Как да си направите безквасни бисквити с овесени ядки: три рецепти
За да започнете деня здравословно и изпълнени с енергия, ви предлагаме да си приготвите безквасни бисквити с овесени ядки. Тези три рецепти са идеални за хапване по всяко време на деня – като част от закуската или когато огладнеете – както за децата, така и за възрастните.
Безквасни бисквити с богати на хранителни вещества овесени ядки
Безквасните бисквити с овесени ядки са страхотен начин за обогатяване на менюто с желязо и витамини.
Високото съдържание на фибри в безквасните бисквити с овесени ядки осигурява на организма редица ползи за здравето. Освен това спомага храносмилането и поддържа в норма нивото на кръвната захар.
Освен че са богати на хранителни вещества, тези бисквити са изключително вкусни. Вкусът на тези безквасни бисквити става по-добър като им добавите сушени плодове, мед и шоколад. А за да ги направите по-привлекателни за децата можете да ги украсите подходящо.
Как да си приготвите безквасни бисквити с овесени ядки
Тези три рецепти за приготвянето на безквасни бисквити с овесени ядки ще допаднат на всички членове на семейството. Освен това ще ви изпълнят с енергия, за да се чувствате жизнени през целия ден.
1.Бисквити с овесени ядки, орехи и мед
Продукти
- 1 чаша овесени ядки (150 г)
- 1 чаша начукани орехи (150 г)
- 2 супени лъжици мед (50 г)
- 1 чаша брашно (120 г)
- 1 чаша чисто масло (200 г)
- 2 чаени лъжички бакпулвер (10 г)
- 2 чаени лъжички канела на прах (10 г)
- 1 1/2 чаени лъжички сол (7.5 г)
- 1/2 чаша захар (100 г)
Начин на приготвяне
- Смесете и разбъркайте всички продукти, докато получите твърдо тесто и го оформете като топка.
- Завийте го с домакинско фолио и го оставете в хладилник за около час.
- Извадете тестото от хладилника и го разделете на малки еднакви топчета. Сплескайте ги докато придобият форма на бисквити. Подредете ги в тава с хартия за печене.
- Опечете бисквитите във фурна загрята на 180 градуса за около 20 минути.
- Извадете ги, изчакайте ги да изстинат и ги поднесете.
2.Бисквити с овесени ядки и шоколад
Продукти
- 1 1/2 чаши овесени ядки (150 г)
- 1/2 чаша парченца шоколад (75 г)
- 1/2 чаша кафява захар (100 г)
- 1 яйце
- 1/2 чаша бяла захар (100 г)
- 1/2 чаша прясно мляко (100 мл)
- 1 чаена лъжичка ванилова есенция (5 г)
- 1/2 чаша зехтин (100 мл)
- 1/2 чаша брашно (50 г)
- 1 щипка сол
Препоръчваме ви да прочетете и: Десерти без захар, които трябва да опитате
Начин на приготвяне
- Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
- С помощта на шпатула или дървена лъжица разбъркайте всички съставки в голяма купа.
- След това отново с лъжица оформете топки с еднаква големина и дебелина. Поставете ги в тава покрита с хартия за печене или със силиконово покритие.
- Печете бисквитите на 180 градуса за 20 минути.
- Когато краищата им започнат да стават златисти, проверете с клечка за зъби дали са опечени и в центъра.
- Ако бисквитите са готови, извадете тавата от фурната. Ако не са – покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете още 2 минути. Внимавайте да не ги изгорите.
- Извадете ги от фурната и ги изчакайте да изстинат в тавата. След това ги поставете върху поставка, за да изстинат, като внимавате да не ги начупите.
3.Пухкави бисквити
Продукти
- 1/2 чаша чисто масло или маргарин (100 г)
- 1/2 чаша захар (100 г)
- 1 чаша брашно (120 г)
- 1 яйце
- Ванилова есенция или канела
- 1/2 чаша овесени ядки (50 г)
Начин на приготвяне
- Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
- Разбийте маслото или маргарина със захарта в голяма купа докато получите пухкава смес.
- Прибавете яйцето и продължете да разбивате..
- Добавете ваниловата есенция или канелата.
- Прибавете овесените ядки.
- Най-накрая прибавяйте пресятото брашно малко по малко.
- Омесете тестото с двете си ръце, докато получите тесто, което не лепне.
- Оформете го на топка, сложете го в хладилник за 15 минути.
- Разточете тестото с точилка върху набрашнена повърхност. Разточете го докато тестото стане с дебелина около 1 сантиметър.
- Оформете бисквитите с любимите си формички. Поставете ги в тава покрита с хартия за печене.
- Печете 15 минути или докато бисквитите станат златистокафяви.
- Внимателно ги извадете от тавата и ги изчакайте да изстинат, преди да ги поднесете. Можете да ги украсите с айсинг, канела на прах или по ваш избор.