Содата за хляб: големият кошмар на фармацевтичните компании
Содата за хляб е била използвана още от древността в здравеопазването, козметиката и дома. Този продукт продължава да се изследва на много места по света, тъй като се смята, че все още притежава множество непознати свойства.
За много хора е трудно да повярват, че толкова обикновен продукт като содата за хляб може да бъде по-полезен, отколкото лекарствата за подобряване на здравето. Доказано е, че содата може да помогне за предотвратяване и в борбата с голям брой заболявания, включително хронични здравословни проблеми като рак и диабет. В действителност някои лекари започват да използват този натурален продукт и го препоръчват все по-често. Наистина предлага много предимства.
Прочетете и: 5 начина да регулирате рН на тялото със сода за хляб
Содата за хляб: големият кошмар за фармацевтичните компании
Хората трябва да вземат предвид свойствата на содата за хляб за лечение на много здравословни проблеми. Този обикновен продукт се използва от онколозите, тъй като може да намали страничните ефекти на химиотерапията и облъчването във важни органи като бъбреците и черния дроб.
На много места по света хората разтварят малки количества сода за хляб във вода, за да приготвят алкална напитка. Тя лекува ацидоза и други свързани с нея здравословни проблеми. Съзнавайки ползите от содата за хляб, спешните отделения са започнали да я използват, за да спасяват човешки животи. Установено е, че комбинацията от сода с други вещества, като йод и магнезиев хлорид, създава много мощно лекарство. Може да се използва в много различни медицински процедури и лечения.
Едно от основните предимства на содата е способността й да алкализира организма по естествен начин. Когато съществува липса на бикарбонатни йони, рН-то на кръвта е по-ниско. Това се изразява в повече заболявания и здравословни проблеми в резултат на кисела среда в тялото. Фактът, че клетките на тялото функционират по-добре в леко алкална среда, потвърждава ефикасността на содата.
Ползите от содата за хляб
Диетата е от ключово значение за поддържането на необходимото ниво рН в кръвта. Въпреки това начинът на живот, неправилното хранене и нездравословните храни създават кисела среда в организма. Това впоследствие води до различни заболявания. Когато рН на тялото стане киселинно, съществува по-голям риск от появата на хронични заболявания като рак, гастрит, остеопороза, диабет и сърдечно-съдови проблеми.
В тази връзка, содата е мощен съюзник в грижата за здравето. Тя спомага за пренасянето на повече кислород, като разширява кръвоносните съдове в тъканите. Съдейства за възстановяването на рН до нормални или слабо алкални нива. Доказано е, че содата за хляб може да помогне за предотвратяване на сериозни здравословни проблеми като артрит, подагра, грип, камъни в бъбреците и диабет.
Имайки предвид важните ползи за здравето на содата, можете да започнете да я използвате като безопасен и естествен начин за лечение на заболявания. В действителност комбинацията от сода и магнезиев хлорид, приемани перорално, предотвратява много здравословни проблеми. Двете съставки действат за ефикасното премахване на натрупаните токсини и киселини от тъкани, клетки и органи.
Содата за хляб е кошмар за фармацевтичните компании благодарение на множеството си предимства.
Тя е евтина, безопасна и ефикасна. Содата може да се използва без проблеми, но винаги в точни и умерени количества.
Във всеки случай трябва да се консултирате с личния лекар, за да видите дали съществува някакъв риск при консумация на сода за хляб, за да подобрите здравето си. Тя може да предизвика нежелани реакции при някои хора – като жажда, главоболие, подуване на краката или слабост.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Engelking, L. R. (2010). Textbook of Veterinary Physiological Chemistry, Updated 2/e. Academic Press.
- Feher, J. J. (2017). Quantitative human physiology: an introduction. Academic press.
- Feher, J. (2012). 6.5 – Acid–Base Physiology I: The Bicarbonate Buffer System and Respiratory Compensation. In J. Feher (Ed.), Quantitative Human Physiology (pp. 595–601). Boston: Academic Press. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/B978-0-12-382163-8.00065-7
- SODIUM BICARBONATE. WebMD. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1470/sodium-bicarbonate
- Gerry K. Schwalfenberg. 2011. Journal of Environmental and Public Health. https://www.hindawi.com/journals/jeph/2012/727630/
- Juel, C. (2008), Regulation of pH in human skeletal muscle: adaptations to physical activity. Acta Physiologica, 193: 17-24. doi:10.1111/j.1748-1716.2008.01840.x
- Acidosis. Medline Plus. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/001181.htm
- Fenton TR, Fenton CJ. Evidence does not support the alkaline diet. Osteoporos Int. 2016;27(7):2387–2388. doi:10.1007/s00198-016-3504-z