Изгорете коремните мазнини с този сок

Консумирайте до 2 чаши на ден максимум
Изгорете коремните мазнини с този сок

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да изгорите коремните мазнини с натурални средства?

Коремът е едно от проблемните места за много хора, търсещи алтернативи за изгаряне на мазнините по него.

Тази част от тялото е мястото, където излишното тегло е най-забележимо. Задържането на течности, хранителните алергии и много други проблеми допълнително влияят на външния вид на телесната фигура.

За да се справите с този проблем и да изгорите ефикасно коремните мазнини, важно е да водите здравословен начин на живот, който включва балансирана диета и физически упражнения.

Съществуват допълнителни помощни средства, които намалят възпалението в тялото и премахват отпадъчните продукти, допринасящи за подуването на корема.

Сред лечебните средствата за поддържане на загубата на тегло в тази част на тялото, открихме специален сок. Поради висока концентрация на хранителни вещества, той действа в помощ на диетата. Искате ли да научите повече?

Ананас, краставици, целина, джинджифил и лимонов сок

Ананас

А нанас ът , краставица та и  целината  са известни с диуретични те си свойства . Те елиминират задържаните течности, натрупващи се в организма.

Джинджифилът и лимонът притежават противовъзпалителни показатели , които намаляват възпалението в храносмилателната система и се борят с общи проблеми (като газове и подуване на корема).

Комбинирането на тези храни в една напитка създава натурално средство за прочистване на организма, отслабване и подобряване на здравето.

Някои от основните предимства включват:

  • Улесняване на тялото да изгаря мазнини.
  • Идеално в борбата със запек.
  • Диуретичното действие подобрява функцията на бъбреците и помага за балансиране на течностите в организма.
  • Поддържа загубата на тегло, като насърчава чувството за ситост.
  • Ускорява метаболизма, увеличава способността на тялото да гори мазнини.
  • Концентрацията на различни видове антиоксиданти го прави идеален в борбата с уврежданията, причинени от свободните радикали, молекули (те променят нормалната функция на телесните органи и могат да причинят рак и преждевременно стареене).

Как този сок помага за изгаряне на коремните мазнини?

Коремни мазнини

Основната причина за по-голям корем е натрупването на мазнини в тази част на тялото пряк резултат от неправилно хранене.

Като осигурява на организма източник на антиоксиданти и прочистващи съединения, този натурален сок поддържа изгарянето на калории и предотвратява образуването на мастни натрупвания.

Възпалението може да бъде резултат от стомашно-чревни проблеми. Те могат да бъдат облекчени чрез честата консумация на тази напитка.

Важно е да се помни: когато тялото не може да елиминира течностите правилно, стомахът и много части на тялото са засегнати . Това повишава риска от сърдечно-съдови проблеми и наднормено тегло.

Как да приготвим този сок?

Сок за изгаряне на коремните мазнини

Много лесно може да набавите съставките му, които са евтини (според от сезона).

Съставки

  • ½ краставица
  • 2 стръка целина
  • 1 чаша вода
  • 1 лимон
  • ½ чаена лъжичка джинджифил
  • ½ чаша нарязан на кубчета ананас
  • ¼ зелена ябълка

Приготовление

Обелете краставицата и я нарежете на парчета. Измийте целината и другите съставки и ги добавете към блендера (без лимона).

Смелете, докато получите хомогенна смес. След това добавете лимоновия сок.

Препоръчваме консумацията му на празен стомах, за да се възползвате по-добре от всички негови свойства за отслабване и да заредите организма с енергия.

В идеалния случай – използвайте го всяка сутрин (в продължение на 1 седмица) и след това направете почивка 3 дни. Ще отслабнете, но продължавайте да го пиете минимум 2-3 пъти седмично.

Внимание!

Тази напитка не е чудотворен продукт, който ще изгори мазнините без да му помогнете. Прилагайте балансирана диета и физически упражнения.

При никакви обстоятелства не използвате сока, като заместител на основните ястия . Той не може да осигури всичко, от което тялото се нуждае.

Възможно е, а ко прекалите с консумацията му, да предизвика слабително действие . Възможно е да се стигне до обрат е н ефект на поставените цели. Консумирайте до 2 чаши на ден максимум.

Може да ви заинтересува ...
Кажете „Сбогом“ на тлъстинките по корема с патладжан
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Кажете „Сбогом“ на тлъстинките по корема с патладжан

Премахването на тлъстинките по корема изисква полагане на усилия и промяна на част от навиците ви. Научете повече по темата днес!



  • Ginger. (2010). In Botanical Medicine for Women’s Health. https://doi.org/10.1111/ijfs.12940.
  • Hedayati, N., Bemani Naeini, M., Mohammadinejad, A., & Mohajeri, S. A. (2019). Beneficial effects of celery (Apium graveolens) on metabolic syndrome: A review of the existing evidences. Phytotherapy research : PTR33(12), 3040–3053. https://doi.org/10.1002/ptr.6492.
  • Meena, J., & Bagga, A. (2020). Current Perspectives in Management of Edema in Nephrotic Syndrome. Indian journal of pediatrics87(8), 633–640. https://doi.org/10.1007/s12098-020-03252-9.
  • Mottelson, M. N., Lundsgaard, C. C., & Møller, S. (2020). Mechanisms in fluid retention – towards a mutual concept. Clinical physiology and functional imaging40(2), 67–75. https://doi.org/10.1111/cpf.12615.
  • Pavan, R., Jain, S., Shraddha, & Kumar, A. (2012). Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review. Biotechnology Research International. https://doi.org/10.1155/2012/976203.
  • Rathnavelu, V., Alitheen, N., Sohila, S., Kanagesan, S., & Ramesh, R. (2016). Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications (Review). Biomedical Reports. https://doi.org/10.3892/br.2016.720.
  • Salaramoli, S., Mehri, S., Yarmohammadi, F., Hashemy, S. I., & Hosseinzadeh, H. (2022). The effects of ginger and its constituents in the prevention of metabolic syndrome: A review. Iranian journal of basic medical sciences25(6), 664–674. https://doi.org/10.22038/IJBMS.2022.59627.13231.
  • Singh, N., Yarla, N. S., Siddiqi, N. J., de Lourdes Pereira, M., & Sharma, B. (2021). Features, Pharmacological Chemistry, Molecular Mechanism and Health Benefits of Lemon. Medicinal chemistry (Shariqah (United Arab Emirates))17(3), 187–202. https://doi.org/10.2174/1573406416666200909104050.
  • Stelmach-Mardas, M., Rodacki, T., Dobrowolska-Iwanek, J., Brzozowska, A., Walkowiak, J., Wojtanowska-Krosniak, A., Zagrodzki, P., Bechthold, A., Mardas, M., & Boeing, H. (2016). Link between Food Energy Density and Body Weight Changes in Obese Adults. Nutrients8(4), 229. https://doi.org/10.3390/nu8040229.
  • Uthpala, T., G. Marapana, R., A., Lakmini, K. P., Wettimuny, D. C. (2020). Nutritional Bioactive Compounds and Health Benefits of Fresh and Processed Cucumber (Cucumis Sativus L.). Sumerianz Journal of Biotechnology, 3(9), 75-82.

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.