19 съвета как да спестите пространство в банята

· 02.10.2016
Много от тези решения ще ви се сторят удивително прости, но как не сте се досетили за тях?

Повечето апартаменти разполагат с малка баня, тъй като архитектите обикновено отдават повече значение на спалните помещения и хола. Ако банята ви е точно такава, предлагаме да продължите да четете нататък. Днес ще предложим много полезни съвети.

Макар това помещение да е от най-малките, винаги имате възможност да се опитате да го направите по-комфортно, като добавите декоративни елементи и аксесоари.

Проблемът е, че често организацията на пространството е трудна, тъй като има изобилие от различни флакони, козметични продукти, тоалетна хартия, хавлии и цял ред други вещи.

Много хора се заблуждават, че няма как да се справят с този хаос. Те не знаят, че съществуват отлични начини за организация на ограниченото място в банята.

Ако сте сред тях, в днешната статия сме събрали на едно място 19 интересни предложения. Те ще опростят живота ви и ще внесат хармония и подреденост в банята.

Готови ли сте да ги изпробвате още днес?

 1. Рециклирайте PVC тръбите

pvc-trubi

Да, правилно прочетохте. Можете да използвате стари PVC тръби, за да ги трансформирате в удобни поставки за четки, бои за коса и други аксесоари, които в противен случай съхранявате хаотично.

 1. Купете тесни мебели

visok-shkaf

Мебелите, които можете да сложите покрай стената и в ъгъла, са отличен начин да използвате оптимално малкото пространство. Там можете да съхранявате кърпи, тоалетна хартия и други продукти.

 1. Сложете кошници на стената

lavitsi-na-stenata

Ако имате свободни кошници под ръка, използвайте ги. Закрепете ги за стената и съхранявайте в тях лосиони, четки и т.н. Така ще оползотворите едно пренебрегвано място в банята.

 1. Сложете лавица

lavitsi-na-stenata1

Дървените лавици могат да внесат елегантност в банята. Те отлично ще послужат за нареждането на любимите козметични продукти.

 1. Място за съхранение на вратичката

suhranenie-v-shkaf

Вратичките на шкафовете са перфектно място за добавяне на лавица. На нея ще сложите вещи като сешоара или пък машата.

 1. Закачалка за кърпи

kurpa

А какво ще кажете за място, на което можете да слагате хавлии и козметика? Можете да икономисате пространство, като разположите няколко куки.

 1. Вана със скрито място за вещи

vana-shkaf

Ако предвиждате да сложите вана или да попромените настоящата, опитайте се да изградите скрито място за вещи.

 1. Структурирани поставки

shkaf-suhranenie

Този тип вещи са идеални за оптимално използване на ограниченото пространство в банята. Подходящи са за малки предмети.

 1. Стъклени буркани-органайзери

organajzeri

Допада ли ви идеята да използвате повторно предмети? Опитайте, като посъберете няколко стъклени буркани. Можете да ги приложите в банята като органайзери.

 1. Използвайте магнитни ленти

magniti

Можете да сте сигурни, че малките метални предмети няма да се губят втори път, ако използвате магнитни ленти.

 1. Лавици над тоалетната чиния

nad-toaletnata

Една красива лавица над тоалетната чиния е прекрасно място за съхраняване на почистващи препарати, хавлии и каквото още ви дойде на ум.

 1. Щипки

shtipki

Ако не разполагате с лавица при душа или ваната, можете да използвате такъв тип щипки, които са подходящи за закачане на различни вещи. 

 1. Куки за красота…

kuki

Можете лесно и бързо да откриете подходящите куки, с които да закачите най-важните аксесоари в банята – четки, гребени и др.

 1. Лавици на вратата

shkaf

Можете да поставите лавици на вратите на шкафовете, за да съхранявате почистващи препарати, гъби и други предмети, които използвате в ежедневието.

 1. Магнитна дъска

magniti1

Купете си магнитна дъска и прикрепете малки магнитчета към гримовете си. Така последните винаги ще са под ръка и готови за използване.

 1. Навийте хавлиите

naviti-kurpi

Вместо постоянно да ги сгъвате, пробвайте да ги навивате и да ги съхранявате в кошница върху лавица. Така ще спестите пространство и ще създадете уютна атмосфера.

 1. Шкаф под огледалото

ogledalo

Пространството под мивката и под огледалото са перфектни за поставянето на шкафове с лавици и различни отделения.

Там можете да съберете дузина неща и да са ви под ръка по всяко време.

 1. Закачалки на вратата

zakachalka

Сложете няколко закачалки от вътрешната страна на вратата на банята. Това място е идеално за съхраняване на хавлии, пеньоари и т.н.

 1. Вградени чекмеджета

chekledzhe

Вграждането на чекмеджета е прекрасна идея, когато банята у дома е малка.

А вие имате ли изпитани идея за пестене на ограниченото пространство в банята? Споделете ги с нас и не се колебайте да използвате някое от нашите предложения.