Тренировките за корем на актьора Мигел Анхел Муньос

Мигел Анхел Муньос не тренира във фитнес зала. Въпреки това изразените му мускули са доказателство за активен начин на живот. Научете къде се крие тайната му.
Тренировките за корем на актьора Мигел Анхел Муньос
Leonardo Biolatto

Написано и проверено от лекар Leonardo Biolatto.

Последна актуализация: 20 май, 2023

Ако кажем, че тренировката за корем на Мигел Анхел Муньос не се основава на режим, ще прозвучи странно. Истината е, че 39-годишният актьор изглежда, че не спазва стриктна тренировъчна програма.

Не е фен на фитнес залата, практикува кросфит, без да прекалява и тича много. Нали бягането не помагаше формирането на мускулна маса и тонизирането?

Снимките на корема на родения в Мадрид актьор опровергават слуховете. Въпреки че не е уместно да се снима с малко дрехи и да се показва в социалните мрежи, някои показаха корема, който е постигнал с времето.

Йога в тренировката за корем на Мигел Анхел Муньос

Дойдох на йога, защото ми беше препоръчана за облекчаване на някои проблеми с гърба и врата. -Мигел Анхел Муньос

Актьорът е споделял, че се тревожи за вътрешното си аз. Той иска да разбере как умът му реагира, за да се свърже с другите. В този смисъл йогата изглежда перфектната практика.

Освен това е логично да е прибягвал до нея при болки в гърба и врата. Според научни изследвания е доказано, че някои варианти на йога облекчават болките в костите и мускулите. Като изпълняват правилните пози и избягват по-сложните, пациентите постигат видими подобрения, когато страдат от дискомфорт в гърба.

Муньос практикува бикрам йога, когато е в Испания, но когато ангажиментите му го отвеждат в Съединените щати, избира горещата йога там. Какви са различията между тях?

Смятаме, че може да ви хареса да прочетете и тази статия: Какви упражнения включва Дженифър Лопес в режима си, за да поддържа стройна фигура?

Бикрам йога

Този вариант на йога дължи името си на своя създател: Бикрам Чоудхури. Предложението му се състои от 26 пози с дихателни упражнения, които се изпълняват в топла среда, със стайна температура над 40 градуса по Целзий.

Всяка сесия на Бикрам йога повтаря едни и същи пози с една и съща последователност. Това е мястото, където тя се различава от горещата йога, както ще обсъдим по-късно.

Изпълнението в такава гореща среда има своите усложнения, тъй като не всички инструктори позволяват междинен прием на вода. Ето защо е необходимо да сте наясно с риска от дехидратация.

Във всеки случай е логично да се предположи, че има значителна загуба на калории по време на сесията. Постигането на позите, поддържането на мускулен тонус при изпълнението им и температурата на околната среда допринасят за изгарянето на мазнините.

Йога
Йогата често се препоръчва от здравните специалисти за лечение на болки. Винаги трябва да се прави с обучени инструктори.

Гореща йога

Горещата йога може да се счита за форма на Бикрам йога, въпреки че съществената разлика е в позите. Тук няма стриктно спазване на рутина, която се повтаря във всяка сесия. Практикуването е по-свободно е и се основава на динамиката на хатха йога.

Топлата среда, освен температура от 40 градуса по Целзий, трябва да осигурява и влажност от 40%. При тези условия изпотяването се повтаря, както и рискът от дехидратация и повишено изгаряне на калории.

Много от практикуващите твърдят, че топлината подобрява еластичността. Следователно би било по-лесно да постигнете пози, които иначе биха били сложни.

Карането на сърф в тренировките за корем на Мигел Анхел Муньос

Испанският актьор е любител на сърфа. Този спорт има високо енергийно натоварване. Имате нужда от много добре тонизирани мускули, за да се справите с дъската пред инерцията на морето.

Запалих се по този спорт чрез приятел мексиканец. Започнах във Венис Бийч, където е по-спокойно и по-малко взискателно от Малибу. -Мигел Анхел Муньос

Интересно е да се отбележи, че сърфирането се наложи като здравословна дейност. Преди се смяташе само за форма на забавление за тийнейджъри, живеещи на плажа.

Спомнете си обаче кампанията, стартирана от Испанската сърф федерация под хаштаг #surfingesvida. Редица медицински специалисти се присъединиха и посочиха спорта на своите пациенти в подкрепа на лечението на хронични заболявания като високо кръвно налягане, затлъстяване и дори псориазис.

При сърфирането коремните мускули укрепват, тъй като движението на центъра на тялото е от съществено значение за промяната на посоката на дъската. Веднъж привикнали, задържането на мускулно напрежение и изометричните упражнения стават постоянни.

Това означава, че този спорт може да оформи корема, без да е необходимо да изпълнявате повторения на коремни преси. Разбира се, не е същото, но съчетанието на открито и тонизиране е повече от интересно.

Каране на сърф
Сърфирането не е само спорт за професионалисти. Все повече хора го практикуват като любители.

Спортното разнообразие на Муньос

Мигел Анхел Муньос не само практикува йога и сърф. Освен това играе редовно футбол с ветераните на Реал Мадрид и бяга.

Това разнообразие обяснява ли защо коремът му изглежда перфектно? Може да е възможно, ако вземем предвид, че един атлетичен човек, с постоянство и търпение, може да тонизира мускулите си като цяло.

Във всеки случай трябва да помним значението на диетата. Актьорът е коментирал в интервюта, че се старае да се грижи за тялото си като цяло. Това е в съответствие с йога.

Диетата е част от процес на самообслужване, който е холистичен. Загрижеността за вътрешното и външното здраве са стълбовете в търсенето на здраве.

От години съм по-загрижен за това, което се случва в мен, отколкото за външния ми вид. За мен най-важното е да се чувствам добре със себе си. -Мигел Анхел Муньос

Мигел Анхел Муньос не спазва стриктен режим за оформяне на корема. Има обаче начин на живот, начин на справяне с ежедневието. И ние можем да се поучим от него.

Спорт, природа, връзка със себе си... Става въпрос за влизане в хармония, която не ни натоварва в търсене на стройно тяло, а подобрява нашите физически и психически качества.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Kim, Sang-Dol. “Twelve weeks of yoga for chronic nonspecific lower back pain: a meta-analysis.” Pain Management Nursing 21.6 (2020): 536-542.
  • Ross, Alyson, and Sue Thomas. “The health benefits of yoga and exercise: a review of comparison studies.” The journal of alternative and complementary medicine 16.1 (2010): 3-12.
  • ElMahdy, Yasmine Mounir. “A case-study of the benefits acquired by surfers in Jæren, Norway.”
  • Braun, Tosca D., et al. “Yoga participation associated with changes in dietary patterns and stress: A pilot study in stressed adults with poor diet.” Complementary Therapies in Clinical Practice 45 (2021): 101472.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.