Красиви бедра за месец? И още как!

Зелен чай, чесън, грейпфрут, джинджифил, лют пипер и соя помагат за ускоряване на метаболизма.
Красиви бедра за месец? И още как!

Написано от Yamila Papa Pintor

Последна актуализация: 25 май, 2022

В допълнение към балансираната диета, упражненията са от съществено значение за намаляване на теглото. Не забравяйте, че за да се радвате на стройни и гладки бедра, трябва да изгаряте повече калории, отколкото сте консумирали.

Бедрата са известни като една от най-трудните области за сваляне на килограми, а повечето диети са фокусирани върху коремната област. Открийте най-добрата диета за отслабване на бедрата и кажете „довиждане” на тлъстините на краката си завинаги!

Добре известно е, че физическите упражнения са сред най-ефективните начини за поддържане на добра фигура. Диетата е другата половина от уравнението и съчетанието от двете води до най-добри резултати. Жените често натрупват мазнини на ханша, бедрата и задните части, които са трудни за изгаряне.

Ето защо, в допълнение към упражненията, балансираното хранене е от съществено значение, за да достигнете целта си, а именно тънки бедра. Не забравяйте да пиете два литра вода на ден през зимата и три през летните месеци, независимо дали сте жадни, или не. Приемът на допълнително количество вода ще намали задържането на течности и ще разтвори мазнините и целулита в тази област на тялото.

Промяна в диетата за красиви бедра.

Храни за тънки бедра и ханш

Промяна в диетата може да означава по-добри резултати. Това не означава непременно, че трябва да пропускате хранения или да гладувате, така няма да е продуктивно. За съжаление са открити храни с магически сили за тънки бедра и крака, които да действат за една нощ. Въпреки това, като изберете правилните храни и намалите приема на калории, може да имате тялото, за което винаги сте мечтали.

Храни, които горят мазнини

Зелен чай, чесън, грейпфрут, джинджифил, лют пипер и соя могат да помогнат за ускоряване на метаболизма и при отслабване. Все пак, не очаквайте чудеса за един ден, няма чудодейни растения, които да горят мазнини мигновено.

Намалете приема на калории

Ако имаше храни, които можеха да изгарят мазнините през нощта, щеше да е друго, но уви… Така че очевидното решение е да намалите количеството на калориите, които консумирате през деня. Яжте повече плодове и зеленчуци заради фибрите, водата и хранителните вещества, които съдържат, и избягвайте мазните храни.

За да имате по-слаби бедра трябва да намалите количеството на калориите.

Планирайте вашата диета

Един добър, здравословен и балансиран режим на хранене е точно това, което ви трябва, за да свалите от трудните области, например бедра и ханш. Започнете с планиране на вашата диета и междувременно опитвайте да се храните с по-разнообразни храни, като избягвате мазнините, рафинирани брашна и захарта.

Диета за отслабване на бедрата

Този пълен хранителен режим следва да бъде допълнен с редовни упражнения в продължение на поне 2-3 дни в седмицата, като се фокусирате върху областите, където искате да изгорите мазнини. Клекове, степер, колоездене, скачане на въже, джогинг, спринт или просто ходене са до едно страхотни упражнения, които да включите във фитнес програмата си.

Понеделник

Закуска: чай с лимон, чаша портокалов сок и една филийка пълнозърнест хляб с мармалад без добавена захар.
Средата на сутринта: Един плод (например круша).
Обяд: Леща с пиле на грил (без кожа), филия пълнозърнест хляб и един банан.
Следобед: Една чаша обезмаслено мляко или чаша кафе.
Вечеря: Печени картофи с 200 гр. студеноводна риба, например треска.

Вторник

Закуска: чаша обезмаслено мляко, портокалов сок и една филийка пълнозърнест хляб с нискомаслено сирене крема.
Средата на сутринта: Една ябълка.
Обяд: Порция паста, хамбургер с печени домати и зехтин, една филийка пълнозърнест хляб и една слива.
Следобед: Една чаша обезмаслено мляко.
Вечеря: Морска храна и филийка пълнозърнест хляб.

Балансирана диета за слаби бедра.

Сряда

Закуска: чаша обезмаслено мляко, зърнена закуска без добавена захар и чаша портокалов сок.
Средата на сутринта: една ябълка или круша.
Обяд: зеленчукова супа и ориз, риба тон в собствен сос, една филия пълнозърнест хляб и един портокал.
Следобед: обезмаслено кисело мляко.
Вечеря: зеленчукова супа и ориз и обезмаслено кисело мляко.

Четвъртък

Закуска: чаша обезмаслено мляко, портокалов сок и кифла с трици.
Средата на сутринта: една круша.
Обяд: сепия с ориз, филия пълнозърнест хляб и едно киви.
Следобед: обезмаслено кисело мляко.
Вечеря: салата с ориз, камбала и обезмаслено кисело мляко.

Балансирана диата за слаби бедра.

Петък

Закуска: чаша обезмаслено мляко със зърнена закуска и портокалов сок.
Средата на сутринта: една ябълка
Обяд: малка порция паста, два крокета с шунка, филийка ръжен хляб и киви.
Следобед: портокал.
Вечеря: една порция картофено пюре, омлет с шунка, филия пълнозърнест хляб и една праскова за десерт.

Събота

Закуска: чаша обезмаслено мляко, портокалов сок и една филийка пълнозърнест хляб с нискомаслено сирене.
Средата на сутринта: една ябълка
Обяд: филийка пълнозърнест хляб с шунка и една мандарина.
Следобед: обезмаслено кисело мляко.
Вечеря: зеленчукова супа, филе от студеноводна риба (например треска), филия пълнозърнест хляб и една порция ананас за десерт.

Неделя

Изберете план за хранене от някой от предишните дни. Получавате и бонус – позволено ви е да ядете нещо по-различно на обяд (една порция от каквото си пожелаете).


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Jimenez L. (1989). Lo Que Dice La Ciencia Para Adelgazar De Forma Fácil Y Saludable. Journal of Chemical Information and Modeling. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
  • Caracuel Tubío, J. C., & Arbinaga Ibarzábal, F. (2010). Repercusión del ejercicio fisico sobre la salud. Impact of Physical Exercise on One s Health.
  • McClernon, F.J., Yancy, W.S., Jr., Eberstein, J.A., Atkins, R.C. and Westman, E.C. (2007), The Effects of a Low‐Carbohydrate Ketogenic Diet and a Low‐Fat Diet on Mood, Hunger, and Other Self‐Reported Symptoms. Obesity, 15: 182-182. https://doi.org/10.1038/oby.2007.516

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.