Плодове за подмладяване на лицето

Папаята съдържа папаин, който отстранява замърсяванията и мъртвите клетки от тялото и регенерира увредените клетки
Плодове за подмладяване на лицето

Последна актуализация: 25 януари, 2019

Стремежът към подмладяване на лицето е ежедневна борба за много хора; няма как – с течение на времето лицето и тялото губят тонус. За да накарате кожата да изглежда и да се чувства млада, трябва да имате предвид няколко подробности при прилагането на грижи за кожата. Не само че времето предизвиква стареене на лицето, но и фактори като лоша хигиена, прекомерна употреба на грим, използване на продукти, които не се препоръчват (каращи лицето да страда и остарява), появата на фини бръчки, всякакви видове петна и отворени пори – всички те оказват влияние върху начина, по който изглежда лицето. Поради тази причина добрата грижа за лицето и кожата е от основно значение, защото това е визитната картичка, която предлагаме на света. В следващата статия ще разберете кои са най-добрите натурални продукти за подмладяване на лицето.

Плодовете, които помагат за подмладяване на лицето

Плодовете съдържат големи количества витамини, антиоксиданти и минерали, които не само осигуряват основна храна за тялото, когато се консумират, но и донасят големи ползи за кожата, когато се използват като маски. Нека разберем кои са най-добрите за тази цел.

Банани

Банани за подмладяване на лицето

Богати на калий и магнезий, те предоставят и много витамини, които са от съществено значение за здравословното развитие на организма. Бананите са много полезни за хора, занимаващи се със спорт, тъй като, ако човек изпитва физическа или интелектуална умора, организмът му веднага ще се възползва от натуралните естествени и възстановителни свойства на бананите.

Що се отнася до консумация на банани за подмладяване на кожата, трябва да се има предвид, че най-важната им характеристика е високото количество витамини, които те съдържат, като например витамин A, B и E – всеки от тях действа като антиоксидант в тялото.

Лимони

Лимоните помагат в процеса на възстановяване на кожата, тъй като съдържат висок процент витамин С. Освен това са налични всеки ден от годината на почти всеки пазар в света. Това ги превръща в едно от най-благоприятните лечения, особено като имаме предвид тяхната разнообразна приложимост в различни комбинации.

Лимоните не само осигуряват витамин С, но могат да се прилагат директно върху кожата. Те спомагат за премахването на черни точки, пъпки и други недостатъци, които причиняват омазняване. Препоръчително е да се избягва излагане на слънце по време на лечението, тъй като може да доведе до образуване на петна поради UV лъчите. Освен това прилагането на лимони върху кожата не трябва да е прекалено.

Портокали

Портокали за подмладяване на лицето

Портокалите са един от цитрусовите плодове, които осигуряват най-много витамин С в организма; те помагат за поддържане на тялото здраво и оставят кожата гладка. Портокалите също така предоставят основните антиоксиданти, които пък я поддържат чиста и младолика.

Оранжевите плодове са се превърнали в един от най-използваните козметични продукти в последно време, когато хората се стремят към подмладяване на лицето. Те са известни с голямото количество колаген, което помага да запазите кожата млада и по-гладка.

Папая

Папаята съдържа повече антиоксиданти от другите плодове, предлагани на пазара. Консумацията й помага значително за подобряване на храносмилането и – по този начин – за елиминирането на излишните вещества. Така можем да се радваме на по-здравословно тяло.

Всички гореизброени ползи се дължат на веществото, което плодът съдържа, наречено папаин. Това вещество отстранява замърсяванията и мъртвите клетки от тялото и регенерира увредените клетки. Ако се прилага върху кожата, ще се радвате на огромни ползи в регенерирането и унищожаването на мъртви клетки.

Манго

Манго за подмладяване на лицето

Този плод е един от най-полезните, тъй като осигурява огромно количество витамин А. Този витамин действа директно върху кожата, като помага тя да възвърне еластичността. Друг огромен плюс на мангото е, че кара бръчките да изчезнат. По този начин се превръща в голяма помощ за здравето и за тези, които искат да изглеждат с няколко години по-млади.

Не забравяйте!

За да поддържате здрава кожа, необходимо е също така да пиете достатъчно количество вода, тъй като тя овлажнява и отстранява замърсяванията. Страхотно би било, ако придружавате всичко това със здравословна диета, както и ако използвате слънцезащитни продукти, които помагат за запазване и подобряване на външния вид на лицето. Всички козметични рутинни практики изискват постоянство, докато се случат видими промени. Това трябва да е повтарящ се и постоянен процес, без извинения и отлагания. Само тогава ще може да постигнете добри резултати.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.