Как да изглеждате 10 години по-млади

За да изглеждате млади, трябва да запомните фразата „колкото по-малко, толкова повече“.
Как да изглеждате 10 години по-млади

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Почти всеки човек иска да остане млад и да има безупречно красива кожа, въпреки че е наясно, че това не е никак лесно, особено с напредването на годините. В търсенето на Свещения граал на грижата за кожата и как да изглеждат младолики много жени избират да използват продукти, съдържащи химикали, или да се подлагат на хирургични процедури, които вървят ръка за ръка с нежелани реакции и странични ефекти. Вярно е, че тези продукти и процедури могат да бъдат ефикасни, но истината е, че не всеки един от тях работи и е препоръчителен за употреба. За щастие, ако искате да изглеждате с 10 години по-млади, не е задължително да използвате скъпи процедури и продукти. Съществуват редица ключови алтернативи, които ще възвърнат свежия вид на кожата по напълно естествен път.

Можете ли да си се представите с 10 години по-млади само след 10 минути? Това може да ви звучи като фантастична идея, но е напълно възможна с помощта на специална грижа и няколко изпитани трика. Не пропускайте да се запознаете със съветите, които сме подготвили. Те подмладяват за 10 минути.

Уплътнете веждите

Един от най-бързите и лесни начини да свалите няколко години от лицето си е като уплътните веждите. Колкото по-пълни и естествено изглеждат те, толкова по-добър ще е резултатът. Затова, ако искате перфектна визия, използвайте молив за очи или четка за вежди с ъглов накрайник. Трикът се състои в използването едновременно на молив и пудра. По този начин моливът ще ви помогне да нарисувате веждата с по-голяма прецизност, докато пудрата придава естественост.

Използвайте хидратиращ крем

Ако сте човек, който до момента не е използвал редовно хидратиращ крем за лице, ще се удивите от промяната, която той ще провокира върху визията на лицето. Не е необходимо да плащате за скъп продукт, който обещава, че ще възстанови колагена и ще придаде плътност. Използвайте обикновено хидратиращ крем, който намалява сухотата и предпазва от ранна поява на бръчки. Всъщност такъв тип продукт можете да приготвите в домашни условия, използвайки напълно натурални съставки.

Пръскайте се с младежки парфюм

Започнете да изглеждате и да мирише като по-млад човек! Вероятно трудно го вярвате, но носенето на по-младежки аромати може да ви накара да изглеждате в очите на другите с 10 години по-млади. Няколко са проучванията, които сочат, че определени миризми се свързват с различни възрасти. Затова не се колебайте и изберете своя младежки парфюм! Избягвайте комбинации, съдържащи нотки роза или други цветя. Те често се свързват с жените в по-напреднала възраст.

Използвайте по-меки сенки за очи

С умело положен грим ще изглеждате 10 години по-млади.

Колкото по-напредва възрастта, толкова по-възможно е да се стремите да слагате грим. За да изглеждате млади, трябва да запомните фразата „колкото по-малко, толкова повече“. Слагането на смели цветове грим само привлича повече вниманието на околните и подчертава образувалите се бръчки. Вместо да залагате на черната линия за очи, опитайте нещо шоколадено или в цвят слива. Направете така, че очните ябълки да изглеждат по-свежи със сенки за очи в бледорозово или неутрален цвят.

Използвайте руж

Ружът е прекрасно средство за подмладяване на визията. Днес ще откриете изобилие от всевъзможни цветове и нюанси. Това е удобно, тъй като лесно можете да намерите продукта, който подхожда на вашия тип кожа. Изберете именно такъв руж и се уверете, че го нанасяте правилно върху бузите. Ако не сте уверени кой продукт е подходящ за вас, можете да се консултирате с някой от специалистите в магазините за козметични продукти.

Запомнете, че ако кожата е много суха или има много бръчки, изборът на руж под формата на крем е оптималният вариант. По този начин нанасянето става плавно и ще изглеждате с 10 години по-млади.

Не забравяйте гланца за устни

Не забравяйте гланца за устни

Гланцът помага, като не позволява на влагата да се изпарява от устните и по този начин ги поддържа здрави. Ще откриете много гланцове в съвременните магазини за козметика. Някои от тях правят устните по-плътни, а това категорично ще подмлади лицето. Освен това обърнете внимание на продуктите, които предлагат по-добра хидратация и позволяват да очертаете устните по-прецизно.

Погрижете се за ръцете

Кожата на ръцете е също толкова важна, колкото и на лицето. Препоръчително е да полагате специална грижа за тях, тъй като те са изложени ежедневно на въздействието на фактори от околната среда. Хидратирайте кожата на ръцете и я защитавайте от влиянието на слънчевите лъчи, за да бъдат млади и здрави.

За да изглеждате 10 години по-млади избелете зъбите си

Блестящата и бяла усмивка е синоним на младостта

Блестящата и бяла усмивка е синоним на младостта. Съществуват доста натурални начини за избелване на зъбите. От помощ ще бъдат още пастите за зъби и продуктите са изплакване на устата.

Променете прическата

Новата прическа представлява отличен начин да изглеждате с 10 години по-млади в рамките на само 10 минути. По-дългата коса е предразположена към цъфтежи и се уврежда лесно под въздействието на слънцето. Редовното подстригване на косата и малко медни или руси кичури ще възвърнат младоликата ви визия.

Правете секс по-често

Д-р Уийкс, прочут клиничен психолог в Кралската болница в Единбург, Шотландия, наскоро установи, че мъжете и жените, които са сексуално активни, изглеждат с 5 до 7 години по-млади от връстниците си, които не отделят внимание на интимните отношения. Проучването сочи още, че правенето на секс 2 или 3 пъти седмично може да спомогне за поддържането на здравословен и сияен тен на кожата.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012
  • Martínez Álvarez, J. R., Villarino Marín, A. L., Polanco Allué, I., Iglesias Rosado, C., Gil Gregorio, P., Ramos Cordero, P., … & Legido Arce, J. C. (2008). Recomendaciones de bebida e hidratación para la población española. Nutr Clin Diet Hosp, 28, 3-19.
  • Rodríguez Aracena, N. J., & Vélez Avecillas, J. L. (2015). Formulación de una crema hidratante con efecto antioxidante elaborada a base de Capsicum Annuum (pimiento rojo)(Bachelor’s thesis, Machala: Universidad Técnica de Machala). http://repositorio.utmachala.edu.ec/handle/48000/3716

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.