Три лесни начина за приготвянето на зеленчуков чипс
3 минути
Зеленчуковият чипс е здравословен начин да се погрижите за себе си, без да посягате към готовите солени продукти на пазара. Можете да си го приготвите у дома, без да използвате консерванти и вредни добавки.
Тайната на вкусния и хрупкав зеленчуков чипс се крие в правилния избор на подходящи зеленчуци и подправки. Тъй като се приготвя изключително лесно, важно е да знаете какъв вид чипс искате да си приготвите. Можете да се поглезите със солен или пикантен, а защо не и нещо междинно?
Зеленчуковите чипсове се нуждаят от значително количество растително масло, за да станат неустоимо хрупкави. Но, ако решите можете да си направите чипс и като опечете зеленчуците. Този начин е по-здравословен и препоръчителен. Приготвеният по този начин чипс можете да съчетаете и с любимите си сосове!
Ако не прекарвате много време у дома или нямате предпочитани зеленчуци, можете да започнете с тези рецепти.
В тази статия е време да откриете кои са трите най-вкусни и лесни за приготвяне в домашни условия рецепти за зеленчуков чипс. Той е неустоимо апетитен, натурален, здравословен и различен!
Три вкусни начина за приготвяне на зеленчуков чипс
Да си направите зеленчуков чипс от патладжан у дома е забавно приключение. Този зеленчук не понася топлината, затова бързо омеква. За да се радвате на професионални резултати, първо трябва да го дехидратирате.
След 15 минути изсипете лука и чесновата смес върху патладжана.
Печете чипса на 160 градуса за 25 минути. Когато мине половината от това време ,разбъркайте патладжана с вилица, за да се запече равномерно.
Извадете готовия зеленчуков чипс от фурната и му се насладете!
3.Зеленчуков чипс от броколи
Както вече споменахме, най-често чипсът се приготвя като се пържи в определена мазнина. Прави се в голямо количество, но този път ви съветваме да заложите на по-малките порции. Така ще се радвате на златист, хрупкав чипс, който няма да плува в мазнина.
Bernard Srour, Léopold K Fezeu, Emmanuelle Kesse-Guyot, Benjamin Allès, Caroline Méjean, Roland M Andrianasolo, Eloi Chazelas, Mélanie Deschasaux, Serge Hercberg, Pilar Galan, Carlos A Monteiro, Chantal Julia, Mathilde Touvier. Ultra-processed food intake and risk of cardiovascular disease: prospective cohort study (NutriNet-Santé). BMJ, 2019; l1451 DOI: 10.1136/bmj.l1451
Lawrence, M. A., & Baker, P. I. (2019). Ultra-processed food and adverse health outcomes. BMJ (Online). BMJ Publishing Group. https://doi.org/10.1136/bmj.l2289
Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.