8 причини защо никога не забравяме първата любов

Първата любов ни разкрива един цял нов свят от възможности и ни помага да научим неща за живота, които остават с нас завинаги. Съгласни ли сте с тези 8 причини защо никога не забравяме първата си любов?
8 причини защо никога не забравяме първата любов

Последна актуализация: 05 февруари, 2019

Има милиони нови неща, с които животът ще ви срещне, но някои моменти са толкова силни и впечатляващи, че никога няма да ги забравите. Като първата любов.

Въпреки че всеки път е специална, когато говорим за първата любов нещата са различни. Това е незабравимо преживяване. За добро или лошо тя събужда нови чувства в нас.

Тази нова връзка, без значение колко е “истинска”, подходяща или не, е съпроводена с чувство на възхищение, любопитство и вълнение от това, което ви предстои.

Първата любов може и да не продължи дълго, но е нещо, което ще помните и ще ви донесе смесица от емоции, които трудно можете да опишете с думи до края на живота си.

Защо е така? Ето няколко причини:

Първата любов е силна

Силата на първата любов
Първото ви влюбване ви кара да се чувствате все едно ви се случва най-страхотното нещо на света. Осъзнавате, че ви е грижа за другия човек много повече отколкото някога сте си мислили.

Въпреки че сте си мислили, че знаете какво означава думата любов първия път, в който я усетите откривате един нов неизчерпаем свят на романтика и вълнение, както и на страх.

Не можете да я сравните с никое друго чувство, с което сте се сблъсквали преди, ето защо завинаги ще запазите в спомените си това ново откритие.

Ще запомните и първия път, в който разбиха сърцето ви

Единственото нещо, толкова силно като първата ви любов, е и първата ви раздяла. През повечето време я свързвате със силната болка, която сте изпитвали в онзи момент.

Ето защо никак не е странно, че първия път, в който сърцето ви е било разбито е много по-болезнен от следващите. Без значение дали раздялата е била трудна или сте си останали приятели. Ако се замислите може би все още ще установите, че малко ви боли дори и сега.

Приключването на първата връзка е трудно, защото трябва да сложите край на тези вълшебни чувства.

Силната болка съпътстваща раздялата е нещо, което оставя дълготрайни следи.

Първата любов е невинна

Влюбването за първи път  е напълно невинно действие, което често расте и расте, без дори да осъзнавате това. То не е нещо планирано, просто се случва от само себе си и това го прави още по-специално.

След като се влюбите за първи път започвате да осъзнавате какво бихте искали от бъдещите си връзки.

Това означава, че постепенно се „подтиквате“ да откриете някой, който да ви кара да се чувствате както, когато бяхте влюбени за първи път.

Това обикновено ви кара да действате по определен начин и да мислите различно, за да откриете този вид връзка.

Първата любов е съпроводена с други „първи пъти“

Когато първата ви любов е факт, този специален човек ви вдъхновява да правите нови неща. А това от една страна го прави частично отговорен за личното ви израстване.

Той често става свидетел на редица промени във вас и е първата ви положителна подкрепа.

За някои хора първата им любов е съпроводена и с „първия път“, заедно с всички съответни химически и емоционални реакции.

Два ясни примера са първата целувка и първото сексуално преживяване. Без съмнение тези „първи пъти“ се запечатват в паметта ни, дори и да са били моменти на неудобство и непохватност.

Първата любов е вашето първо “нас”

Дори и да сте били част от отбор или група преди това, именно първата любов е преживяването, в което за първи път наистина се усещате като важна част от “нас.”

Първият път, в който вземете решение като двойка – не само вие – усещате истинското значение и важността на вашето ново “нас”.

Това първо преживяване често ни учи да жертваме част от предпочитанията си в името на връзката ни.

Първата любов е младежка

С течение на годините мислейки си за първата любов не става дума само за онзи специален човек. През повечето време тя олицетворява начина ви на живот през онова време.

Може да я свързвате с приятни спомени от детството си, когато всичко е било много по-лесно и просто.

Първата любов е възможност

Първата любов ви променя
Освен, че е израз на младостта ви първата любов може да ви напомня за онези моменти, в които всичко ви е изглеждало възможно. Онези моменти, в които животът ви е бил пълен с нови и вълнуващи неща.

Мислейки си за тази първа връзка можете да започнете да се чудите какво би се случило, ако бяхте взели други решения в ключови моменти в живота ви.

Първата любов ви променя

Положителното влияние на онзи човек върху вас и обратното често бележи време на личностно развитие и израстване. Това се дължи на новите споделени преживявания и страховете ви, свързани с първата ви връзка.

Първата любов ви оформи като личност и ви даде тласък в живота. Това бе и първия път, когато позволихте на друг човек да има толкова важно значение за вас; човек, който никога няма да забравите. Съгласни ли сте?

Може да ви заинтересува ...
Любов в залеза на живота: когато страстта се завърне
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
Любов в залеза на живота: когато страстта се завърне

Любов в залеза на живота се появява неочаквано, когато сте преминали 50 или 60-години. Сърцето ви бие като на тинейджър и усещате пеперуди в стомах...