Да се преместите да живеете с партньора си като двойка

Да се преместите да живеете с партньора си като двойка може да бъде източник на голям стрес и често поражда конфликти. Така че освен търпение, ще трябва да проявите своята упоритост, съпричастност и разбиране. Днес бихме искали да ви дадем няколко съвета как да го направите.
Да се преместите да живеете с партньора си като двойка

Написано от Francisco María García

Последна актуализация: 09 август, 2022

Опитът да се преодолее стреса от това да се преместите да живеете с партньора си като двойка е един от онези ритуали, който трябва да преживеете. Малко от нас могат да избягат от тази ситуация. Това е голяма промяна, която напълно се отразява и на вашия и на неговия свят, както заедно, така и по отделно. Вероятно всички ще го преживеем в един или друг момент. Най-вероятно ще се почувствате стресирани, когато онези дребни неща, които не намирате за толкова сладки във вашата половинка изведнъж станат голяма работа.

Искате ли да знаете как да се справите със стреса от това да се преместите да живеете с партньора си като двойка? Ако е така, продължете да четете!

Да се преместите да живеете с партньора си като двойка без стрес

Двойките се справят защото умеят да разговарят.

Имате нов дом, нови съседи и наближавате нови пътеки, които неизбежно ще ви повлияят. И все пак, не позволявайте на вашата тревожност да ви надвие. Важно е винаги да намирате положителната страна на всичко това и да се възползвате максимално. Освен това, не забравяйте да вземете някои мерки, за да сте сигурни, че процесът ще бъде балансиран и приятен.

Вашето спокойствие и положителна енергия трябва да надделяват, когато работите върху организирането на своето бъдеще, особено когато го правите с друг човек. Контролът на вашите емоции е от съществено значение, за да избегнете стреса, който може да бъде предизвикан. Така че, следвайте тези съвети, за да останете спокойни.

Ден преди преместването

Направете деня преди преместването чудесен. Опитайте се да изхвърлите онези неща и предмети, които вече не използвате. Като цяло почистването е полезен метод за организация. Това ще ви спести много работа, когато решите да се преместите. Ще намерите много неща, за които дори не знаете защо сте запазили на първо място. Започнете като се отървете от тях.

След това, след като се съгласите като двойка за точната дата за преместване, можете да започнете да планирате неща, които и двамата трябва да правите всеки ден. В противен случай ще оставите всичко за последния ден и ще бъдете изключително преуморени. Накратко, имайте предвид, че ще има неочаквани неудобства и други непредвидени събития и те вероятно ще ви стресират. Така че, опитайте се да ги избегнете, като планирате.

Например, можете да скицирате местата, където искате да поставите всяка мебел в новия си дом. Така че това е добър начин да получите конкретна информация за това как и двамата ще се адаптирате към новата си среда. По същия начин, това е моментът да разберете дали се отървавате от нещо или трябва да купите нещо ново.

Опаковане на вашите вещи

Хората с предишен опит в преместването могат да свидетелстват за факта, че е почти невъзможно да се изпълни цялата задача за един ден. Така че, започнете да опаковате вещите си предварително и не забравяйте да ги сортирате и да поставите етикети. Освен това отделете това, което използвате всеки ден, от това, което използвате рядко.

Напишете броя на предметите на етикета, както и някакво смислено описание. Също така, опитайте се да добавите в коя стая трябва да влязат тези предмети. Подчертайте дали в кутиите има крехко и чупливо съдържание. Тази информация ще бъде много полезна за прехвърлянето на вашите вещи, както и когато ги разопаковате.

В деня, в който трябва да се преместите

Да се преместите да живеете заедно като щастлива двойка

Духът на всички ще бъде с вас в деня на преместването, така че останете търпеливи. Този вид преживяване носи смесица от щастие за новото,  но и носталгия по онова, което е останало. Така че, опитайте се да се съсредоточите максимално върху положителните аспекти.

Споделянето на хода на преместването като двойка с вашия любим и получаването на помощ от приятелите и семейството ви винаги е добър план. Препоръчваме ви предварително да възложите ангажименти, за да избегнете хаоса. В някои случаи можете да пренесете багажа с превозните си средства, но ще има моменти, в които ще трябва да наемете услуга за преместване. Независимо от вашия избор, не забравяйте да планирате достатъчно време за това.

Новият метод на организация

След като най-накрая сте в къщата си, ще бъдете заобиколени от всевъзможни кутии, пакети и мебели. Очевидно ще отнеме няколко дни, за да приключите с подреждането на всичко, където му е мястото. Разчитайте, че ще има промени в предишния ви план, както и корекции. Не забравяйте, че търпението е най-добрият съюзник, от който се нуждаете, за да преодолеете стреса от преместването в този конкретен момент.

Целта да споделяте дом със своята половинка вече е практически осъществена и трябва да си позволите да започнете да му се наслаждавате. Най-удобно е да подредите това, което ще използвате веднага, а останалото можете да подредите в следващите дни.

Почивката е от основно значение след като се преместите

щастлива двойка

Желанието да имате дом на мечтите си може да ви накара да работите прекалено много. Ще почувствате напрежението на хода и физическите усилия на онези дни след това. Така че, позволете си да си направите почивка и да бъдете в състояние да презаредите, за да не променяте настроението си по лош начин. Не забравяйте, че има достатъчно време за организиране, почистване, декориране. В крайна сметка, сега живеете там!

Бъдете спокойни, като планирате занапред

Като цяло е важно да направите подробен списък с дните, задачите и ролите на всеки член на двойката, които ще ви помогнат да избегнете напрежението и последващия стрес. Имайте предвид, че винаги ще има непредвидени събития и това не трябва да влияе на настроението ви. Справете се с тази промяна по възможно най-успешния начин. И накрая, не забравяйте да визуализирате заедно бъдещия си дом и да му се насладите!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.