Балсам от моркови и кокос за растеж на косата

Балсам от моркови и кокоси, е едно от най-добрите природни средства за предотвратяване на косопада и за стимулиране на растежа на косата. Всъщност, този балсам е чудесен за цялостното здраве на косата!
Балсам от моркови и кокос за растеж на косата
Karla Henríquez

Написано и проверено от лекар Karla Henríquez.

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че балсам от моркови и кокос е идеален за лечение на косопад?

Косопадът е естетичен проблем, който засяга еднакво мъжете и жените. Обаче, не е края на света! Има някои лесни и практични варианти за вас да стимулирате растежа на косата и да я направите обемна, блестяща и силна.

Балсам от моркови и кокос за стимулиране растежа на косата

Домашно направен балсам от моркови и кокос е идеалната формула за тази цел. Тези два природни продукта са идеални за възстановяване обема на косата и за стимулирането на растежа. В допълнение, тези съставки не изискват никакви сложни процеси на обработване и рецептата е много лесна. Както ще видите, всичко, което се изисква, е търпение и постоянство за да можете да се насладите на резултатите.

По подобен начин, също е задължително да анализирате вашия начин на живот. Стрес, лоша диета и слаба хидратация са само три от елементите, които вредят на нашето здраве. Рядко обмисляме тези неща, когато мислим за състоянието на косата, но те са също важни фактори, които трябва да се имат предвид.

Балсам от моркови и кокос за силна коса

Балсам от моркови и кокос: снимка на млада жена след баня

Природните балсами са идеални за подхранване и предпазване на косата без химикали.

Кокосът и морковите имат необходимите съставки за грижа, засилване и стимулиране растежа на косата. Така че, техните предимства се подобряват в голяма степен когато ги използвате заедно.

Кокосът е един от най-емблематичните плодове за Карибите, въпреки че расте предимно в тропическия пояс. Тяхното „мляко“ често се използва в продуктите за грижа за косата и се получава като се изстисква предварително смакчаната целулоза. Хубавата новина е, че не трябва да извършвате тази процедура когато правите домашен балсам. Това е така, защото можете да намерите голямо разнообразие от марки кокосово мляко във вашия местен супермаркет или магазин за хранителни стоки. Повечето от тези продукти защитават качеството и предимствата на оригиналната течност.

По подобен начин, Daucus carota , познато още като морков, е един от най-харесваните зеленчуци в историята на модерното хранене. Неговите предимства и свойства са много, и толкова са техните приложения. Ще видим по-отблизо някои от тях в следващата част от статията.

Балсам от моркови и кокос: здравословни предимства

Кокос

Този плод е богат на витамини B , C и E , желязо, магнезий, калций, селен, фосфор, протеини, аминокиселини, микроелементи и минерални соли. Всички те са важни компоненти за стимулиране растежа на косата.

Освен придаване на мекота и блясък, поради своята овлажняваща способност, кокосът е много ефективен при предпазването на косата срещу вредите от горещите уреди за коса като например сешоари и ютии. Също, другите фактори на околната среда допринасят за влошаването на косата като вятър, прах и замърсяващи газове.

Обаче, дори ако вашата коса не е увредена, има важен малък детайл относно използването на кокосов балсам и това е неговият изключително приятен аромат.

Връзка моркови на маса

Морковите са пълни с хранителни вещества и антиоксиданти, които укрепват вашия скалп и подобряват неговото кръвообращение.

Моркови

Витамини A, B, C и K, както и фибри в изобилие, калий и фосфор са сред многобройните съставки на този зеленчук. Тези хранителни вещества, освен че стимулират растежа за вашата коса, са решителни при предотвратяването на нейната загуба. Действието на моркова е фокусирно предимно върху подпомагането на правилното кръвообращение на скалпа ви. В същото време, засилва фоликулите на косата и ги предпазва срещу агресивните UV слънчеви лъчи.

Рецепта за балсам, стимулиращ растежа на косата

Съставки:

  • 3 големи моркова, настъргани
  • 1 чаша кокосово мляко

Приготвяне

  • За начало, настържете морковите и след това изцедете сока с помощта на тензухена чиста кърпа.
  • След това, смесете изцедения сок от морковите с кокосовото мляко за да се получи гладка смес.

Приложение

  • За да го приложите, косата и скалпа трябва да са напълно чисти. Освен това, препоръчваме да го измиете по „традиционния“ начин.
  • Докато прилагате този балсам върху косата, уверете се, че сте покрили от корена до връхчетата. Също така, използвайте върховете на вашите пръсти за масажиране на целия скалп. Правете това за около 5 минути.
  • За да подейства балсама, покрийте косата си с термална шапка или найлонова козметична шапка за половин час.
  • Накрая, измийте балсама с много вода и малко от вашия обикновен шампоан.
  • Повторете тази процедура веднъж в седмицата за постоянни резултати.

Благодарим за четенето и се надяваме тази статия да ви е харесала!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.