Как да имаме здрава, красива коса без начупени краища

Ще се възползваме от възможността да ви разкажем как можете да имате красива коса без накъсване и да покажете на всички естествените си къдрици, без да причинявате увреждане на косата.
Как да имаме здрава, красива коса без начупени краища

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че банановата маска е един от най-добрите овлажнители за вашата коса? Тя помага за това да сте без начупени краища и овлажнява косата, като я прави мека и лесна за оформяне.

Много хора, които имат къдрава коса, преминават през истинско изпитание, тъй като се сблъскват с повече проблеми при оформяне на къдриците си, за разлика от тези на хората с права коса – макар че и тя има също своите недостатъци.

Ще се възползваме от възможността да ви разкажем как можете да имате красива коса без начупени краища и накъсване, и да покажете на всички естествените си къдрици, без да причинявате увреждане на косата.

Прочетете статията, за да се запознаете с някои природни продукти, които са много ефективни при поддържането на косата и я правят хидратирана, подхранена, мека и с наистина красив външен вид. Искате ли да опитате?

Маска с банани

Една от най-ефективните домашни процедури за намаляване на сухотата на косата и предотвратяване на накъсването, е маската направена от банани. Просто направете пюре с банани и го приложете равномерно върху косата си. Оставете да престои за половин час и след това измийте косата си както обикновено.

Тази маска може да се прилага два или три пъти седмично. Още с първото третиране ще забележите разликата и косата ви ще стане много мека и управляема.

 Авокадо с майонеза

 Авокадо с майонеза за коса без начупени краища

За тази маска намачкайте едно много зряло авокадо и направете много гладка паста, към която можете да добавите една или две супени лъжици майонеза. След това приложете върху цялата коса и оставете да действа петнадесет до двадесет минути. Накрая измийте косата си добре. Резултатът ще бъде много гладка и лъскава коса без начупени краища.

 Ябълков оцет за коса без начупени краища

Всеки път, когато миете косата си можете да направите и приложите при последното изплакване смес от вода (половин литър) и ябълков оцет (три супени лъжици). Този начин ще Ви помогне да получите красива коса без накъсване и с повече блясък.

 Кокосово масло

кокосво масло за коса без начупени краища

Затоплено кокосово масло може да се приложи върху цялата коса, след това я увийте с кърпа, напоена с топло-гореща вода, за да се поддържа постоянна температура и оставете маслото да проникне в скалпа Ви.  Можете да го оставите да подейства за двадесет минути.

Тази процедура трябва да се прави два пъти в седмицата, за да се поддържа косата добре хидратирана и да се радвате на коса без начупени краища.

Препоръчваме ви да прочетете и: 9 нови приложения на кокосовото масло

 Съвети, които може да имате предвид

  • Избягвайте прекомерната употреба на сешоара, защото той подсушава косата твърде много и това е една от основните причини за накъсването.
  • Можете да използвате преса за коса, за да намалите чупливостта. Нанесете овлажняващ крем с отлично качество, за предпочитане с натурален произход.
  • Избягвайте всички продукти, които оставят чувство на тежест в косата или я правят много мазна, както се получава при използването на някои стилизиращи кремове, които са налични в търговската мрежа. Трябва да избирате естествени овлажнители.
  • Вашата четка трябва да бъде с меки естествени косми, като избягвайте на всяка цена тези, направени от метал или пластмаса.
  • Продуктите за коса, които сте избрали трябва да бъдат с добро качество и най-вече без алкохол. Например шампоани, гелове, спрейове, стилизиращи кремове и т.н.
  • За предпочитане е да миете косата си със студена вода или малко по-топла; горещата вода изсушава косата и тя отслабва, което я прави чуплива и увеличава накъдрянето.
  • Хората с къдрава коса трябва да премахват често връхчетата си и трябва да използват добър овлажнител, когато косата е мокра, защото разлитането е по-лесно

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.