Три вкусни рецепти за приготвяне на свинско филе

Приготвянето на сочно свинско филе е лесно, ако имате предвид някои съвети. Днес бихме искали да ви дадем три идеи как да го направите.
Три вкусни рецепти за приготвяне на свинско филе

Последна актуализация: 22 Юли, 2020

Искате ли да приготвите свинско филе за вечеря? Вече имате страхотна рецепта? Търсите ли наистина добра рецепта?

Може би търсите такава, която ще направи месото сочно и е лесна, бърза за приготвяне.

Е, днес имате късмет, защото сме на път да споделим с вас три начина за приготвяне на сочно свинско филе: печено във фурна, на скара и панирано. Всяка от тези рецепти има своите тайни и с удоволствие ще ги разкрием по-долу.

Не забравяйте внимателно да следвате тези рецепти стъпка по стъпка.

Три страхотни рецепти за приготвяне на свинско филе

1. Печено свинско филе във фурна

Свинско филе: една жена отваря фурна

Ако искате да печете свинското филе във фурна, изберете месо с повече мазнина, за да е по-сочно.

Когато избирате свинско филе за печене, препоръчваме ви да изберете парче месо (мраморно) с мазнини. Месата, които съдържат повече мазнини, са отлични за печене, тъй като готвенето отнема повече време. Месото с по-високо съдържание на мазнини ще стане по-сочно при готвене.

Съставки

  • 1 парче свинско филе
  • Зеленчуци на вкус (по желание)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с. л. винен оцет
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • Зехтин
  • Сол

Начин на приготвяне

  • Първо мариновайте свинското филе в сместа от олио, чесън, оцет, сол и подправки. След това го покрийте с фолио и го оставете настрана поне два часа.
  • Сега, предварително загрейте фурната на 180°С.
  • Поставете зеленчуците до филето. Подредете ги по желания от вас начин.
  • Печете за около 20 минути. След това обърнете филето и го оставете да се готви още 20 минути.
  • Накрая изключете фурната и оставете да престои 10 минути.
  • Нарежете и сервирайте.

2. Свинско филе на скара

Две сурови парчета сурово свинско филе в чиния и черен пипер в купичка

Първо запечете свинското филе на по-силен огън, след това намалете температурата, за да стане месото сочно.

Може би искате да направите свинско филе на скара. В крайна сметка това е бърза и здравословна опция. Въпреки това, основният риск тук е, че свинското филе може да стане сухо или твърдо при печенето.

Така че, за да избегнете това, използвайте по-дебели парчета месо. Ще ви дадем подробни инструкции как да го приготвите по-долу, така че месото да е перфектно отвътре и отвън.

Съставки

  • Свинско филе нарязано на дебели филийки
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
  • Розмарин

Начин на приготвяне

  • Първо, извадете месото от хладилника, за да не е студено, когато го готвите. Половин час преди готвене, трябва да е достатъчно.
  • Преди да печете на скарата свинското филе, намажете го от двете страни с малко зехтин. Сложете да се запече до кафяво.
  • След това, намалете температурата и продължете да печете около 5 минути. По този начин ще направите добре месото отвън, докато остава сочно отвътре.
  • Накрая добавете сол, черен пипер и всякакви други подправки по ваш избор.

3. Панирано свинско месо

Панирано свинско филе

Това е идеален вариант за тези, които обичат вкусни и хрупкави ястия.

И накрая, ако предпочитате панирано месо, тогава също трябва да нарежете свинското филе на дебели филийки. Както разбирате, това е добър вариант, ако харесвате вкусно, хрупкаво месо. (Така че, изберете един от другите методи, ако не харесвате хрупкавите ястия).

За да е по-различно ястието, бихте могли да му придадете и екзотичен вкус, като добавите ароматни билки. Използвайте ги според вашия вкус. Можете да използвате и други подправки като червен пипер, много лют червен пипер (кайен), кимион, черен пипер и др.

Съставки

  • Свинско филе, нарязано на дебели филийки
  • ½ чаша царевично нишесте
  • ½ чаша галета
  • 2 яйца, леко разбити и осолени
  • Олио
  • Сол
  • Ароматни билки на вкус (риган, босилек, магданоз, риган, мащерка …)

Начин на приготвяне

  • Първо намажете всички парчета от месото с тънък слой от царевичното нишесте.
  • След това ги потопете в предварително осоленото и разбито яйце.
  • След това ги намажете в слой галета, предварително смесен с ароматни билки.
  • След това, загрейте тигана на средна температура с достатъчно олио, за да се запържи. Когато е горещо, пържете всяко парче месо от двете страни, докато стане златистокафяво. След това поставете панираните парчета месо върху кухненски хартиени кърпи, за да се поеме излишното олио.
  • Накрая сервирайте със салата или друга гарнитура по ваш избор.

Харесват ли ви тези рецепти? Както виждате, можете да направите своята версия на рецептите, чрез смесване и съчетаване на съставките.

Опитайте!

Може да ви заинтересува ...
Опитайте тази рецепта за вкусна супа с шунка серано
Здраве и КрасотаRead it in Здраве и Красота
Опитайте тази рецепта за вкусна супа с шунка серано

Опитвали ли сте супа с шунка серано? Знаете ли, че е много вкусна и здравословна? Опитайте нашата рецепта за вкусна супа с шунка серано.