Рецепта за блини с пушена сьомга и сос тартар
Ако скоро ви предстои да бъдете домакини на парти, със сигурност ще се нуждаете от подходящи предястия, с които да впечатлите гостите си. Тази рецепта за блини с пушена сьомга е перфектният избор за такива случаи!
Прочетете следващите редове и научете как да я приготвяте стъпка по стъпка
Какво представляват блините
Блините са ордьовър представляващ малки хрупкави, твърди питки, които се поднасят на много партита и събирания. Водят началото си от Русия, където се правят от пшенично брашно, елда и бакпулвер. Това ги прави по-пухкави от класическите палачинки.
Истината е, че за приготвянето на тази рецепта за блини с пушена сьомга и сос тартар ви трябват малко продукти, въпреки очакванията ви за нещо по-сложно и свързано с повече време. Ястието не съдържа захар и не се пече във фурна.
Останалите основни съставки
Само няколко стъпки ви делят от приготвянето на тези блини, с които да зарадвате гостите си. С това предястие те ще се наслаждават на здравословните протеини и калории осигурени от вкусната пушена сьомга.
Но никога нямаше да ви предложим неустоима руска рецепта, ако тя не включваше и един от най-известните и любими дресинги: сос тартар. Само името му ви кара да си представите невероятния му неустоим вкус!
Всичко казано досега не би имало смисъл, ако не ви обясним как да си приготвите тази рецепта за вълшебни блини с пушена сьомга и сос тартар.
Прочетете и: Как да си приготвите лек хумес от нахут
Блини с пушена сьомга и сос тартар
Пушената сьомга е богата на здравословни омега-3 мастни киселини.
За да приготвите съвършено тази рецепта трябва да обърнете внимание на следните стъпки. Разделихме рецептата на две части, за да ви улесним.
Продукти
- 1 яйце
- 3 супени лъжици пшенично брашно (45 г)
- 1 чаша прясно мляко (250 мл)
- 2 супени лъжици слънчогледово олио (30 мл)
- 1 супена лъжица захар (15 г)
- 2 чаени лъжички сол (10 г)
- 1 супена лъжица бакпулвер (15 г)
Препоръчваме ви да прочетете и:Как да си направите гръцка мусака с тази лесна рецепта
Начин на приготвяне
- Разбийте яйцето със солта. Съветваме ви да използвате кухненски миксер за целта.
- Прибавете слънчогледовото олио и продължете за бъркате още една-две минути.
- Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към яйчената смес.
- Добавете и млякото към сместа и отново започнете да я бъркате, докато се уверите, че няма останали бучки от брашното. Трябва да получите хомогенна смес.
- Оставете сместа да се охлади в продължение на половин-един час.
- Пригответе се да започнете печенето на блините на котлона.
- Пуснете го на слаб огън. Сипете малко масло или олио в незалепващ тиган и след като мазнината се сгорещи изсипете една супена лъжица от сместа.
- Пържете докато видите, че по повърхността на питката се образуват мехурчета. След това я обърнете и опечете от другата страна. Повторете стъпките докато сместа свърши.
- Дръпнете блините на една страна.
Как да приготвите и поднесете блини с пушена сьомга и сос тартар
Блините не са нищо особено без пълнежа си! Ето и стъпките за приготвянето и поднасянето им в комбинация с пушена сьомга и сос тартар.
- Нарежете пушената сьомга на лентички.
- Подредете я красиво върху блините.
- Накрая добавете и малко сос тартар отгоре и поднесете готовото предястие в подходящи чинии.