Ако трябва да се молите за любов, тя не е истинска

17.10.2016
Макар всяка емоционална ситуацията да е сложна, всяко страдание има своето решение.

Никога не се жертвайте за човек, който не оценява това, което сте. Ако той не  отвръща с нужното внимание, игнорира ви или не проявява уважение, никога не смейте да молите за любов, тъй като тя няма да бъде реална и истинска.

Не отхапвайте от отровната ябълка, която олицетворява безличната любов и с която ще ще страдате горчиво.

Ако „молите за прекалено много“, това е така, тъй като знаете какво искате и колко важно е то за вас. Трябва да цените и уважавате собствените си мисли, мнения, желания и поведение.

Ключово е да поддържате дистанция от хората, които застрашават емоционалния баланс, към който се стремите.

Призовете своите истински желания. Вслушайте се в тях и се обичайте, защото  сте единственият човек, който може да се освободи от фалшивата любов.

Не трябва да се молите за любов

Вижте още: 8 неща за любовта, които трябва да знаете с вашия партньор

Никога не трябва да молите за любов

Да се молите за любов – означава, че това, което искате, не съществува извън собствения ум. Този начин на поведение води до едно – понижаване на самочувствието, възпрепятстване на емоционалното развитие и изпълване с болка, която е свързана с нараненото достойнство.

Когато обичаме някого, съвсем естествено е да искаме да се грижим за него и да избягваме сърдечните тревоги. Емоционалните рефлекси ни приканват да създаваме обстоятелства, които ни карат да се чувстваме, че заслужаваме да бъдем обичани. Те насърчават емоциите и усещането за хармоничност, искреност и привързаност.

Ако не се справите с фалшивата любов, накрая оставате изпълнени с емоции, които някой друг внушава. Ще започнете, например, да смятате, че не заслужавате внимание или обич. В самия край ще се убедите, че еднопосочните отношения са напълно приемливи.

Просто е: човекът, който ви заслужава, е онзи, който намира сам пътя към вас, оценява и посвещава своите време и мисли.

Ако трябва да молите за любов, значи тя е фалшива

Прочетете и: Любовта се нуждае от ежедневни грижи, за да разцъфне

Никой не може да ви направи нещастни, ако не му позволите

Най-мощното средство за справяне с емоционалните несправедливости и безразличие е изразяването на свободната воля. Тя трябва да бъде съчетана с чувство за здравословно самочувствие, самопознание и осъзнаване на чувствата, желания и собственото и чуждото поведение.

Този процес, в края на който се озоваваме в такива обстоятелства, говори за липса на достойнство. Това, което ни убягва, е: не бива да преследваме хора, които не ни заслужават.

В този смисъл – трябва да умеем да прилагаме някои успешни стратегии за преодоляване на болката от фалшивата любов. Нека да разгледаме няколко популярни ситуации:

  • Болката от фалшивата любов е нещо, което ни подлага на един период от време, на болезнено преосмисляне.
  • По принцип осъзнаваме, че „нещо не е наред“, но не искаме да го облечем в думи или да свалим розовите очила, които сме сложили.
  • Игнорираме дискомфорта или го избягваме, вкопчени във вярването, че емоционалният проблем ще се реши от само себе си по естествен начин.
  • Когато най-накрая се предадем на дискомфорта, настъпва време, когато той е толкова непоносим, че ни кара да се изправим лице в лице с проблема, преди напълно да ни обгърне.
  • Но какво се случва, когато се борим със собствените си чувства? Фокусът ни контролира и битката се превръща в безкрайна война, която само удължава страданието.
  • Обичайно е да чуете нещо от рода на: „приеми болката“. Нито игнорирането й, нито приемането й е позитивно.
Защо не бива да молите за любов

За да се справите с болката, която фалшивата любов поражда, е необходимо да подходите с разбиране – изпитвате болка, защото искате обичта на някого. Него, в случая, не го е грижа.

Следващата стъпка в процеса на възстановяване е да вкарате решението в действие.

А кое е най-доброто решение? Да се убедите, че ако не можете да получите това, което искате по естествен начин, ще изпитвате трудност да го спечелите. Най-добре е да останете настрана от човека, когото обичате, защото именно така ще превъзмогнете болката.

На първо място трябва да разберете и да приемете тази негативна емоцияНормално е да скърбите заради загубата, особено когато става дума за нещо, което сте искали силно.

Обичайте и ценете себе си: подхранвайте връзките си със самочувствие

Макар всяка емоционална ситуацията да е сложна, всяко страдание има своето решение. Истинската промяна е възможна, когато имаме волята да работим над нея и да се изправим срещу болезнените факти.

Трябва да е кристално ясно, че първият човек, на когото трябва да посвещаваме времето си, сме самите ние. Само тогава ще сме способни да оценим правилно кой ни кара да се чувстваме добре и кой – не.

Любовта не е истинска, ако се налага да молите за нея

Не бива да се молите за внимание, още по-малко за любов, от когото и да било. Онзи, който ви обича, ще го покаже по един или друг начин.

Знайте, че тази емоционална несправедливост играе роля в развитието на нашето самочувствие. Тя ни помага да изследваме своите желания, ценности и потребности.

Не призовавайте хора, които не искат да се отзоват. 

Спрете да търсите и ги оставете сами да ви намерят. Спрете да се вълнувате за хора, които присъстват в живота, като пощенска картичка. Онези, които се вълнуват само от външния вид, ще ви накарат да се чувствате добре, само ако наоколо има други хора (защото целта е: да го забележат).

Не забравяйте да анализирате причините, които стимулират вашата привързаност към един човек. Какво ви кара да се молите за любов и внимание? Потърсете източника и започнете на момента вътрешната трансформация.

Ключово е да подхранвате самочувствието и да спрете да молите за любов. За нея не се моли. Вниманието и обичта са прекалено ценни, за да ги харчите за хора, които не я заслужават.

Посветете се на онези, които ви обичат и разбират безусловно.