Облекчете болките в ставите за 1 седмица с това лекарство

Желатинът притежава много важни свойства, които могат да помогнат за подобряване на здравето в редица отношения.
Облекчете болките в ставите за 1 седмица с това лекарство

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Болките в ставите и мускулите могат да се появят в резултат на травма, излишен стрес или други състояния. Този вид болка може да се отрази на качеството на живот на страдащите от нея, тъй като не им позволява да извършват нормалните си ежедневни дейности. Добрата новина е, че е възможно тези състояния да се лекуват по естествен начин. Съществуват много ефикасни лечения, които могат да осигурят пълно облекчение за кратък период от време.

В естествената и алтернативна медицина съществуват много различни лечения за успокояване и лечение на болки в мускулите и ставите. Днес ще споделим една отлична рецепта , която с натурални средства може да облекчи този вид болка само за 7 дни.

От какво се състои тази рецепта?

 • За да започнете, трябва да купите около 150 гр. желатин, за предпочитане от този без вкус. Това количество ще е достатъчно за около месец лечение.
 • Поставете 2 супени лъжици желатин в ¼ чаша студена вода и оставете да престои цяла нощ.
 • На следващата сутрин желатинът ще набъбне. Можете да го хапнете с малко мед, сок, кисело мляко или заквасена сметана. Важно е да го изядете на празен стомах, най-малко 30 минути преди закуската.
 • Това лечение трябва да се проведе за цял месец. Хората които страдат от мускулни или ставни болки, ще се чувстват по-добре само след седмия ден. То е идеално също и за тези, които страдат от болки в гърба, ставите, гръбначния стълб или врата. Това средство ще помогне за възстановяване на “смазването” на ставите.

Защо желатинът е толкова полезен за ставите?

При болки в ставите желатинаът ще ви помогне

Желатинът е много често срещан продукт на пазара, който можем да закупим на ниска цена и да комбинираме с други съставки, за да приготвим много питателни десерти. Този продукт се характеризира с високо съдържание на протеини, които се получават в резултат на обработката на животински колаген , извлечен главно от костите и кожата на крави и свине. Може да се използва като стабилизатор, свързващо вещество или сгъстител в различни рецепти.

Казва се, че желатинът е много полезен за ставите, тъй като съдържа 2 аминокиселини, наречени пролин и хидроксипролин, които взаимодействат положително за възстановяване на съединителната тъкан. Яденето на желатин може да помогне за подобряване на съединителната тъкан, което е много важно за вашите стави.

Други предимства на желатина

Желатинът стимулира изграждането на мускулите.

Желатинът притежава много важни свойства, които могат да помогнат за подобряване на здравето в редица отношения. Сред ползите от него откриваме:

 • Желатинът е храна, богата на аминокиселини като аргинин и глицин, които стимулират изграждането на мускулите.
 • Това е храна, която не съдържа холестерол и е без мазнини. Допълнително спомага за подобряване на метаболизма и по този начин е полезен при отслабване.
 • Чрез добавяне на желатин към други храни той ще се усвои по-лесно – като например към месо и млечни продукти, които обикновено са много трудни за храносмилане. Също така желатинът намалява подуването на корема и може да помогне за регулирането на хормоните.
 • Редовната консумация на желатин може да помогне за предотвратяване развитието на остеопороза и остеоартроза.
 • Той осигурява еластичност и здравина на сухожилията и ставните връзки.
 • Желатинът притежава свойства, които помагат за укрепване на имунната система.
 • Той стимулира растежа на косата и ноктите, поради което е отличен съюзник в грижите за красота.
 • Съдържа общо 18 аминокиселини, сред които ще откриете 8 от 9 незаменими аминокиселини, които тялото не може да произвежда и които трябва да бъдат получени от храните.
 • Желатинът съдържа флуорид – химически елемент, който в малки количества помага за поддържането на емайла на зъбите и предотвратяването на кариеси.
 • Той помага да се регенерира колагена на кожата – вещество, допринасящо за формирането на костите, сухожилията и хрущялите, които започват да отслабват с течение на годините.
 • Препоръчва се за борба със стомашни разстройства като гастрит и киселини, тъй като неутрализира прекомерното производство на стомашна киселина.
 • Той може да бъде полезен в диети за отслабване, защото осигурява чувство за ситост и намалява апетита.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.