Как Луната влияе на човека?

17.11.2019
Луната няма само едно влияние върху човешкия организъм. Научете повече, като прочетете тази статия.

Луната е естественият спътник на Земята. Тя ни дава невероятна гледка и има хиляди истории за нея. Но, как Луната влияе на човека и как го вдъхновява?

Луната влияе на приливите и отливите, но също се вярва, че тя има известно влияние върху нашето поведение. Така, нашето настроение и нашите решения могат да се променят по същия начин, както се променят фазите на луната.

Смята се също, че Луната влияе на съня, особено когато е пълнолуние. По време на тази фаза хората може да заспиват по-трудно или спят лошо.

Как Луната влияе на човека? Най-популярните вярвания

В продължение на хиляди години се вярва, че Луната влияе на човека, като оказва определено влияние върху човешкото поведение. Вярва се, че енергията на Луната е толкова голяма, че тя е способна да промени дори живота ни.

Също така, още от древни времена, хората са вярвали, че Луната влияе върху вълните, реколтата, животните и човешките емоции.

Към днешна дата, все още няма окончателни доказателства, които да подкрепят тези вярвания. Обаче, това не е попречило на хората да продължат да вярват и да извършват някои дейности според фазите на Луната.

Как Луната влияе на човека? Нека да разгледаме някои от най-популярните вярвания, митове и открития.

Луната влияе на човека, чрез различните си фази

Луната влияе на човека чрез фазите си

Луната влияе на човека при фазата „Новолуние“

Тази фаза продължава около три дни. Мистиците казват, че това е подходящото време за детоксикация на организма.

Смята се също, че това е подходящото време за започване на нови неща. Ето защо, това е идеалното време за започване на нов режим, за промяна на навиците, които не харесвате, които имате или които не са от полза за вас.

Също така е идеалното време за спокойствие и самооценка.

Първа четвърт

Луната влияе чрез фазата си първа четвърт

По време на тази фаза Луната е само наполовина видима. Смята се, че когато Луната е в тази фаза, то тогава е най-подходящото време за просперитет, здраве и жизненост. Ако искате да започнете нов проект, бизнес или дори започнете да тренирате, това е най-подходящото време.

Смята се, че когато е в тази фаза, Луната влияе на човека положително, като му дава положителна енергия. Така, Луната влияе положително и на нашите действия. Може би сте чували поверието, че по време на тази фаза е добре да подстрижете косата си, защото тя ще расте по-бързо, ще е по-силна и блестяща.

Вижте също: Как да изпълним дома с положителна енергия

Пълнолуние

Това е фазата, в която Луната е напълно кръгла и отразява слънчевата светлина. Някои митове казват, че това води до промени в поведението на хората. Те могат да преминат през леки промени в настроението до внезапни промени в настроението.

Пълнолунието се свързва с еуфория и повишена емоционалност, но също и с изобилие и напредък. Мистиците казват, че в тази фаза всеки човек се превръща в „лунатик“, защото енергията на Луната е по-голяма от нормалната.

Намаляваща Луна

Последна фаза на Луната

Намаляващата или угасващата Луна представлява „смъртта“ на небесното тяло. Това е последната фаза, преди цикълът да започне отново.

Вярва се, че това е най-подходящото време за вземане на решения и за съзряване. Също така се смята, че проблемите и отрицателните психични състояния намаляват по време на тази лунна фаза.

Как Луната влияе на човека? Четири популярни мита

1. Луната благоприятства плодовитостта

Смята се, че по време на пълнолуние е по-вероятно да забременеете. Някои вярват, че това е особено вярно, ако спите под светлината на пълната луна.

Също така, има поверие, че Луната като цяло благоприятства плодовитостта на жените.

Това обаче е мит.

Вижте също: Следвайте тези 5 стъпки за изобилие в живота

2. Страстта е по-голяма по време на пълнолуние

Сенки на мъж и жена

Това поверие е свързано с увеличаването на страстта и чувствеността между партньорите.

Въпреки, че Луната винаги е била един романтичен елемент за хората, действителното й влияние върху страстта остава недоказано.

3. Най-добре е да се ожените/омъжите по време на фазата „Първа четвърт“

Смята се, че женитбата през първата четвърт на Луната благоприятства връзката. С други думи, това ще направи брака проспериращ и траен. Това се дължи на убеждението, че всичко, което се случва по време на тази фаза „на растеж“, има положително влияние върху другите области на нашия живот.

Обаче, естествено и това е мит.

4. Кървавата Луна е опасна

Кървава Луна

Когато Луната има червеникав оттенък се смята, че е пълна с „кръв“. Поверието е, че тогава Луната влияе на човека отрицателно, тъй като изкарва от него всички лоши и тъмни сили, свързани с омразата и гнева.

Как Луната влияе на човека?

Има някои доказателства за влиянието на Луната, но някои от вярванията са просто легенди и митове.