Лесни трикове за борба с торбичките под очите

Млякото ще помогне за премахване на задържаните течности и ще освежи уморените очи. Трябва да го прилагате ежедневно, за да забележите резултатите.
Лесни трикове за борба с торбичките под очите

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Торбичките под очите карат лицето да изглежда изморено и в повечето случаи не могат да се скрият с грим. Този проблем често се появява след дълга нощ или в резултат на задържане на течности.

Когато се събудим и видим торбички под очите, започваме да търсим решение за намаляването им и за възстановяване на естествения блясък на лицето.

За щастие можете да направите много неща, за да се преборите и намалите този проблем.  Не бива да позволявате това да засегне естествената красота и самочувствието ви.

Въпреки че днес на пазара се предлагат много продукти, които могат да помогнат за намаляването на торбичките под очите. Просто не е нужно да харчите много пари, за да се радвате на същите резултати.

С помощта на някои натурални съставки можете да кажете “Сбогом” на досадните торбички и отново да изглеждате страхотно.

Картофи

Картофи против торбичките под очите

Ако оставате до късно и често страдате от торбички под очите, оставете в хладилника един картоф, за да го използвате, когато е необходимо да третирате този проблем.

  • Нарежете на тънки резени студен картоф и покрийте очите за 15 до 20 минути.

Картофът има противовъзпалителни свойства и помага за намаляване на торбичките за кратко време.

Мляко

Тази напитка помага за намаляване на възпалението и тъмните кръгове, които се образуват под очите. Свойствата му подхранват и хидратират кожата, като я освежават и почистват по естествен начин.

  • Накиснете 2 памучни тампона в студено мляко и покрийте очите за 20 минути.

Млякото ще помогне за премахване на задържаните течности и ще освежи уморените очи. Трябва да го прилагате ежедневно, за да забележите резултатите.

Краставици

Краставици - класика  против торбичките под очите

Краставиците са класическо лечебно средство за торбичките под очите и възпалението. Те са един от най-предпочитаните методи за справяне с тези проблеми.

Те са богати на вода и антиоксиданти, които помагат за хидратиране и намаляване на възпалението до възстановяване на свежия вид на лицето.

  • Отрежете 2 резена краставица и покрийте очите за 20 минути.

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства краставиците ще намалят появата на грозните торбички и тъмните кръгове за нула време.

Витамин Е

Витамин Е  е необходим за най-добра грижа за красота и за кожата като цяло. Той е една от тези съставки, които никога не трябва да липсват от дома ви. Популярен е с отличните си хидратиращи, противовъзпалителни и възстановителни свойства.

  • Смесете малко вода с няколко капки масло от витамин Е. Накиснете памучни тампони в сместа и покрийте очите в продължение на 20 минути.

В резултат очите ще станат по-свежи и допълнително ще се подхрани кожата около тях, където са склонни да се образуват бръчките.

Чай от лайка

Чай от лайка против торбичките под очите

Благодарение на своите противовъзпалителни и възстановяващи свойства чаят от лайка е друго отлично средство, което помага за намаляване на торбичките под очите.

  • Накиснете 2 пакетчета лайка в студена вода и след това покрийте с тях очите за 15 минути.

Това лечебно средство може да се използва до 2 пъти на ден – когато се събуждате и точно преди лягане.

Белтъци

Освен че отстраняват мъртвите клетки, които се натрупват на повърхността на кожата, яйчните белтъци също помагат за намаляване на появата на торбичките под очите.

  • Отделете 1 яйчен белтък от жълтъка и използвайте четка, за да го нанесете върху цялото лице. Опитайте да покриете засегнатите зони, без да попада в очите.

Оставете го да изсъхне и след това изплакнете със студена вода.

Лъжици против торбичките под очите

Масаж със студена лъжица против торбичките под очите

Това обикновено лечебно средство с лъжици помага в борбата с торбичките под очите. Също така е известно като терапия за подмладяване и изглаждане на кожата.

  • Единственото нещо, от което се нуждаете, е 1 чаша ледена вода и 4 лъжици.
  • Поставете 2 лъжици в ледената вода и ги сложете върху затворени очи, когато са студени. Докато използвате другите лъжици, поставете още 2 в ледена вода, така че да са готови да се използват веднъж, след като предишните 2 са се затоплили върху очите.
  • Сменяйте лъжиците всеки път, когато се загряли и изпълнявайте тази процедура в продължение на няколко минути, за да намалите възпалението.

Можете също да прилагате студените лъжиците върху цялото лице за тонизиращо действие.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.