Как да заличим петната по кожата

10 Декември, 2018
Сокът от лимон е основна съставка в редица древни разкрасителни средства
 

Петната по кожата обикновено са резултат от възрастта. Съществуват обаче и редица други фактори, които допринасят за появата им.

Често напомняме колко важно е да залагаме на естествени средства за красота. От друга страна, колко скъпо излиза справянето с несъвършенствата с помощта на козметични средства от магазините.

Затова днес ще ви разкажем повече за възможностите, които дават някои натурални средства за заличаване на петната по кожата на ръцете. Те са лесни за изпълнение и не изискват влагане на сериозни суми.

Как да заличим петната по кожата с гел от алое вера

Как да заличим петната по кожата с гел от алое вера

Кожата на ръцете ни ежедневно бива подлагана на различни външни въздействия. Някои от тях са изключително агресивни. Слънцето и сухотата на кожата са онези фактори, които правят петната още по-тъмни и видими.

Лошото е, че в самото начало петната остават незабелязани. Малко по-малко съществената промяна в цвета на кожата е налице.

Ако обаче разполагате с гел от алое вера у дома, можете да го използвате ежедневно за регенериране на кожата. Този естествен гел възстановява и тонизира кожата на ръцете, като резултатът е заличаване на петната.

 

Отлично средство е и можете да го прилагате всеки ден. Наред с разрешаване на проблема с възрастови петна по кожата, алое вера притежава свойството да защитава кожата от вредното въздействие на слънцето.

Вижте и: Кремове срещу тъмни петна по кожата на лицето

Лимонов сок

Лимонов сок

Сокът от лимон е основна съставка в редица древни разкрасителни средства. Едно време се е смятало, че притежава чудодейното свойство да избелва кожата. Редовното третиране на кожата с лимон малко по малко води до избелване на петната.

Съветваме ви да го употребявате вечер. Контактът на слънчевите лъчи с навлажнената с лимон кожа на ръцете ви може да предизвика нежелана реакция.

Ето как да прилагате лимоновия сок: смесете сока на половин лимон с два резена краставица.

След това извадете кръгчетата краставица и ги наложете върху петната по кожата. Оставете ги да действат 20 минути. В края на процедурата изплакнете ръцете си.

Ябълков оцет

Ябълков оцет
 

Със сигурност разполагате с оцет у дома. Добре е да знаете, че с него можете да разрешите различни козметични предизвикателства. Такива са петната по кожата – този продукт е много ефективен и прави истински чудеса.

Какво да направите? Лесно е: необходима са ви една супена лъжица ябълков оцет, която да смесите с една супена лъжица от овлажняващия кремкойто по принцип използвате за ръце.

Масажирайте с новополучения крем ръцете си в продължение на 10-15 минути и го оставете да действа през цялата нощ. Това естествено средство ще ви изненада с ефективността си.

Вижте и: 6 натурални средства срещу тъмните петна по кожата

Хидроген пероксид

Хидроген пероксид

Първо, бъдете внимателни – възможно е да изпитвате непоносимост към хидроген пероксида, т.е. да възникнат оплаквания като сърбеж или раздразнение на кожата.

Нанесете малко количество и наблюдавайте внимателно дали тялото ви реагира нормално. Иначе употребата на хидроген пероксид в битката с петната по кожата се изразява в следното: всяка нощ потапяйте памучен тампон и обтривайте кожата си, като позволите на течността да се абсорбира добре. Не изплаквайте – нека хидроген пероксидът действа цяла нощ.

 

Както сами забелязвате, повечето от рецептите ни се изпълняват нощем, тъй като се стараем да избегнем максимално вредното въздействие на слънцето.

  • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
  • Brenner, M., & Hearing, V. J. (2008). The protective role of melanin against UV damage in human skin. Photochemistry and Photobiology. https://doi.org/10.1111/j.1751-1097.2007.00226.x
  • Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. C. M. (2017). The roles of vitamin C in skin health. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu9080866
  • Ilyasoǧlu, H. (2014). Characterization of rosehip (Rosa canina L.) seed and seed oil. International Journal of Food Properties. https://doi.org/10.1080/10942912.2013.777075
  • Angelov, G., Boyadzhieva, S. S., & Georgieva, S. S. (2014). Rosehip extraction: Process optimization and antioxidant capacity of extracts. Central European Journal of Chemistry. https://doi.org/10.2478/s11532-013-0395-0