Изгорете коремните мазнини с този сок
Как да изгорите коремните мазнини с натурални средства?
Коремът е едно от проблемните места за много хора, търсещи алтернативи за изгаряне на мазнините по него.
Тази част от тялото е мястото, където излишното тегло е най-забележимо. Задържането на течности, хранителните алергии и много други проблеми допълнително влияят на външния вид на телесната фигура.
За да се справите с този проблем и да изгорите ефикасно коремните мазнини, важно е да водите здравословен начин на живот, който включва балансирана диета и физически упражнения.
Съществуват допълнителни помощни средства, които намалят възпалението в тялото и премахват отпадъчните продукти, допринасящи за подуването на корема.
Сред лечебните средствата за поддържане на загубата на тегло в тази част на тялото, открихме специален сок. Поради висока концентрация на хранителни вещества, той действа в помощ на диетата. Искате ли да научите повече?
Ананас, краставици, целина, джинджифил и лимонов сок
А нанас ът , краставица та и целината са известни с диуретични те си свойства . Те елиминират задържаните течности, натрупващи се в организма.
Джинджифилът и лимонът притежават противовъзпалителни показатели , които намаляват възпалението в храносмилателната система и се борят с общи проблеми (като газове и подуване на корема).
Комбинирането на тези храни в една напитка създава натурално средство за прочистване на организма, отслабване и подобряване на здравето.
Някои от основните предимства включват:
- Улесняване на тялото да изгаря мазнини.
- Идеално в борбата със запек.
- Диуретичното действие подобрява функцията на бъбреците и помага за балансиране на течностите в организма.
- Поддържа загубата на тегло, като насърчава чувството за ситост.
- Ускорява метаболизма, увеличава способността на тялото да гори мазнини.
- Концентрацията на различни видове антиоксиданти го прави идеален в борбата с уврежданията, причинени от свободните радикали, молекули (те променят нормалната функция на телесните органи и могат да причинят рак и преждевременно стареене).
Как този сок помага за изгаряне на коремните мазнини?
Основната причина за по-голям корем е натрупването на мазнини в тази част на тялото – пряк резултат от неправилно хранене.
Като осигурява на организма източник на антиоксиданти и прочистващи съединения, този натурален сок поддържа изгарянето на калории и предотвратява образуването на мастни натрупвания.
Възпалението може да бъде резултат от стомашно-чревни проблеми. Те могат да бъдат облекчени чрез честата консумация на тази напитка.
Важно е да се помни: когато тялото не може да елиминира течностите правилно, стомахът и много части на тялото са засегнати . Това повишава риска от сърдечно-съдови проблеми и наднормено тегло.
Как да приготвим този сок?
Много лесно може да набавите съставките му, които са евтини (според от сезона).
Съставки
- ½ краставица
- 2 стръка целина
- 1 чаша вода
- 1 лимон
- ½ чаена лъжичка джинджифил
- ½ чаша нарязан на кубчета ананас
- ¼ зелена ябълка
Приготовление
Обелете краставицата и я нарежете на парчета. Измийте целината и другите съставки и ги добавете към блендера (без лимона).
Смелете, докато получите хомогенна смес. След това добавете лимоновия сок.
Препоръчваме консумацията му на празен стомах, за да се възползвате по-добре от всички негови свойства за отслабване и да заредите организма с енергия.
В идеалния случай – използвайте го всяка сутрин (в продължение на 1 седмица) и след това направете почивка 3 дни. Ще отслабнете, но продължавайте да го пиете минимум 2-3 пъти седмично.
Внимание!
Тази напитка не е чудотворен продукт, който ще изгори мазнините без да му помогнете. Прилагайте балансирана диета и физически упражнения.
При никакви обстоятелства не използвате сока, като заместител на основните ястия . Той не може да осигури всичко, от което тялото се нуждае.
Възможно е, а ко прекалите с консумацията му, да предизвика слабително действие . Възможно е да се стигне до обрат е н ефект на поставените цели. Консумирайте до 2 чаши на ден максимум.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Hedayati, N., Bemani Naeini, M., Mohammadinejad, A., & Mohajeri, S. A. (2019). Beneficial effects of celery (Apium graveolens) on metabolic syndrome: A review of the existing evidences. Phytotherapy research : PTR, 33(12), 3040–3053. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31464016
- Mohd Ali, M., Hashim, N., Abd Aziz, S., & Lasekan, O. (2020). Pineapple (Ananas comosus): A comprehensive review of nutritional values, volatile compounds, health benefits, and potential food products. Food research international (Ottawa, Ont.), 137, 109675. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33233252/
- Mount Sinai. Ginger. Mount Sinai New York. Revisado en Feb 02, 2023: Disponible en: https://www.mountsinai.org/health-library/herb/ginger
- Mottelson, M. N., Lundsgaard, C. C., & Møller, S. (2020). Mechanisms in fluid retention – towards a mutual concept. Clinical physiology and functional imaging, 40(2), 67–75. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31823451/
- Rathnavelu, V., Alitheen, N., Sohila, S., Kanagesan, S., & Ramesh, R. (2016). Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications (Review). Biomedical Reports. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27602208.
- Salaramoli, S., Mehri, S., Yarmohammadi, F., Hashemy, S. I., & Hosseinzadeh, H. (2022). The effects of ginger and its constituents in the prevention of metabolic syndrome: A review. Iranian journal of basic medical sciences, 25(6), 664–674. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9320212.
- Singh, N., Yarla, N. S., Siddiqi, N. J., de Lourdes Pereira, M., & Sharma, B. (2021). Features, Pharmacological Chemistry, Molecular Mechanism and Health Benefits of Lemon. Medicinal chemistry (Shariqah (United Arab Emirates)), 17(3), 187–202. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32901586/.
- Singletary, K. W. (2010). Ginger: An Overview of Health Benefits. Nutrition Today, 45(4),171-183. https://www.researchgate.net/publication/232129720_Ginger_An_Overview_of_Health_Benefits
- Uthpala, T., G. Marapana, R., A., Lakmini, K. P., Wettimuny, D. C. (2020). Nutritional Bioactive Compounds and Health Benefits of Fresh and Processed Cucumber (Cucumis Sativus L.). Sumerianz Journal of Biotechnology, 3(9), 75-82. https://www.researchgate.net/publication/344270982_Nutritional_Bioactive_Compounds_and_Health_Benefits_of_Fresh_and_Processed_Cucumber_Cucumis_Sativus_L.
- National Center for Complementary and Integrative Health. Ginger. Disponible en: https://www.nccih.nih.gov/health/ginger.
- NIH. ¿Qué es la enfermedad de los riñones? Disponible en: https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-rinones/informacion-general/que-es.
- Tholey D. Manual MSD. Ascitis. Disponible en: https://www.msdmanuals.com/es-es/hogar/trastornos-del-h%C3%ADgado-y-de-la-ves%C3%ADcula-biliar/manifestaciones-cl%C3%ADnicas-de-las-enfermedades-hep%C3%A1ticas/ascitis.