Как да си направите безквасни бисквити с овесени ядки: три рецепти

Овесените ядки са един от натуралните продукти с най-много хранителни вещества. Включвайки ги в рецептите си, освен че осигуряват здравословни минерали, те спомагат храносмилането и контролират нивото на кръвната захар.
Как да си направите безквасни бисквити с овесени ядки: три рецепти

Написано от Francisco María García

Последна актуализация: 09 август, 2022

За да започнете деня здравословно и изпълнени с енергия, ви предлагаме да си приготвите безквасни бисквити с овесени ядки. Тези три рецепти са идеални за хапване по всяко време на деня – като част от закуската или когато огладнеете – както за децата, така и за възрастните.

Безквасни бисквити с богати на хранителни вещества овесени ядки

Безквасните бисквити с овесени ядки са страхотен начин за обогатяване на менюто с желязо и витамини.

Високото съдържание на фибри в безквасните бисквити с овесени ядки осигурява на организма редица ползи за здравето. Освен това спомага храносмилането и поддържа в норма нивото на кръвната захар.

Освен че са богати на хранителни вещества, тези бисквити са изключително вкусни. Вкусът на тези безквасни бисквити става по-добър като им добавите сушени плодове, мед и шоколадА за да ги направите по-привлекателни за децата можете да ги украсите подходящо.

Как да си приготвите безквасни бисквити с овесени ядки

Тези три рецепти за приготвянето на безквасни бисквити с овесени ядки ще допаднат на всички членове на семейството. Освен това ще ви изпълнят с енергия, за да се чувствате жизнени през целия ден.

1.Бисквити с овесени ядки, орехи и мед
Пригответе си бързо и лесно безквасни бисквити с мед и овесени ядки.

Продукти

  • 1 чаша овесени ядки (150 г)
  • 1 чаша начукани орехи (150 г)
  • 2 супени лъжици мед (50 г)
  • 1 чаша брашно (120 г)
  • 1 чаша чисто масло (200 г)
  • 2 чаени лъжички бакпулвер (10 г)
  • 2 чаени лъжички канела на прах (10 г)
  • 1 1/2 чаени лъжички сол (7.5 г)
  • 1/2 чаша захар (100 г)

Начин на приготвяне

  1. Смесете и разбъркайте всички продукти, докато получите твърдо тесто и го оформете като топка.
  2. Завийте го с домакинско фолио и го оставете в хладилник за около час.
  3. Извадете тестото от хладилника и го разделете на малки еднакви топчета. Сплескайте ги докато придобият форма на бисквити. Подредете ги в тава с хартия за печене.
  4. Опечете бисквитите във фурна загрята на 180 градуса за около 20 минути.
  5. Извадете ги, изчакайте ги да изстинат и ги поднесете.

2.Бисквити с овесени ядки и шоколад

Продукти

  • 1 1/2 чаши овесени ядки (150 г)
  • 1/2 чаша парченца шоколад (75 г)
  • 1/2 чаша кафява захар (100 г)
  • 1 яйце
  • 1/2 чаша бяла захар (100 г)
  • 1/2 чаша прясно мляко (100 мл)
  • 1 чаена лъжичка ванилова есенция (5 г)
  • 1/2 чаша зехтин (100 мл)
  • 1/2 чаша брашно (50 г)
  • 1 щипка сол

Препоръчваме ви да прочетете и: Десерти без захар, които трябва да опитате

Начин на приготвяне

  1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
  2. С помощта на шпатула или дървена лъжица разбъркайте всички съставки в голяма купа.
  3. След това отново с лъжица оформете топки с еднаква големина и дебелина. Поставете ги в тава покрита с хартия за печене или със силиконово покритие.
  4. Печете бисквитите на 180 градуса за 20 минути.
  5. Когато краищата им започнат да стават златисти, проверете с клечка за зъби дали са опечени и в центъра.
  6. Ако бисквитите са готови, извадете тавата от фурната. Ако не са – покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете още 2 минути. Внимавайте да не ги изгорите.
  7. Извадете ги от фурната и ги изчакайте да изстинат в тавата. След това ги поставете върху поставка, за да изстинат, като внимавате да не ги начупите.

3.Пухкави бисквити
Здравословната закуска е важна за правилното започване на деня.

Продукти

  • 1/2 чаша чисто масло или маргарин (100 г)
  • 1/2 чаша захар (100 г)
  • 1 чаша брашно (120 г)
  • 1 яйце
  • Ванилова есенция или канела
  • 1/2 чаша овесени ядки (50 г)

Начин на приготвяне

  1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
  2. Разбийте маслото или маргарина със захарта в голяма купа докато получите пухкава смес.
  3. Прибавете яйцето и продължете да разбивате..
  4. Добавете ваниловата есенция или канелата.
  5. Прибавете овесените ядки.
  6. Най-накрая прибавяйте пресятото брашно малко по малко.
  7. Омесете тестото с двете си ръце, докато получите тесто, което не лепне.
  8. Оформете го на топка, сложете го в хладилник за 15 минути.
  9. Разточете тестото с точилка върху набрашнена повърхност. Разточете го докато тестото стане с дебелина около 1 сантиметър.
  10. Оформете бисквитите с любимите си формички. Поставете ги в тава покрита с хартия за печене.
  11. Печете 15 минути или докато бисквитите станат златистокафяви.
  12. Внимателно ги извадете от тавата и ги изчакайте да изстинат, преди да ги поднесете. Можете да ги украсите с айсинг, канела на прах или по ваш избор.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.