Писмото, озаглавено „Искам да съм необвързана, но с теб“

Да бъдеш приятел, без да си любовник, означава, че са разрушени преградите
Писмото, озаглавено „Искам да съм необвързана, но с теб“

Последна актуализация: 27 ноември, 2018

„Искам да съм необвързана, но с теб“  е писмото, което доби сериозна популярност в Интернет. Може би причината се дължи на факта, че представлява ясно изявление на намеренията (сексуални и несексуални) по отношение на правилата в една връзка.

Независимо дали се идентифицирате със съдържанието на писмото, или не, когато го четете, осъзнавате, че истинската половинка е човек, с когото можете да бъдете „аз“до края на живота.

Писмото

Искам да съм необвързана, но с теб.

Искам да излезеш навън и да изпиеш по  бира  с приятели, да имаш махмурлук на следващия ден и да ме повикаш да те видя, и да ме за държиш в обятията . Искам да разговаряме в леглото сутрин , и през следобедите всеки да прави , каквото пожелае през деня.

Искам да разкажеш за нощите, в които излизаш с приятели. Да споделиш за момиче то на бара, което ти е изпращало многозначителни погледи. Искам да напишеш съобщени е , когато се веселиш, да кажеш дори нещо безсмислено и да си уверен, че аз също мисля за теб.

Искам да се смеем, когато правим любов, или когато вършим нещо ново и глупаво.

Искам да бъдем с приятели, а ти да ме хванеш за ръка и да ме отведеш в другата стая защото не можеш да чакаш и ме желаеш точно сега и тук. А аз д а съм тиха, за да не ни чуят.

Писмото

Д а те имам , искам. Да ме накараш да говоря за мен , а ти – за теб . Д а спорим кой е по-добър  северният бряг или южният, западният или източният…

П редставя м си апартамента на мечтите ( макар да зна я, че вероятно никога няма да живеем заедно ) Искам да разкажеш за твоите планове, дори и н е пълно формулирани. Д а ме изненадаш, като кажеш: „Вземи паспорта и да тръгваме“.

Искам да ме е  страх  с теб.  Да  правя неща, които никой не би посмял, защото се чувствам в безопасност .   Да се в ръщам в къщата пияна след страхотна вечер с приятели , а ти да обхванеш лицето ми с ръце и да ме целунеш . Да ми бъдеш възглавница и да ме прегръщаш силно цяла нощ.

В леглото

Искам да разполагаш с живота,

да решиш да отидеш на пътешествие за няколко седмици просто така, като прищявка. Да ме оставиш сама и отегчена, с надеждата, че ще се появиш във фейсбук, казвайки „здравей“.

Не ме кани винаги н а партита , няма и аз да те каня на всички мои. На следния ден ще, обаче, мога да ти разкажа как съм прекарала вечерта, а ти – за твоята.

Толкова е просто, и сложно – понякога. Мисля, мисля , но в минутата, в която се окажем в една стая, всичките тревоги се изпаряват. Искам да съм красива, а ти горд – че сме заедно. И да ми казваш „Обичам те“, аз –  да ти отвръщам със същото.  Искам да гледаш как вървя пред теб, за да виждаш полюшващите настрани бедра .  Да ме караш да чистя прозорците на колата през зимата, за да те усмихват движенията на моето тяло.

Изкуство

И

Искам да кроиш планове , без да си сигурен, че някога ще ги осъществим. Връзката ни да е честна .

Да съм онова момиче, с което да останеш. Д а продължиш да излизаш с други , но мен да търсиш в края на вечерта. И да сме двамата.  

Искам да съм тази, с която правиш любов , а после заспи ваш . Тази, която те оставя на спокойствие, когато работиш . К оято те обожава, дори когато се загуб ваш  в музикалн ия свят. Искам да съм необвързана, но с теб . И зживяването на живота , като двойка , е като живеенето при животите необвързани, но заедно.

Един ден аз ще те открия“. 

Това е писмото сензация в интернет. Написано е от Изабел Тезиер и е посветено на любовта и копнежа. „Любовта“, която тя усеща, е независима и идеалистична.

Може да се съгласите с нея или – не. Съществуват много хора, които се идентифицират с думите й. Истината е, че този тип връзки, които са „освободени от предразсъдъци и очаквания“ , са все по-често срещани в съвременното общество.

Какво означава да си нито приятел, нито любовник?

Свободна жена

Да бъдеш приятел , без да си любовник , означава, че са разрушени преградите . Тези , които си поставяме, когато става дума за поддържане на връзка. Означава да създаваме правила, основавайки се на своите истински потребности и тревоги, а не – съобразявайки се с очакванията на обществото.

Днес, вероятно заради нашия съвременен начин на живот, описаната в писмото връзка е факт, макар сред немногобройна общност от хора. В зависимост от това кого попитате, ще чуете различни коментари. Който реши да приеме и да защити тази представа за отношенията между двама души, трябва да има предвид тези две гледни точки:

Различният начин на изразяване на сексуалността

Възможно е двама души, които се харесват и са привлечени един от друг, просто да искат да поддържат сексуална връзка, а не обвързващ съюз, който ги ограничава в комуникацията с другите хора.

Те може да се обичат, но не изпитват потребност да живеят според очакванията. Желаят да останат независими и да градят живота си без необходимостта да се аргументират за своите действия.

Идеята е, че двамата души в такава връзка сами определят правилата, като игнорират разпространените в обществото модели и препоръки.

Очевидно е, че след като този модел на връзка е извън нормите, той подлежи на активни дискусии.

Справяне с емоциите                                                                                                  

Този тип отношения помагат на двамата партньори да се опознаят сексуално и емоционално. Ситуацията е сложна, защото са намесени и чувства, страхове и съмнения . Такава връзка може да допринесе за установяване на емоционален контрол.

Тя е валидна, колкото и традиционната. Двамата партньори споделят определени правила, поставят цели. Когато отношенията започнат да затормозяват един от партньорите, е препоръчително да бъдат прекъснати, за да се избегнат усложнения.

Някои считат, че в този тип връзка отсъства магията. Нека да подчертаем, че точно такава е идеята – магията е резултат от нещо, което двама души създават. Това не е типичната любов, която познаваме и жадуваме.

Трябва да се уважава желанието на другите: да решат какъв тип връзка искат да имат в живота. Свободата в любовта все още е табу в обществото, но все повече хора стават толерантни и свободни в самоизразяването.

П озволете на всеки човек сам да избере в какъв тип връзка иска да бъде.  Свободата от предразсъдъците е добра за всеки.

Писмото бе първоначално публикувано в HuffPost Quebec, и преведено на английски език за Huffington Post.

Може да ви заинтересува ...
5 прояви на поведение предвещаващи провал на връзката ви
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
5 прояви на поведение предвещаващи провал на връзката ви

Знаете ли, че има определени прояви на поведение, които предсказват края на връзката ви? Научете как да реагирате от днешната ни статия.


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.