Нуждаят ли се бъбреците от по-добра грижа

Чувствате ли се уморени, въпреки че няма обективна причина за това?
Нуждаят ли се бъбреците от по-добра грижа

Последна актуализация: 17 юли, 2019

Задавали ли сте си въпроса дали бъбреците ви се нуждаят от по-добра грижа?

Бъбреците са жизненоважни органи, които поддържат кръвта чиста и изпълняват редица други важни функции. За да бъдете здрави, желателно е да наблюдавате за характерни признаци, които индикират, че те не функционират правилно. Още интересна и полезна информация за тези жизненоважни органи можете да откриете на сайта на болница Пулс.

В днешната статия ще поговорим за най-характерните симптоми, които говорят за това, че е необходимо да положите по-добра грижа за бъбреците си. Някои от тях може да ви изненадат!

Потене

Бъбреците и пикочната система са отговорни за контролирането и балансираното на количеството вода в тялото. Ако се потите прекалено много или прекалено малко, това може да е свързано със здравето на този орган.

По принцип най-тревожни са хората, които забелязват, че се потят повече от обичайното. Това се дължи на факта, че интензивното потене им пречи да се чувстват добре в ежедневния живот. Освен че е препоръчително да се обърнете към натурални средства за разрешаване на проблема, съветваме да обърнете внимание на бъбречната функция.

Липса на енергия

Нормално е да усещате умора след физическо и умствено натоварване. Не е обичайно обаче тя да продължава прекалено дълго или пък да сте уморени, когато не е налице обективна причина.

Силната умора се асоциира с влошена работа на бъбреците и черния дроб. Пролетта и есента са най-доброто време от годината за детоксикация на тялото.

силната умора може да е признак, че бъбреците ви се нуждаят от по-добра грижа

Задържане на течности

Преди малко споменахме, че бъбреците балансират нивото на водата в тялото. Ако те не функционират правилно, може да страдате от дефицит на течности в определени зони (сухота, дехидратация) и излишество от течности в други зони. Този резултат се забелязва най-вече в онези части от тялото, които задържат течности, например краката, стомаха и очите.

Става дума за дисбаланс, който е неоспорим признак, че бъбреците имат нужда от вниманието ви и допълнителна грижа.

Проблеми със слуха

Може да се изненадате, но много са теориите, които свързват проблемите със слуха и дори някои типове глухота с влошена бъбречна функция.

Този факт е изключително интересен за онези от вас, които са се сблъсквали с временна загуба на слуха. В такива случаи е препоръчително да приемате редовно натурални добавки за поддържане на функциите на бъбреците.

Болка в гърба

Ако сложите ръце около талията, бъбреците ще се намират малко над палците. Много хора вярват, че те са разположени много по-надолу в коремната област. Всъщност, бъбреците са по-нагоре и почти докосват гръбната област.

Ако се оплаквате от болка или дискомфорт в тази част на тялото, това може да означава, че бъбреците са възпалени и се нуждаят от по-добра грижа. Опитайте се да приложите топли компреси и да приемете натурални средства за лечение.

болката в гърба може да е сигнал, че бъбреците ви се нуждаят от по-добра грижа

Болка в коляното

Бъбреците по принцип са свързани със здравето на ставите, конкретно с това на коленете. Ако страдате от болки в тази част на тялото, освен че е препоръчително да ги лекувате локално и да балансирате бъбречната функция като използвате натурални средства. По този начин ще се справите с проблема и ще допринесете за възстановяването на здравословното ви състояние.

Апетит за солени храни

Когато изпитвате глад за определена храна или вкус, това може да е ясна индикация за дефицит в тялото.

Ако забележите, че ви се приисква често да консумирате солени храни, възможно е бъбреците да се нуждаят от допълнителна подкрепа. Този симптом често е свързан с липсата на енергия, която тялото се опитва бързо да набави. В дългосрочен план този проблем може да се окаже сериозен, когато неглижирате първопричината му.

Препоръчваме ви да прочетете и: Супер лек със сол и зехтин при ставни болки

повишената консумация на солени храни може да означава, че трябва да полагате по-добра грижа за бъбреците си

Как можете да полагате по-добра грижа за бъбреците?

За да се справите с влошената функция на бъбреците по естествен път, препоръчително е да се консултирате с лекар, за да ви бъде съставен индивидуален план за лечение.

Ако симптомите не са сериозни и не приемате лекарства или пък страдате от друго заболяване, препоръчително е да провеждате оздравяващо почистване на организма поне веднъж годишно. Можете да правите това у дома, като изберете една от следните възможности:

  • Консумирайте чайове, които стимулират бъбречната функция.
  • Приготвяйте лучен бульон. Той ефикасно се справя с възпалението на бъбреците.
  • Приемайте зеленчукови сокове. Те извеждат токсините от тялото.
  • Налагайте топли компреси в засегнатата зона.
  • Слагайте пластири върху тези части от тялото, които кореспондират с болните органи.
Може да ви заинтересува ...
Симптоми, че бъбреците ви са болни
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Симптоми, че бъбреците ви са болни

Могат да минат няколко години докато симптомите за проблем във функционирането на бъбреците ви се проявят, не чакайте до тогава!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.