Използвайте отново контейнерите и организирайте банята

Знаете ли, че можете да използвате повторно контейнерите, вместо да ги изхвърляте? Можете дори да ги използвате, за да организирате банята. Вижте нашите идеи в тази статия!
Използвайте отново контейнерите и организирайте банята

Написано от Antonella Grandinetti

Последна актуализация: 09 август, 2022

Знаете ли, че можете да използвате повторно контейнерите, вместо да ги изхвърляте? Можете дори да ги използвате, за да организирате банята.

Тясна ли е банята ви? Разхвърляни ли са нещата ви навсякъде, защото нямате определено място за тях? Ако е така, вашите стъклени буркани  може да са точно това, от което се нуждаете, за да подредите и организирате банята си .

Използвайте отново контейнерите и организирайте банята

Ето няколко идеи как да организирате банята, точно както винаги сте мечтали! Отделете малко време, за да я украсите, така че да се усеща вашия стил.  Можете да ги нарисувате и украсите по всякакъв начин, по който искате да ги използвате в различните части на вашия дом.

1. Използвайте отново контейнерите и ги монтирайте на стената

Основно почистване на банята

Поставете дървена дъска на стената и закрепете бурканите по ваш избор върху нея. Всички те могат да бъдат идентични или можете да смесвате и съпоставяте размери и форми. Закрепете ги на място с малко тел или пирони, а може и скоби за маркуч.

Можете да ги използвате за съхранение на грима си!

2. Използвайте отново контейнерите и ги поставете върху поднос

Ако имате допълнителна равна повърхност, лесно можете да поставите дървена дъска или поднос върху нея и да добавите бутилки или буркани с различен размер. Например, можете да ги използвате за съхранение на памучни топки, тампони и всичко друго, за което се сетите.

Ако имате нужда от повече място за съхранение, тогава изберете опция за подредена тава. По този начин можете да подредите бутилки отгоре и може би да би било чудесно да поставите някакви красиви кърпи за ръце на дъното.

3. Използвайте отново контейнерите и ги поставете вътре в шкафовете

Контейнерите могат да ви послужат и в банята.

Шкафовете са едно от най-хаотичните места в банята. Въпреки това, можете да разрешите проблема, ако просто поставите някои буркани вътре!

4. Организирайте банята си с неизползвани контейнери вътре в чекмеджетата

Вместо да купувате разделители за чекмеджета, използвайте бурканчета, за да съхранявате нещата и поддържайте чекмеджетата си добре организирани. Като цяло, основното предимство е, че ще можете да видите какво има вътре защото те са прозрачни.

5. Направете си сладък комплект за баня

Добре подредена боня

Измийте всички буркани, които искате да използвате повторно, и вземете някои дозатори, които могат да се поберат в отвора на контейнера. След това ги напълнете със сапун, лосион и всичко друго, което може да използвате.

6. Направете свой контейнер за сапун за ръце

Можете също така да направите прекрасен контейнер за съхранение на сапун за ръце, като използвате два пъти по-голям буркан. Като алтернатива можете да го напълните например с цветни сапуни за ръце. Можете също така да украсите капака.

7. Използвайте ги като индивидуални контейнери за всякакви неща в банята

Имате ли мебели в банята си? Ако е така, поставете бутилки с различни размери, цветове и височини върху тях и ги напълнете с различни предмети.

Например сапун, памук, тампони, четки за зъби или за грим и всякакви други неща, които може да имате в банята. Боядисайте капаците в метален цвят, за да изглеждат по-интересни. Можете също така да използвате бутилки като вази за естествени цветя.

8. Направете уникално място за грима си

За да направите това, просто завържете малко сребърна или златна панделка около бурканите, които искате да използвате повторно, и ги закрепете на грамофон, използвайки пистолет за горещ силикон. Това е чудесен органайзер, който е просто идеален за вашата козметика.

И накрая, оставете въображението си да лети и организирайте дома си с всякакви видове контейнери. Не забравяйте, че когато става въпрос за вашия дом, всичко, което харесвате, е приемливо!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Femenino, P. (2016). El reciclaje. Revista Cientifica De La Universidad De Cienfuegos.
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.