10 навика на щастливите двойки

Те си звънят по телефона през деня, спят в едно легло и виждат чашата наполовина пълна
10 навика на щастливите двойки

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Казват, че двама души винаги могат да бъдат щастливи, когато умеят да съхраняват есенцията на своята любов и изпитват уважение един към друг, независимо през какви трудни моменти преминават. Връзките не са лесни. Те изискват много повече от вечна любов. Няма вълшебна формула, която да запази щастието в двойката постоянно. Марк Голстън, психиатър, консултант и международен говорител, разкрива кои са тези 10 навика, които щастливите двойки практикуват.

Специалистът описва как всеки един от тези навици укрепва емоционалната връзка между партньорите.

Те си лягат по едно и също време

Когато връзката е в самото начало, нормално е да искате да спите в едно легло и да споделяте известно време заедно в края на деня. Запазването на този навик и занапред е една от тайните на силната връзка, в която цари щастие.

Голстън предполага, че разговорите и контактът кожа в кожа, които се наблюдават, когато двама души са в общо легло, подобряват комуникацията между партньорите и запазват сексуалното желание.

shtastliva dvojka

Те имат сходни интереси

Когато двама души се срещат за първи път, те могат да осъзнаят, че споделят малко общи интереси. Това не означава, че не са един за друг. Напротив! Това може да е възможност и за двамата да започнат да научават нови неща и да излязат от рутината.

За да се предпази всеки един от партньорите в двойката от изпадане в прекалена зависимост от другия, важно е да уважават личното пространство и хобитата на партньора. Трябва да позволите на човека до себе си да обогатява и развива своите интереси.

Те вървят хванати за ръка

Макар тази практика често да бъде игнорирана, държането за ръце може да изгради уникална връзка между партньорите. Става дума за контакт ръка в ръка, който провокира приятни усещания. Така се поддържа щастието в двойката.

Голстън препоръчва винаги да се разхождате един до друг, хванати за ръка. Не е желателно да бъдете разделени, като единият партньор да се движи по-напред от другия. Дори когато единият от вас спре, за да разгледа витрина на магазин, препоръчително е другият да го изчака, за да продължат заедно напред.

durzhane za rutse

Те се учат на доверие и прошка

Съюзът на една двойка може да бъде заплашен от несъгласия, конфликти, караници, недоразбиране, гняв и други фактори, които сякаш нямат разрешаване в момента на разгаряне на проблема.

За да се предпазите от вредното въздействие на изброените върху щастието ви, трябва да се научите да говорите един с друг, да контролирате негативните емоции, преди да ви накарат да излеете силни думи или пък да направите нещо, за което ще съжалявате.

Най-добрият начин да продължите напред е като избегнете скандалите и се опитате да прощавате и да се доверявате на другия. Тези две съставки формират фундамента на дълготрайните връзки.

Те виждат чашата наполовина пълна

Подчертаването на недостатъците на партньора не е здравословно. Единственото нещо, което ще постигнете, е да разрушите връзката.

Важно е да се фокусирате върху качествата на двама ви като екип. Опитайте се да очертаете положителното. Ако постоянно държите под око положителните характеристики на връзката, ще бъдете изпълнени с позитивна енергия и ще избягвате излишните караници.

Те се прегръщат

Силата на прегръдката е удивителна – особено когато е с вашия партньор. Според Голстън кожата помни “добрите докосвания” (любовта), “лошите докосвания” (насилието) и “отсъствието на докосване” (пренебрегването).

Щастливите двойки се радват на изобилие от “добри докосвания”, които са получени след края на работния ден, връщане от далечно пътуване, неочаквано или пък без предупреждение.

detsa

Те си казват всяка сутрин “Обичам те” и “Добро утро!”

За да започнете деня по най-добрия начин, култивирайте ценности като търпение, уважение и привързаност. Няма нищо по-добро от ежедневното повтаряне и утвърждаване на тези две фрази. Всяко нещо трябва да бъде доказвано чрез действия. Въздействието на тези думи дарява с увереност и сила, те са способни да подновяват брачния обет ден след ден.

Те си казват “Лека нощ!”

По подобен начин казването на “Лека нощ!” в края на деня е отличен начин да покажете своето положително отношение към партньора. Използвайте тези две думи преди лягане, вместо да повдигате теми за проблеми, да обяснявате колко сте уморени и т.н.

Те си звънят по телефона през деня

Стига позвъняванията и съобщенията ви да не са опит за “контролиране” на партньора, Голстън казва, че ежедневният разговор по телефона е добър навик, който щастливите двойки практикуват. Така те се усещат близо един до друг, макар пространството да ги дели.

telefonen razgovor

Те са горди от това, че са двойка

Щастливите двойки имат навика да показват любовта си на публични места. Те не целят да пречат на другите или да ги обидят – те са щастливи. Държат се за ръце и се прегръщат, целуват или дават други знаци на привързаност. Това е специална връзка и те й се наслаждават максимално както насаме, така и пред света.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.