Най-лесната рецепта за ябълков тарт

Ябълковият тарт може и да изглежда като сложна за приготвяне рецепта, но ние знаем някои трикове, с които да направите най-лесния ябълков тарт на света.
Най-лесната рецепта за ябълков тарт
Eliana Delgado Villanueva

Написано и проверено от диетолог Eliana Delgado Villanueva.

Последна актуализация: 26 август, 2022

За да приготвите тази рецепта за най-лесния ябълков тарт, е необходимо да разберете, че ще се наложи да промените малко оригиналната рецепта.

Това, което прави ябълковия тарт сложен за приготвяне, не е фактът, че съдържа ябълки или че се приготвя във фурна. Трудната част по-скоро е направата на специфичната коричка, която вероятно ще ви отнеме повече време за подготовка.

Като цяло, най-лесният ябълков тарт е подходящ единствено, ако може да му се насладите от масата или дивана в дома си и ако имате кратко време за направата му. В този ред на мисли коричката в тази рецепта е видоизменена, като в състава й влизат бисквити и масло. По този начин може да ускорите малко процеса на печене и да приготвите изключително лесен десерт с ябълки.

Между другото, ако страдате от целиакия, непоносимост към глутен или имате проблем, свързан с непоносимост към лактоза, може да заместите някои от съставките, които ще ви покажем, с техните еквиваленти без глутен или без лактоза.

Трябва да отбележим, че калорийната стойност, която има тази рецепта, ще зависи от това колко ядете от нея. Както казваме винаги, не става дума за това какво ядете, а по-скоро колко ядете.

Що се отнася до хранителната стойност, ябълките играят много важна роля за здравето. Включването им в тази рецепта за най-лесния тарт няма да повлияе на тяхната хранителна стойност за тялото ви. Всъщност е точно обратното: те все още ще съдържат витамини, минерали и въглехидрати, които ще подпомогнат организма ви.

Как да приготвите най-лесния ябълков тарт на света

Как да приготвите лесно ябълков тарт

Направете рецептата за ябълков тарт по-бърза за приготвяне и я подобрете с помощта на информацията, която ще ви дадем. Не забравяйте: винаги е възможно да промените и подобрите рецептите!

Съставки

 • 1 пакет чаени бисквити (240 грама)
 • 1 и 1/2 супена лъжица масло (30 грама)
 • 5 средни по големина ябълки
 • 1 чаша мляко (250 мл)
 • 1 чаша пшенично брашно (120 г)
 • 3 супени лъжици захар (45 г)
 • 2 супени лъжици сладко от праскови (56 г)

Начин на приготвяне на най-лесния ябълков тарт

 1. Започнете с натрошаването на бисквитите. За целта може да използвате блендер или вилица, ако искате да го направите ръчно.
 2. След това трябва да добавите разтопеното масло към натрошените бисквити. Смесете ги с лъжица и разбъркайте.
 3. Консистенцията трябва да наподобява мокър пясък. Така че, ако смятате, че е необходимо, може да добавите още малко от разтопеното масло.
 4. В края на предишната стъпка трябва да изсипете сместа във форма за тарт или пай. Това ще представлява коричката на вашия тарт.
 5. Разнесете добре сместа за коричката по цялата повърхност, за да покрие равномерно съда.
 6. Продължете, като сложите следните съставки в блендера: три ябълки, млякото, брашното и захарта. Разбийте съставките добре.
 7. След това излейте пасираната смес върху приготвената преди това коричка. Нарежете и обелете останалите две ябълки, за да ги добавите към пълнежа.
 8. Почти сте готови! Загрейте фурната на 180 градуса, след което сложете тарта да се пече в продължение на един час.
 9. И накрая извадете тарта от фурната. Разнесете сладкото от праскови с помощта на сладкарска четка като горен пласт на тарта.

Иновацията е най-важният елемент в кулинарията

Иновации в рецептата за ябълков тарт

Хубавото във всичко това е, че истинската тайна се крие в промяната на коричката на тарта. Идеята е с помощта на бисквитите да получите същата консистенция като на класическия ябълков тарт.

Въпреки това, ако желаете, винаги можете да си приготвите сами коричката за този тип десерт.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.