9 начина да премахнете неприятните брадавици бързо

Имате алое вера у дома и страдате от този проблем? Нанасяйте го три пъти на ден върху проблемните зони и само след няколко дни няма да е останала дори и следа от тях
9 начина да премахнете неприятните брадавици бързо
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Ivan Aranaga Amengual

Последна актуализация: 26 август, 2022

Неприятните брадавици са малки подутини, които се появяват върху кожата, образувани от разширението на съдовите връзки и втвърдяването на покриващата кожа. Тези бучки са предимно естетически проблем, тъй като са доста грозни.

Съществува голямо разнообразие от медицински процедури, за да се освободите от брадавиците, без да останат никакви белези. Някои от тях са толкова мощни, че могат да се справят с тях за броени минути. Важно е обаче да стане ясно, че повечето от тези средства са доста скъпи.

Въпреки това, природата е предоставила и някои възможности за премахване на тези неприятни подутини, без да се налага да харчите много пари. И точно като скъпите лечения, те няма да оставят нито една белег върху кожата.

Ще ви представим списък с ефикасни начини да се справите с брадавиците.

1. Чесън против неприятните брадавици

Вземете прясна скилидка чесън и я натрошете, докато получите паста. Нанесете я върху брадавицата и след това покрийте областта с превръзка или парче плат. Дръжте го достатъчно здраво, така че сместа да не се движи.

Оставете да действа през нощта, а на следващия ден премахнете превръзката и почистете добре мястото. Повтаряйте този процес ежедневно, докато брадавицата изсъхне и падне.

2. Ябълков сайдер оцет

ябълков сайдер против неприятните брадавици

Тази течност е идеална за изсушаване на тези малки подутини. Всичко, което трябва да направите, е да вземете малка превръзка и поставите върху нея три капки ябълков оцет. Поставете превръзката върху брадавицата и по същия начин, както при лечението с чесън, оставете да действа за една нощ.

Повтаряйте тази процедура в продължение на пет последователни дни, като внимавате да не пропускате ден. Ако това е възможно, сменяйте превръзката всяка сутрин.

3. Бананова обелка против неприятните брадавици

банани против неприятните брадавици

Не изхвърляйте банановата обелка! Запазете я и разтрийте върху брадавиците. Повтаряйте това по различно време през целия ден или поставете парче бананова кора върху брадавицата и я фиксирайте с левкопласт. Оставете я да действа за една нощ. Този метод ще даде резултати в рамките на две седмици.

4. Левкопласт

Поставете малко парче левкопласт върху брадавицата и го оставете в продължение на шест дни. След това накиснете брадавицата и повторете процеса, докато падне. Може да отнеме малко повече от месец, за да се случи това.

5. Сок от лук

сок от лук против неприятните брадавици

Лукът е чудесен за борба с брадавици, както и с вируса, който ги причинява. Номерът е да нарежете лука на парчета и да го оставите в купа с много сол за една нощ. На сутринта можете да отделите сока и преди да си легнете, да го приложете директно върху засегнатата зона. Това лечение ще отнеме около дванадесет дни, за да даде резултати.

6. Рициново масло

Рициновото масло може да помогне да се отървете от тези досадни брадавици за по-малко от четири седмици. Този метод се състои в смесване на малко бакпулвер с рициново масло, докато се образува лепкава паста. Разстелете пастата върху брадавицата и я покрийте с левкопласт или малка превръзка.

7. Витамин С

витамин С за неприятните брадавици

Пригответе паста, като натрошите таблетка витамин С и добавите малко вода. Нанесете сместа директно върху засегнатата област и я оставете да действа в продължение на 20 минути. Повтаряйте това ежедневно. Киселинното рН на витамин С помага да се справите с брадавиците за нула време.

8. Етерично масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво има мощни лечебни свойства за лечение на кожни проблеми. Той е антимикробен, антибактериален и противогъбичен. Правилният начин да го използвате е да поставите няколко капки върху засегнатата област. Правете това три пъти на ден. Както при много домашни лекарства, това действа бавно, но резултатите са фантастични.

9. Алое вера срещу неприятните брадавици

алое вера против неприятните брадавици

Алое вера е едно от основните средства за лечение на кожни проблеми. Точно като есенциалното масло от чаено дърво има антибактериални свойства. Като го прилагате върху брадавиците три пъти на ден това ще ги накара да изчезнат, без да оставят никакви белези или белези само за няколко дни.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.