Изгорете коремните мазнини с този сок

Консумирайте до 2 чаши на ден максимум
Изгорете коремните мазнини с този сок

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да изгорите коремните мазнини с натурални средства?

Коремът е едно от проблемните места за много хора, търсещи алтернативи за изгаряне на мазнините по него.

Тази част от тялото е мястото, където излишното тегло е най-забележимо. Задържането на течности, хранителните алергии и много други проблеми допълнително влияят на външния вид на телесната фигура.

За да се справите с този проблем и да изгорите ефикасно коремните мазнини, важно е да водите здравословен начин на живот, който включва балансирана диета и физически упражнения.

Съществуват допълнителни помощни средства, които намалят възпалението в тялото и премахват отпадъчните продукти, допринасящи за подуването на корема.

Сред лечебните средствата за поддържане на загубата на тегло в тази част на тялото, открихме специален сок. Поради висока концентрация на хранителни вещества, той действа в помощ на диетата. Искате ли да научите повече?

Ананас, краставици, целина, джинджифил и лимонов сок

Ананас

А нанас ът , краставица та и  целината  са известни с диуретични те си свойства . Те елиминират задържаните течности, натрупващи се в организма.

Джинджифилът и лимонът притежават противовъзпалителни показатели , които намаляват възпалението в храносмилателната система и се борят с общи проблеми (като газове и подуване на корема).

Комбинирането на тези храни в една напитка създава натурално средство за прочистване на организма, отслабване и подобряване на здравето.

Някои от основните предимства включват:

 • Улесняване на тялото да изгаря мазнини.
 • Идеално в борбата със запек.
 • Диуретичното действие подобрява функцията на бъбреците и помага за балансиране на течностите в организма.
 • Поддържа загубата на тегло, като насърчава чувството за ситост.
 • Ускорява метаболизма, увеличава способността на тялото да гори мазнини.
 • Концентрацията на различни видове антиоксиданти го прави идеален в борбата с уврежданията, причинени от свободните радикали, молекули (те променят нормалната функция на телесните органи и могат да причинят рак и преждевременно стареене).

Как този сок помага за изгаряне на коремните мазнини?

Коремни мазнини

Основната причина за по-голям корем е натрупването на мазнини в тази част на тялото пряк резултат от неправилно хранене.

Като осигурява на организма източник на антиоксиданти и прочистващи съединения, този натурален сок поддържа изгарянето на калории и предотвратява образуването на мастни натрупвания.

Възпалението може да бъде резултат от стомашно-чревни проблеми. Те могат да бъдат облекчени чрез честата консумация на тази напитка.

Важно е да се помни: когато тялото не може да елиминира течностите правилно, стомахът и много части на тялото са засегнати . Това повишава риска от сърдечно-съдови проблеми и наднормено тегло.

Как да приготвим този сок?

Сок за изгаряне на коремните мазнини

Много лесно може да набавите съставките му, които са евтини (според от сезона).

Съставки

 • ½ краставица
 • 2 стръка целина
 • 1 чаша вода
 • 1 лимон
 • ½ чаена лъжичка джинджифил
 • ½ чаша нарязан на кубчета ананас
 • ¼ зелена ябълка

Приготовление

Обелете краставицата и я нарежете на парчета. Измийте целината и другите съставки и ги добавете към блендера (без лимона).

Смелете, докато получите хомогенна смес. След това добавете лимоновия сок.

Препоръчваме консумацията му на празен стомах, за да се възползвате по-добре от всички негови свойства за отслабване и да заредите организма с енергия.

В идеалния случай – използвайте го всяка сутрин (в продължение на 1 седмица) и след това направете почивка 3 дни. Ще отслабнете, но продължавайте да го пиете минимум 2-3 пъти седмично.

Внимание!

Тази напитка не е чудотворен продукт, който ще изгори мазнините без да му помогнете. Прилагайте балансирана диета и физически упражнения.

При никакви обстоятелства не използвате сока, като заместител на основните ястия . Той не може да осигури всичко, от което тялото се нуждае.

Възможно е, а ко прекалите с консумацията му, да предизвика слабително действие . Възможно е да се стигне до обрат е н ефект на поставените цели. Консумирайте до 2 чаши на ден максимум.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.