Logo image

Изгорете коремните мазнини с този сок

3 минути
Консумирайте до 2 чаши на ден максимум
Изгорете коремните мазнини с този сок
Написано от Daniela Echeverri Castro
Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да изгорите коремните мазнини с натурални средства?

Коремът е едно от проблемните места за много хора, търсещи алтернативи за изгаряне на мазнините по него.

Тази част от тялото е мястото, където излишното тегло е най-забележимо. Задържането на течности, хранителните алергии и много други проблеми допълнително влияят на външния вид на телесната фигура.

За да се справите с този проблем и да изгорите ефикасно коремните мазнини, важно е да водите здравословен начин на живот, който включва балансирана диета и физически упражнения.

Съществуват допълнителни помощни средства, които намалят възпалението в тялото и премахват отпадъчните продукти, допринасящи за подуването на корема.

Сред лечебните средствата за поддържане на загубата на тегло в тази част на тялото, открихме специален сок. Поради висока концентрация на хранителни вещества, той действа в помощ на диетата. Искате ли да научите повече?

Ананас, краставици, целина, джинджифил и лимонов сок

Ананас

Ананасът, краставицата и целината са известни с диуретичните си свойства. Те елиминират задържаните течности, натрупващи се в организма.

Джинджифилът и лимонът притежават противовъзпалителни показатели, които намаляват възпалението в храносмилателната система и се борят с общи проблеми (като газове и подуване на корема).

Комбинирането на тези храни в една напитка създава натурално средство за прочистване на организма, отслабване и подобряване на здравето.

Някои от основните предимства включват:

  • Улесняване на тялото да изгаря мазнини.
  • Идеално в борбата със запек.
  • Диуретичното действие подобрява функцията на бъбреците и помага за балансиране на течностите в организма.
  • Поддържа загубата на тегло, като насърчава чувството за ситост.
  • Ускорява метаболизма, увеличава способността на тялото да гори мазнини.
  • Концентрацията на различни видове антиоксиданти го прави идеален в борбата с уврежданията, причинени от свободните радикали, молекули (те променят нормалната функция на телесните органи и могат да причинят рак и преждевременно стареене).

Как този сок помага за изгаряне на коремните мазнини?

Коремни мазнини

Основната причина за по-голям корем е натрупването на мазнини в тази част на тялото пряк резултат от неправилно хранене.

Като осигурява на организма източник на антиоксиданти и прочистващи съединения, този натурален сок поддържа изгарянето на калории и предотвратява образуването на мастни натрупвания.

Възпалението може да бъде резултат от стомашно-чревни проблеми. Те могат да бъдат облекчени чрез честата консумация на тази напитка.

Важно е да се помни: когато тялото не може да елиминира течностите правилно, стомахът и много части на тялото са засегнати. Това повишава риска от сърдечно-съдови проблеми и наднормено тегло.

Прочетете още: Шест причини, поради които не можете да се отървете от коремните мазнини

Как да приготвим този сок?

Сок за изгаряне на коремните мазнини

Много лесно може да набавите съставките му, които са евтини (според от сезона).

Съставки

  • ½ краставица
  • 2 стръка целина
  • 1 чаша вода
  • 1 лимон
  • ½ чаена лъжичка джинджифил
  • ½ чаша нарязан на кубчета ананас
  • ¼ зелена ябълка

Приготовление

Обелете краставицата и я нарежете на парчета. Измийте целината и другите съставки и ги добавете към блендера (без лимона).

Смелете, докато получите хомогенна смес. След това добавете лимоновия сок.

Препоръчваме консумацията му на празен стомах, за да се възползвате по-добре от всички негови свойства за отслабване и да заредите организма с енергия.

В идеалния случай – използвайте го всяка сутрин (в продължение на 1 седмица) и след това направете почивка 3 дни. Ще отслабнете, но продължавайте да го пиете минимум 2-3 пъти седмично.

Вижте и: Детоксикирайте организма си със сокове и супи

Внимание!

Тази напитка не е чудотворен продукт, който ще изгори мазнините без да му помогнете. Прилагайте балансирана диета и физически упражнения.

При никакви обстоятелства не използвате сока, като заместител на основните ястия. Той не може да осигури всичко, от което тялото се нуждае.

Възможно е, ако прекалите с консумацията му, да предизвика слабително действие. Възможно е да се стигне до обратен ефект на поставените цели. Консумирайте до 2 чаши на ден максимум.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Hedayati, N., Bemani Naeini, M., Mohammadinejad, A., & Mohajeri, S. A. (2019). Beneficial effects of celery (Apium graveolens) on metabolic syndrome: A review of the existing evidences. Phytotherapy research : PTR33(12), 3040–3053. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31464016
  • Mohd Ali, M., Hashim, N., Abd Aziz, S., & Lasekan, O. (2020). Pineapple (Ananas comosus): A comprehensive review of nutritional values, volatile compounds, health benefits, and potential food products. Food research international (Ottawa, Ont.)137, 109675. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33233252/
  • Mount Sinai. Ginger. Mount Sinai New York. Revisado en Feb 02, 2023: Disponible en: https://www.mountsinai.org/health-library/herb/ginger
  • Mottelson, M. N., Lundsgaard, C. C., & Møller, S. (2020). Mechanisms in fluid retention – towards a mutual concept. Clinical physiology and functional imaging40(2), 67–75. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31823451/
  • Rathnavelu, V., Alitheen, N., Sohila, S., Kanagesan, S., & Ramesh, R. (2016). Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications (Review). Biomedical Reports. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27602208.
  • Salaramoli, S., Mehri, S., Yarmohammadi, F., Hashemy, S. I., & Hosseinzadeh, H. (2022). The effects of ginger and its constituents in the prevention of metabolic syndrome: A review. Iranian journal of basic medical sciences25(6), 664–674. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9320212.
  • Singh, N., Yarla, N. S., Siddiqi, N. J., de Lourdes Pereira, M., & Sharma, B. (2021). Features, Pharmacological Chemistry, Molecular Mechanism and Health Benefits of Lemon. Medicinal chemistry (Shariqah (United Arab Emirates))17(3), 187–202. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32901586/.
  • Singletary, K. W. (2010). Ginger: An Overview of Health Benefits. Nutrition Today, 45(4),171-183. https://www.researchgate.net/publication/232129720_Ginger_An_Overview_of_Health_Benefits
  • Uthpala, T., G. Marapana, R., A., Lakmini, K. P., Wettimuny, D. C. (2020). Nutritional Bioactive Compounds and Health Benefits of Fresh and Processed Cucumber (Cucumis Sativus L.). Sumerianz Journal of Biotechnology, 3(9), 75-82. https://www.researchgate.net/publication/344270982_Nutritional_Bioactive_Compounds_and_Health_Benefits_of_Fresh_and_Processed_Cucumber_Cucumis_Sativus_L.
  • National Center for Complementary and Integrative Health. Ginger. Disponible en: https://www.nccih.nih.gov/health/ginger.
  • NIH. ¿Qué es la enfermedad de los riñones? Disponible en: https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-rinones/informacion-general/que-es.
  • Tholey D. Manual MSD. Ascitis. Disponible en: https://www.msdmanuals.com/es-es/hogar/trastornos-del-h%C3%ADgado-y-de-la-ves%C3%ADcula-biliar/manifestaciones-cl%C3%ADnicas-de-las-enfermedades-hep%C3%A1ticas/ascitis.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.