Ако трябва да се молите за любов, тя не е истинска

Макар всяка емоционална ситуацията да е сложна, всяко страдание има своето решение.
Ако трябва да се молите за любов, тя не е истинска

Последна актуализация: 03 януари, 2019

Никога не се жертвайте за човек, който не оценява това, което сте. Ако той не  отвръща с нужното внимание, игнорира ви или не проявява уважение, никога не смейте да молите за любов, тъй като тя няма да бъде реална и истинска.

Не отхапвайте от отровната ябълка, която олицетворява безличната любов и с която ще ще страдате горчиво.

Ако „молите за прекалено много“, това е така, тъй като знаете какво искате и колко важно е то за вас. Трябва да цените и уважавате собствените си мисли, мнения, желания и поведение.

Ключово е да поддържате дистанция от хората, които застрашават емоционалния баланс, към който се стремите.

Призовете своите истински желания. Вслушайте се в тях и се обичайте, защото  сте единственият човек, който може да се освободи от фалшивата любов.

Не трябва да се молите за любов

Никога не трябва да молите за любов

Да се молите за любов – означава, че това, което искате, не съществува извън собствения ум. Този начин на поведение води до едно – понижаване на самочувствието, възпрепятстване на емоционалното развитие и изпълване с болка, която е свързана с нараненото достойнство.

Когато обичаме някого, съвсем естествено е да искаме да се грижим за него и да избягваме сърдечните тревоги. Емоционалните рефлекси ни приканват да създаваме обстоятелства, които ни карат да се чувстваме, че заслужаваме да бъдем обичани. Те насърчават емоциите и усещането за хармоничност, искреност и привързаност.

Ако не се справите с фалшивата любов, накрая оставате изпълнени с емоции, които някой друг внушава. Ще започнете, например, да смятате, че не заслужавате внимание или обич. В самия край ще се убедите, че еднопосочните отношения са напълно приемливи.

Просто е: човекът, който ви заслужава, е онзи, който намира сам пътя към вас, оценява и посвещава своите време и мисли.

Ако трябва да молите за любов, значи тя е фалшива

Никой не може да ви направи нещастни, ако не му позволите

Най-мощното средство за справяне с емоционалните несправедливости и безразличие е изразяването на свободната воля. Тя трябва да бъде съчетана с чувство за здравословно самочувствие, самопознание и осъзнаване на чувствата, желания и собственото и чуждото поведение.

Този процес, в края на който се озоваваме в такива обстоятелства, говори за липса на достойнство. Това, което ни убягва, е: не бива да преследваме хора, които не ни заслужават.

В този смисъл – трябва да умеем да прилагаме някои успешни стратегии за преодоляване на болката от фалшивата любов. Нека да разгледаме няколко популярни ситуации:

  • Болката от фалшивата любов е нещо, което ни подлага на един период от време, на болезнено преосмисляне.
  • По принцип осъзнаваме, че „нещо не е наред“, но не искаме да го облечем в думи или да свалим розовите очила, които сме сложили.
  • Игнорираме дискомфорта или го избягваме, вкопчени във вярването, че емоционалният проблем ще се реши от само себе си по естествен начин.
  • Когато най-накрая се предадем на дискомфорта, настъпва време, когато той е толкова непоносим, че ни кара да се изправим лице в лице с проблема, преди напълно да ни обгърне.
  • Но какво се случва, когато се борим със собствените си чувства? Фокусът ни контролира и битката се превръща в безкрайна война, която само удължава страданието.
  • Обичайно е да чуете нещо от рода на: „приеми болката“. Нито игнорирането й, нито приемането й е позитивно.
Защо не бива да молите за любов

За да се справите с болката, която фалшивата любов поражда, е необходимо да подходите с разбиране – изпитвате болка, защото искате обичта на някого. Него, в случая, не го е грижа.

Следващата стъпка в процеса на възстановяване е да вкарате решението в действие.

А кое е най-доброто решение? Да се убедите, че ако не можете да получите това, което искате по естествен начин, ще изпитвате трудност да го спечелите. Най-добре е да останете настрана от човека, когото обичате, защото именно така ще превъзмогнете болката.

На първо място трябва да разберете и да приемете тази негативна емоцияНормално е да скърбите заради загубата, особено когато става дума за нещо, което сте искали силно.

Обичайте и ценете себе си: подхранвайте връзките си със самочувствие

Макар всяка емоционална ситуацията да е сложна, всяко страдание има своето решение. Истинската промяна е възможна, когато имаме волята да работим над нея и да се изправим срещу болезнените факти.

Трябва да е кристално ясно, че първият човек, на когото трябва да посвещаваме времето си, сме самите ние. Само тогава ще сме способни да оценим правилно кой ни кара да се чувстваме добре и кой – не.

Любовта не е истинска, ако се налага да молите за нея

Не бива да се молите за внимание, още по-малко за любов, от когото и да било. Онзи, който ви обича, ще го покаже по един или друг начин.

Знайте, че тази емоционална несправедливост играе роля в развитието на нашето самочувствие. Тя ни помага да изследваме своите желания, ценности и потребности.

Не призовавайте хора, които не искат да се отзоват. 

Спрете да търсите и ги оставете сами да ви намерят. Спрете да се вълнувате за хора, които присъстват в живота, като пощенска картичка. Онези, които се вълнуват само от външния вид, ще ви накарат да се чувствате добре, само ако наоколо има други хора (защото целта е: да го забележат).

Не забравяйте да анализирате причините, които стимулират вашата привързаност към един човек. Какво ви кара да се молите за любов и внимание? Потърсете източника и започнете на момента вътрешната трансформация.

Ключово е да подхранвате самочувствието и да спрете да молите за любов. За нея не се моли. Внимание то и обич та са прекалено ценни, за да ги харчите за хора, които не я заслужават.

Посветете се на онези, които ви обичат и разбират безусловно.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.