Нуждаят ли се бъбреците от по-добра грижа

· 09.09.2016
Чувствате ли се уморени, въпреки че няма обективна причина за това?

Бъбреците са жизненоважни органи, които поддържат кръвта чиста и изпълняват редица други важни функции. За да бъдете здрави, желателно е да наблюдавате за характерни признаци, които индикират, че те не функционират правилно.

В днешната статия ще поговорим за най-характерните симптоми, които говорят за това, че е необходимо да положите по-добри грижи за бъбреците. Някои от тях може да ви изненадат!

Потене

Бъбреците и пикочната система са отговорни за контролирането и балансираното на количеството вода в тялото. Ако се потите прекалено много или прекалено малко, това може да е свързано със здравето на този орган.

По принцип най-тревожни са хората, които забелязват, че се потят повече от обичайното. Това се дължи на факта, че интензивното потене им пречи да се чувстват добре в ежедневния живот. Освен че е препоръчително да се обърнете към натурални средства за разрешаване на проблема, съветваме да обърнете внимание на бъбречната функция.

Липса на енергия

Нормално е да усещате умора след физическо и умствено натоварване. Не е обичайно обаче тя да продължава прекалено дълго или пък да сте уморени, когато не е налице обективна причина.

Силната умора се асоциира с влошена работа на бъбреците и черния дроб. Пролетта и есента са най-доброто време от годината за детоксикация на тялото.

pochivka

Задържане на течности

Преди малко споменахме, че бъбреците балансират нивото на водата в тялото. Ако те не функционират правилно, може да страдате от дефицит на течности в определени зони (сухота, дехидратация) и излишество от течности в други зони. Този резултат се забелязва най-вече в онези части от тялото, които задържат течности, например краката, стомаха и очите.

Става дума за дисбаланс, който е неоспорим признак, че бъбреците имат нужда от вниманието ви и допълнителна грижа.

Проблеми със слуха

Може да се изненадате, но много са теориите, които свързват проблемите със слуха и дори някои типове глухота с влошена бъбречна функция.

Този факт е изключително интересен за онези от вас, които са се сблъсквали с временна загуба на слуха. В такива случаи е препоръчително да приемате редовно натурални добавки за поддържане на функциите на бъбреците.

Болка в гърба

Ако сложите ръце около талията, бъбреците ще се намират малко над палците. Много хора вярват, че те са разположени много по-надолу в коремната област. Всъщност, бъбреците са по-нагоре и почти докосват гръбната област.

Ако се оплаквате от болка или дискомфорт в тази част на тялото, това може да означава, че бъбреците са възпалени. Опитайте се да приложите топли компреси и да приемете натурални средства за лечение.

masazh

Болка в коляното

Бъбреците по принцип са свързани със здравето на ставите, конкретно с това на коленете. Ако страдате от болки в тази част на тялото, освен че е препоръчително да ги лекувате локално и да балансирате бъбречната функция като използвате натурални средства. По този начин ще се справите с проблема и ще допринесете за възстановяването на здравословното ви състояние.

Апетит за солени храни

Когато изпитвате глад за определена храна или вкус, това може да е ясна индикация за дефицит в тялото.

Ако забележите, че ви се приисква често да консумирате солени храни, възможно е бъбреците да се нуждаят от допълнителна подкрепа. Този симптом често е свързан с липсата на енергия, която тялото се опитва бързо да набави. В дългосрочен план този проблем може да се окаже сериозен, когато неглижирате първопричината му.

sol

Как можете по-добре да се грижите за бъбреците?

За да се справите с влошената функция на бъбреците по естествен път, препоръчително е да се консултирате с лекар, за да ви бъде съставен индивидуален план за лечение.

Ако симптомите не са сериозни и не приемате лекарства или пък страдате от друго заболяване, препоръчително е да провеждате оздравяващо почистване на организма поне веднъж годишно. Можете да правите това у дома, като изберете една от следните възможности:

  • Консумирайте чайове, които стимулират бъбречната функция.
  • Приготвяйте лучен бульон. Той ефикасно се справя с възпалението на бъбреците.
  • Приемайте зеленчукове сокове. Те извеждат токсините от тялото.
  • Налагайте топли компреси в засегнатата зона.
  • Слагайте пластири върху тези части от тялото, които кореспондират с болните органи.