Сватбеното меню: 3 опции за вашето тържество

Практически е невъзможно да се задоволи вкуса на всеки. Следователно, колкото повече разнообразие има във вашето сватбено меню, по-вероятно е всички ваши гости да се насладят.
Сватбеното меню: 3 опции за вашето тържество

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Има хиляди неща, които трябва да организирате за вашия сватбен ден. Покани, рокли, местоположение, бюджет, музика и т.н. От всички тях най-важното е сватбеното меню. Всъщност, това ще бъде едно от нещата, които вашите гости ще помнят най-много.

Следователно в тази статия, ще ви покажем три опции за меню за вашата сватба.  Надяваме се, че банкета и приема ще са успешни.

Сватбеното меню

На сватбата няма само едно ястие. От друга страна, това е много специален ден. Без съмнение е изпълнен с послания. Това е един уникален ден, изпълнен с празненство, щастие и добра компания. В този смисъл, всичко, свързано с този ден, трябва да бъде специално, също.

Следователно, изгответе специално сватбено меню. Една сватба не е нещо, което се случва всеки ден, така че, вашите гости, облечени стилно, заслужават нещо елегантно, специално и изискано. То варира от оформлението на масите и кухненските прибори до десерта, който ще завърши менюто.

Обаче, ако вашият бюджет е ограничен или не харесвате модерни ястия, не се притеснявайте. Важното е, че сватбата отразява вас и че е специална.

Избор на сватбеното меню

Сватбеното меню: Снимка на булка и младоженец на маса, заедно с шаферка

Веднъж щом сте избрали менюто, повечето банкетни зали организират събития, на които булката и младоженеца пробват различни менюта. От другата страна, можете да направите същото с фирмите за кетъринг.

Преди да направите това, обаче, има определени неща, за които трябва да помислите:

  • Дали е вечеря или обяд.
  • Мястото: на открито, в ресторант, плаж и т.н.
  • Периодът от годината.
  • Дали ще предложите на гостите закуска или коктейл докато пристигнат булката и младоженеца, и всеки може да заеме мястото си на масите.
  • Периоди на изчакване между мезетата и основните ястия.
  • Нужди и предпочитания на гостите (деца, възрастни, хранителни алергии и т.н.).
  • Детайли: напитките, особено виното, трябва да си пасват с менюто.

Като цяло, важно е да има разнообразно сватбено меню, така че всеки ще има необходимата енергия за добро прекарване и цялата нощ да бъде прекарана в танци!

Сватбеното меню опция 1: Меню за дегустация на открито

Снимка на булка и младоженец

Ако сте се спрели на сватба на открито, бюфетът е добър избор. Идеята е да имате огромна маса в средата с най-различни ястия на нея. По този начин, гостите могат да съставят свое собствено меню като изберат това, което харесват най-много.

В този случай, това не е фиксирано меню. Така казано, колкото повече разнообразни ястия присъстват на масата, толкова по-лесно ще бъде всички да са доволни от количеството и качеството.

Опция 2: Меню с вашите любими ястия

Красиво подредена сватбена маса

Ако мислите, че е невъзможно да задоволите нуждите на всеки, най-добре ще бъде да предложите изискано и оригинално меню с любимите ястия на двойката.  

Със сигурност вашият вкус няма да е по-различен от този на вашите приятели и семейства, така че всички ще бъдат доволни. И ако те се различават, можете да уверите вашите гости, че тази опция е тази, която прави изключително щастлив на вашия сватбен ден.

Опция 3 за сватбено меню: Гурме меню

Готвач приготвя гурме меню

Повечето ресторанти и елитни компании за кетъринг предлагат различни гурме менюта, от които да избирате. С този вид сватбено меню, ще покажете на вашите гости лукс и елегантност.  

Между автентичността и деликатността на ястията, учтивостта на сервитьорите и красотата на кухненските прибори и покривката за маса, ще впечатлите вашите гости. Разбира се, това със сигурност ще струва повече, от другата страна.

С този вид меню е важно да не забравяте никакви подробности. От виното до десерта на края, всичко трябва да си пасне добре.

Освен това, можете да изберете разнообразни менюта. По този начин, ще имате по нещо за гостите с различен вкус или хранителни потребности.

Постарайте се добре за вашия голям ден

Във всеки случай, най-важното нещо, е че вашият сватбен ден е просто това: вашият сватбен ден. Със сигурност не можете да угодите на всеки. Следователно, е най-добре да се концентрирате върху вашето щастие и да направите най-доброто празненство за вашата сватба.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.