14 приложения на пастата за зъби

Ще помогне да излъскате сребърните бижута, да заздравите ноктите и да почистите загорелия слой върху ютия
14 приложения на пастата за зъби

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че можете да използвате пастата за зъби по много начини, освен за почистване и избелване на зъбите? По-долу ще разкрием някои от най-изненадващите й приложения!

Гел за коса

Пастите, които съдържат гел, могат да се използват и като гел за коса. Това не е продукт, към чиято употреба трябва да прибягвате всеки ден, но можете да се възползвате, ако гелът ви е свършил.

Почистващ препарат за компютърна клавиатура и екран на мобилен телефон

Избършете клавиатура с мека кърпа и малко паста и вода. Когато клавишите са сухи, я почистете с влажна кърпа. Страхотна е за почистване на екрана на мобилни телефони и кара малките ивици да изчезнат.

Почистващо средство за прозорци

Огледалата, вратите за баня и прозорците са склонни да се замърсяват бързо. Почистете ги с паста за зъби и гъба, оставете пастата за малко и след това изплакнете.

Ухапвания от насекоми

Ухапване от насекомо

Пастата се препоръчва за успокоение на сърбеж и подуване, които някои ухапвания от насекоми причиняват. Нанесете малко върху засегнатата област. Това ще има по-голям ефект през нощта.

Силни миризми

Лук, чесън, риба, дори някои плодове и зеленчуци, както и други кулинарни продукти могат да оставят лошите миризми върху ръцете. Нанесете известно количество паста за зъби върху ръцете и пръстите, оставете за известно време и изплакнете.

Отстраняване на петна

Отстраняване на петна

Някои петна са невъзможни за премахване. Но не съвсем! Опитайте да нанесете малко паста за зъби върху петното и да разтъркате хубаво.

Акне

Това е една от домашните рецепти срещу акне, които се използват най-много. Нанесете малко от пастата върху пъпките вечер. Това ще ги накара да изсъхнат по-бързо. Можете да я използвате и през деня. Нанесете малко крем върху зоната и я покрийте с малко тиксо.

За премахване на петна от боя за коса

Ако боядисвате косата си у дома и няколко капки попаднат върху дрехите, сложете паста за зъби върху петната и те лесно ще се премахнат.

За да предотвратите това да се случи отново, когато боядисвате косата, сложете малко паста върху и около ушите, челото и шията. Ако имате дълга коса, можете също така да сложите върху рамената и гърба. Не е нужно да използвате огромни количества паста за зъби, просто сложете малко върху всички от посочените места.

Блестящи нокти

Блестящи нокти с помощта на паста за зъби

Пастата за зъби също действа като почистващо средство за ноктите и заздравител. Разтрийте ноктите с четка и паста за зъби.

Лошо миришещи бебешки шишета

С времето бебешките шишета започват да имат неприятна миризма. Почистете ги добре с четка и паста за зъби от всички страни и след това изплакнете. Можете да използвате този трик за кухненски буркани, термоси, дори и празни шишета от шампоан или кутии за крем.

Освежаване на сребърните бижута с паста за зъби

Излъскайте бижутата с четка и паста за зъби. Нанесете пастата върху тях и оставете за 1 нощ. На следващия ден почистете с влажна кърпа.

Отстраняване на изгорял слой върху ютия

Изгорелият слой върху ютии е неприятен, защото може да изцапа дрехите. Натъркайте го с четка за зъби и паста, докато петното изчезне.

Почистващо средство за обувки

Ако те са синтетични, можете да ги натъркате с четка и паста за зъби, за да отстраните замърсяванията. Тази рецепта е чудесна за детски обувки за тенис, които по правило самръсни. Тази хитрина е огромно предимство, защото няма да е нужно да ги перете и да ги чакате да изсъхнат – просто използвайте четка и паста за зъби.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.