната енергия, ще сте мотивирани да тренирате повече. Освен това разполагате с естествен начин да понижите телесното тегло.

Кокосовото масло подобрява храносмилането  

kokosovo maslo1

Да, то подобрява функцията на храносмилателната система: стимулира оптималното усвояване на витамините и разтворимите мазнини.

Минералите и аминокиселините в кокосовото масло се борят с редица храносмилателни проблеми: язва, синдром на раздразнените черва и др.

Интересен факт е, че наситените мазнини в кокосовото масло притежават антибактериални свойства. Те спомагат елиминирането на потенциални бактерии, гъбички и паразити, които могат да влошат храносмилането и да провокират други здравословни проблеми.

Препоръчителна дневна норма за кокосовото масло и потенциални странични ефекти

  • 1 супена лъжица кокосово масло на празен стомах е препоръчителната дневна доза (15 гр.)Можете да го използвате за приготвянето на сокове или смутита.
  • Типичният страничен ефект при консумацията на кокосово масло е гадене или разстроен стомах ( не при всеки реакцията е такава). Обърнете внимание как маслото се отразява на организма.
  • Ако предпочитате, можете да консумирате супена лъжица кокосово масло на няколко пъти. Например на 3 порции по 1 чаена лъжица (5 гр.) в течение на целия ден. Всичко зависи от  реакцията на организма. Ключът е в постоянството и умерената консумация.