5 страхотни сурови храни за плосък корем
Лукът помага за ускоряване на метаболизма и понижаване на нивата на кръвна захар в организма. Не забравяйте: следните храни винаги трябва да се ядат сурови: когато са сготвени, губят почти 60% от полезните си ензими.
Вероятно вече сте чували за ползите от суровоядството, измежду които е изваяната фигура и по-бързото отслабване. Но когато говорим за сурови храни, нямаме предвид да започнете да се храните със сурово месо или риба. Не позволявайте на тази дума да ви изплаши!
Според диетолозите увеличаване на дневния прием на сурови плодове и зеленчуци ще ви помогне не само да изгорите повече мазнини, но и да предотвратите множество болести и дори да забавите процеса на стареене. Сигурни сме, че информацията в днешната статия, посветена на сурови храни за плосък корем, ще бъде от голям интерес и полза за вас.
Многобройните ползи от яденето на сурови храни
Съществуват много храни, които са по-полезни, когато се консумират сурови.пестицидиНе се колебайте да изберете биологични продукти пред всякакви други.
Каква е ползата от сурови храни?
-
Кажете “сбогом” на подутия корем
Ако често страдате от лошо храносмилане или газове след хранене, само 5 сурови парчета плодове и зеленчуци на ден ще ви помогнат да ликвидирате тези досадни проблеми. Дъвчете по-бавно, за да улесните работата на стомаха. По този начин можете също да активирате ензими, които подобряват храносмилането и помагат за усвояване на хранителни вещества. И не забравяйте, че консумацията на сурови храни е най-добрият начин да се спасите от запек.
-
Ще се почувствате по-сити
Яденето на сурови храни не само ви помага да абсорбирате повече хранителни вещества, но и се задействат невротрансмитерите в мозъка, които предават информация на тялото, че сте сити. Дори се повишава нивото на серотонин, който подобрява настроението ви.
Прочетете и това: 9 изненадващи последици от липсата на серотонин
-
Забавят процеса на стареене
Наистина ли искате да се спасите от досадни бръчки? Суровите храни няма да ви спасят от тях завинаги, но могат да забавят появата им благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти. След проучване върху процеса на стареене на Изследователския център за човешкото хранене д-р Джийн Майър от университет „Тъфтс” в Бостън стига до заключението, че яденето на сурови плодове и зеленчуци всеки ден ни дава повече антиоксиданти за борба с остаряването на мозъка и други дегенеративни заболявания, като например Алцхаймер.
-
Баланс между натрий и калий
Знаете ли, че консумацията на сурови зеленчуци е чудесен начин да получите калий? Някои плодове и зеленчуци са отлични за борба с излишния натрий в организма и възстановяване на равновесието, необходимо за доброто здраве.
-
Идеални са за отслабване
Хората, които включват някои сурови храни в диетата си, наблюдават, че им помагат да отслабнат. Тази техника е много ефективна, защото ви помага да се чувствате сити с храни, които са с ниско съдържание на калории и мазнини. Но не забравяйте, че този вид диета изисква много воля. Трябва да се ядат 5 порции сурови плодове и зеленчуци през деня, както и семена и кълнове. Комбинирането им с други храни ще ви даде протеина, който ви е нужен. Пътят към така желания плосък корем е труден и изисква всеотдайност към каузата.
Кои са най-добрите сурови храни?
Броколи и кресон
броколи
Червена чушка
Лук
лук
Зелена ябълка
Чесън
Ако се храните с много ориз или месо, сигурно ядете и доста чесън.Защо не започнете деня си с чаша вода и една скилидка пресен чесън?Може да ви заинтересува ...
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Acrylamide in food and cancer risk. National Cancer Institute website. http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/risk/acrylamide-in-food. Updated July 29, 2008.
- H. Raw Food Studies – Hippocrates Health Institute [Internet]. Hippocrates Health Institute. 2018. https://hippocratesinst.org/raw-food-studies
- “The effect of Heat Treatment on the Nutritive Value of Milk for the Young Calf: The Effect of Ultra-High Temperature Treatment and of Pasteurization”, British Medical Journal (Vol. 14, No. 10), 1960