14 приложения на пастата за зъби

Ще помогне да излъскате сребърните бижута, да заздравите ноктите и да почистите загорелия слой върху ютия
14 приложения на пастата за зъби

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че можете да използвате пастата за зъби по много начини, освен за почистване и избелване на зъбите? По-долу ще разкрием някои от най-изненадващите й приложения!

Гел за коса

Пастите, които съдържат гел, могат да се използват и като гел за коса. Това не е продукт, към чиято употреба трябва да прибягвате всеки ден, но можете да се възползвате, ако гелът ви е свършил.

Почистващ препарат за компютърна клавиатура и екран на мобилен телефон

Избършете клавиатура с мека кърпа и малко паста и вода. Когато клавишите са сухи, я почистете с влажна кърпа. Страхотна е за почистване на екрана на мобилни телефони и кара малките ивици да изчезнат.

Почистващо средство за прозорци

Огледалата, вратите за баня и прозорците са склонни да се замърсяват бързо. Почистете ги с паста за зъби и гъба, оставете пастата за малко и след това изплакнете.

Ухапвания от насекоми

Ухапване от насекомо

Пастата се препоръчва за успокоение на сърбеж и подуване, които някои ухапвания от насекоми причиняват. Нанесете малко върху засегнатата област. Това ще има по-голям ефект през нощта.

Силни миризми

Лук, чесън, риба, дори някои плодове и зеленчуци, както и други кулинарни продукти могат да оставят лошите миризми върху ръцете. Нанесете известно количество паста за зъби върху ръцете и пръстите, оставете за известно време и изплакнете.

Отстраняване на петна

Отстраняване на петна

Някои петна са невъзможни за премахване. Но не съвсем! Опитайте да нанесете малко паста за зъби върху петното и да разтъркате хубаво.

Акне

Това е една от домашните рецепти срещу акне, които се използват най-много. Нанесете малко от пастата върху пъпките вечер. Това ще ги накара да изсъхнат по-бързо. Можете да я използвате и през деня. Нанесете малко крем върху зоната и я покрийте с малко тиксо.

За премахване на петна от боя за коса

Ако боядисвате косата си у дома и няколко капки попаднат върху дрехите, сложете паста за зъби върху петната и те лесно ще се премахнат.

За да предотвратите това да се случи отново, когато боядисвате косата, сложете малко паста върху и около ушите, челото и шията. Ако имате дълга коса, можете също така да сложите върху рамената и гърба. Не е нужно да използвате огромни количества паста за зъби, просто сложете малко върху всички от посочените места.

Блестящи нокти

Блестящи нокти с помощта на паста за зъби

Пастата за зъби също действа като почистващо средство за ноктите и заздравител. Разтрийте ноктите с четка и паста за зъби.

Лошо миришещи бебешки шишета

С времето бебешките шишета започват да имат неприятна миризма. Почистете ги добре с четка и паста за зъби от всички страни и след това изплакнете. Можете да използвате този трик за кухненски буркани, термоси, дори и празни шишета от шампоан или кутии за крем.

Освежаване на сребърните бижута с паста за зъби

Излъскайте бижутата с четка и паста за зъби. Нанесете пастата върху тях и оставете за 1 нощ. На следващия ден почистете с влажна кърпа.

Отстраняване на изгорял слой върху ютия

Изгорелият слой върху ютии е неприятен, защото може да изцапа дрехите. Натъркайте го с четка за зъби и паста, докато петното изчезне.

Почистващо средство за обувки

Ако те са синтетични, можете да ги натъркате с четка и паста за зъби, за да отстраните замърсяванията. Тази рецепта е чудесна за детски обувки за тенис, които по правило самръсни. Тази хитрина е огромно предимство, защото няма да е нужно да ги перете и да ги чакате да изсъхнат – просто използвайте четка и паста за зъби.

Може да ви заинтересува ...
Как лесно да отстраним плаката по зъбите
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Как лесно да отстраним плаката по зъбите

Плаката по зъбите използва захарта, която приемаме по време на хранене, за да произведе киселини, провокиращи корозия на емайла на зъбите.


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.