Лечение на болести с чесън, ябълков оцет и мед

Тази силна комбинация помага в борбата с инфекции, безплодие, артрит, астма, подагра и дори рак
Лечение на болести с чесън, ябълков оцет и мед

Последна актуализация: 21 ноември, 2018

Знаете ли, че комбинацията от чесън, ябълков оцет и мед притежава изключителни лечебни свойства?

Здравословната диета наистина трябва да се превърне в начин на живот, ако желаете да сте здрави. В днешно време хората развиват различни видове болести, които, макар и това да не се разбира от пръв поглед, са резултат от неправилно хранене и нездравословен начин на живот.

Ако помислите за безбройните състояния, от които бихте могли да започнете да страдате с течение на годините, ако не следвате здравословни навици, ще видите, че е време да започнете да цените тялото си и да му осигурявате необходимите хранителни вещества, от които то се нуждае, за да функционира правилно и да действа като бариера срещу определени болести.

Един от начините, чрез които можете да дадете на организма допълнителен “тласък”, за да е здрав, е да консумирате чесън, ябълков оцет и мед. Да! Точно това прочетохте току-що! Тези 3 съставки, почти със сигурност налични във вашата кухня точно сега, могат наистина да допринесат за вашето здраве и да помогнат да предотвратите болести като рак.

Чесън

Чесън

Чесънът е известен по целия свят с благоприятните си действия върху здравето, особено когато се консумира в суров вид. Чесънът притежава свойства, които помагат за намаляване на кръвното налягане, понижава холестерола и подобрява кръвообращението.

Чесънът съдържа селен – компонент, който може да предотврати увреждане на клетките, в допълнение към борбата със свободните радикали. Изследователите са установили силна връзка между тези свойства и превенцията на рака.

Антисептичните свойства на чесъна помагат в борбата с гъбичките, вирусите и бактериите. По този начин държат далеч инфекции и проблеми като настинки и грип.

Ябълков оцет

Ябълков оцет и мед

Този продукт отдавна е основен елемент в кухнята. Но освен кулинарните си приложения, той също така е известен със своите лечебни свойства. Те могат да облекчат голям брой здравословни проблеми като алергии, акне, инфекции на синусите, грип, висок холестерол, кандида, хронична умора, контактен дерматит, възпалено гърло, подагра, артрит и киселинен рефлукс.

За да се възползвате от предимствата на този продукт, използвайте биологичен ябълков оцет вместо дестилиран или синтетичен.

Мед

Мед

Смятан за най-добрия естествен антибиотик на света, медът засилва имунната система, включително и белите кръвни клетки, които помагат в борбата с инфекции, грип и настинки. Този продукт може да се използва за лечение на рани, успокоява кашлицата и ускорява процеса на оздравяване.

Как да комбинираме чесън, ябълков оцет и мед в натурално лечебно средство срещу болести?

Не забравяйте, че всяка от тези съставки има какво да предложи по отношение на здравето. Всички те са мощни елементи в борбата с различни заболявания. Най-добрият начин да ги консумирате е да ги смесите заедно и по този начин да засилите техните ефекти. Когато смесите чесън, ябълков оцет и мед, ще получите страхотно натурално средство. То е изключително ефикасно за понижаване на високото кръвно налягане и излекуване на простуди, инфекции и други хронични проблеми като астма, артрит, безплодие, импотентност, дори рак.

Различни изследвания показват, че съчетаването на свойствата на тези 3 суперхрани създава невероятно силно лекарство, което може да помогне да се преборите с раковите клетки. Пациентите, лекувани с тази смес, получават значително подобрение.

За тази рецепта не е нужно нищо специално. В допълнение към евтините съставки, стъпките за приготвянето й са много лесни.

Съставки:

  • 1 чаша ябълков оцет (250 мл.)
  • 1 чаша органичен, непастьоризиран мед (400 гр.)
  • 10 скилидки чесън

Какво следва?

Смесете всички съставки в стъклен буркан и разклатете добре в продължение на около 90 секунди. Консумирайте това лекарство в рамките на 5 дни. След като това време мине, то започва да губи повечето от свойствата си. Може да го съхранявате в хладилника, но не забравяйте винаги да е в затворен съд.

Започнете с 2 супени лъжици от сместа веднага след събуждане сутрин. Ако не ви харесва вкусът, винаги може да го разредите в чаша вода или сок от пресни плодове. Ще започнете да виждате резултатите от това лекарство около 2 седмици, след като сте започнали да го пиете.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.