Как да прочистим панкреаса?

Не се колебайте да вземете гореща вана преди сън
Как да прочистим панкреаса?

Последна актуализация: 28 февруари, 2019

Панкреасът е орган във формата на сълза, който се намира в дванадесетопръстника. Той е от съществено значение за храносмилането и произвежда жизненоважни ензими. Ако е замърсен или възпален, ще бъде трудно храната да се смели добре. Ето защо си струва да знаете как да се грижите за него, както и от време на време да правите прочистващи диети за подобряване здравето на панкреаса.

Прочистваща диета за панкреаса

Как може панкреасът да са възпали или замърси? Диетата е винаги първият и основен фактор, който може да доведе до увреждане на един или повече органи. Също така, възможно е външните елементи от околната среда да променят или нарушат неговите функции. Всичко това може да доведе до хормонален дисбаланс в панкреаса и заболявания като диабет. Трябва да детоксикирате панкреаса и да го поддържате в добро здраве. Нека да ви обясним как по-долу.

1. Кажете “сбогом” на токсините с лечебни растения

Кажете "сбогом" на токсините в панкреаса с лечебни растения

Първите стъпки, които трябва да направите, за да започнете прочистване на панкреаса, са да спрете алкохола и цигарите, както и всички нездравословни храни. Разбира се, отказването на цигарите винаги е трудно, но усилието си струва. Ще спечелите години живот. Също така ви съветваме да намалите консумацията на брашно, захар и сладкиши. Всичко това ще ви накара да се почувствате по-добре. Има и няколко невероятни лечебни растения, които ще помогнат за прочистване на панкреаса:

  • Чай от джинджифил: Намалява възпалението, прочиства тялото ви, успокоява и е добър антиоксидант.
  • Зелен чай: Започнете да пиете чаша зелен чай всеки ден по време на закуска или в следобедните часове – ще получите силна доза фантастични антиоксиданти за прочистване на панкреаса.
  • Разтвор от женско биле: Това е един много полезен за храносмилането корен, който стимулира производството на жлъчка, която съответно подпомага този процес.

2. Вода и хубави сокове

Сок от киви за прочистване на панкреаса.

Би било чудесно да се прави прочистваща диета в продължение на най-малко 10 дни в месеца. лимонов соккиви

3. Ползите от топъл душ или вана

Горещият душ или вана стимулира храносмилането и подобрява здравето на панкреаса.

Това може да ви изненада, но горещият душ или вана всеки ден стимулира храносмилането и подобрява здравето на панкреаса, като подпомага неговите функции, така че не се колебайте да вземете гореща вана преди сън.

4. Пазете се от негативни емоции и стрес

Негативните емоции и стрес вредят на панкреаса.

Трябва да имате всички тези фактори предвид. Опитайте се да се отпуснете, да намерите време за себе си, да вървите пеш и да се храните добре.Може да ви заинтересува ...
7 ползи от ежедневната разходка
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
7 ползи от ежедневната разходка

Всички вървим ежедневно, за да се придвижим от едно място до друго. Но мнозина не си дават сметка колко полезна е ежедневната разходка.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.